Jeg trives godt med at springe ud på dybt vand!

Blog

24. maj 2016
| Selvstændig

Jeg trives godt med at springe ud på dybt vand!

Sara Green Brodersen er en af vores super seje co-ladies i København og var med på vores første netværksforløb. Og så sagde hun for nylig sit faste job op for at fokusere 100 % på sin tech-startup, Deemly, der lige har rejst første investering og som launcher beta version d. 9. juni

 

Sara Green Brodersen

Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet - læs med her. 

Navn: Sara Green Brodersen

Uddannelsesbaggrund: B.A. International Virksomhedskommunikation og Engelsk fra Aarhus Universitet, BSS. M.Sc. IT & Business, E-business fra IT Universitetet og CBS

Nuværende beskæftigelse: 
Founder og CEO af tech-startuppet Deemly, som arbejder for at skabe mere tillid for brugere på deleøkonomiske sites så som GoMore, eBay og Airbnb. Ideen kom i forbindelse med mit speciale, som netop omhandlede mulighederne i deleøkonomi

Hvad er deleøkonomi helt præcist?
Der er stor diskussion om hvad deleøkonomi er, men den måde vi arbejder med begrebet på er, at teknologiske platforme formidler kontakten mellem private så de kan leje, sælge, bytte eller dele fysiske ting, viden eller andre services. De fleste kender nok Airbnb, Gomore og Trendsales. Første gang jeg stiftede bekendtskab med deleøkonomien var i 2011 hvor jeg boede i San Francisco og det var lige her at Airbnb begyndte at blive hot.

For mig repræsenterer deleøkonomi en fin blanding af nogle hippie-agtige følelser om at vi deler med hinanden og sparer på ressourcerne samtidig med at man faktisk kan bygge en fornuftig forretningsmodel op omkring disse koncepter.

Nogle mener at man ikke må tjene penge på deleøkonomien, men det er jeg dybt uenig i. Som iværksætter starter man jo som regel en virksomhed fordi man gerne vil gøre en forskel og for at man kan opnå den impact man gerne vil lave, så skal man finde en forretningsmodel som kan skabe en bæredygtig forretning.

Hvad er det næste skridt, du drømmer om at tage i din karriere?
Vi har lige rejst vores første investering, hvilket i sig selv er en kæmpe milepæl. Nu handler det om at vi skal lancere et godt produkt og skabe den impact, som vi drømmer om. Jeg vokser i min rolle med en virkelig stejl læringskurve med nye ting, som jeg skal tage stilling til hele tiden.

Selvom der er gode rådgivere, findes der altså ikke nogen drejebog for, hvordan man gør det her.

Jeg har nogle mål og ønsker for virksomheden, og det betyder at jeg, også personligt, skal tage de skridt som er nødvendige for, at vi når de mål. Derudover er Deemly blevet udvalgt som et ud af ti start-ups til at være med i årets Thinkubator accelerator forløb, så det har vi også travlt med. Gennem forløbet har jeg desuden fået tildelt en coach, som hjælper mig med at finde mine styrker og forbedre mine evner som leder og tackle de udfordringer som kommer fremadrettet.

Hvordan er det, at sige sit gode faste job op, og starte sin egen virksomhed uden noget sikkerhedsnet? Hvad fik dig til at tage springet?
I december sagde jeg mit job op som Management Consultant, fordi vi havde så meget opmærksom omkring Deemly på det tidspunkt, at det gav mening for mig at kunne fokusere 100% på at starte virksomheden. I næsten 5 måneder havde teamet arbejdet tidlige morgener, sene aftener og hele weekender på at få noget op at stå ved siden af vores fuldtidsjobs, og jeg var også nået til et punkt, hvor jeg ikke kunne holde til at køre begge dele på samme tid.

Jeg kiggede på min lillebitte opsparing og regnede mig frem til, at vi skulle rejse penge inden der var gået et halvt år - vi endte med at gøre det på 5 uger.

Men selvom vi nu har fået investering er der jo ikke høje lønninger, og der er stadig ingen pension, barsel eller sikkerhed af nogen art. Det er naturligvis nervepirrende, men jeg tror, det er vigtigt at fokusere på det store billede.

For mig handler det om, at når jeg er 80 år og ser tilbage på mit liv, så vil jeg ikke fortryde ikke at have prøvet. Jeg tror på, at vi kan gøre en forskel, og det er det der driver og har drevet beslutningen.

Hvad kan Deemly, som andre tech-startups ikke kan?
Kort fortalt er Deemly et reputation site, som samler de ratings og anmeldelser man har fået som person gennem platforme som for eksempel Airbnb og Trendsales. På den måde skaber de samlede scorer mere troværdighed blandt brugerne og forhåbentligt vil det få flere folk til at bruge deleøkonomiske tjenester. Selvom det til tider kan virke abstrakt at arbejde med data, så tror jeg på, at vi kan gøre en forskel så brugerne kan hjælpe med at skåne miljøet og generelt spare på ressourcerne.

Hvad er det bedste, der er sket i din karriere indtil videre?
Jeg trives åbenbart godt med at springe ud på det dybe vand. Jeg gjorde det første gang, da jeg flyttede til London som 18-årig uden at vide hvad jeg rigtig havde gang i.

Trangen til at genstarte mit liv har åbenbart fulgt mig, og nu gør jeg det på en måde igen. Den evne (eller dumdristighed, som nogen ville sige) er jeg virkelig glad for at have tilegnet mig, for det betyder at jeg skaber ændringer i mit liv, hvis jeg ikke er glad, eller hvis der er noget jeg gerne vil opnå - som for eksempel at starte en virksomhed som jeg tror på.

Hvad har du lært mest af i din karriere?
Hvis du er god til at gribe de muligheder som opstår og byder sig, så får du en erfaring som gør dig unik, og et netværk som giver værdi. Jeg har aldrig haft en 5-års plan, og det er egentlig gået meget godt alligevel. Derfor er jeg endt nogle steder som jeg ikke havde forestillet mig, men det betyder samtidig, at jeg er blevet udfordret og har fået åbnet mine øjne for mange forskellige organisationer, mennesker og måder at gøre tingene på.

Hvad er den største udfordring du står overfor lige nu?
At fokusere og prioritere. Det er sikkert sandt for rigtig mange, både iværksættere og folk i fast job. Fordi vi nu som team selv skal sætte retningen og rammerne er det bare endnu sværere. Jeg tror også, det er vigtigt at acceptere at når man starter en virksomhed, skal man prøve nogle forskellige ting af, og at man ikke nødvendigvis rammer rigtigt første gang. Men det er en proces man skal igennem og der er vi stadig.

Hvorfor meldte du dig til Ladies First Netværksforløbet?
Ladies First Netværksforløb var muligheden for at kombinere at lære en dygtig flok karriere- og iværksætterkvinder indgående at kende, samtidig med at arbejde med mig selv.

Nogle af de samtaler og øvelser vi lavede på Ladies First Netværksforløb gjorde mig endnu mere sikker på, at jeg skulle sige mit job op og satse fuldt på vores virksomhed.

Hvad betyder netværk for dig?
Netværk handler for mig mere om at give end at tage.

Dit netværk er en ressource, og når du møder en ny person skal du altid tænke: “Hvordan kan jeg hjælpe den person bedst muligt?”. Jeg tror på, at den investering kommer tifold tilbage.

Thinkubatorforløbet, som Deemly er med i nu, var en mulighed jeg fik øjnene op for gennem mit netværk, da jeg kender nogle af de tidligere start-ups. Det er klart, at de ti virksomheder der er med imellem får skabt et super stærkt netværk. Vi bruger hinanden både professionelt og personligt, og det er helt sikkert også et netværk, jeg kommer til at trække på i mange år fremover.

Hvad er dit bedste råd til kommende iværksættere?
Gør det! Få din ide ud, snak med folk om det, få det testet. Det er den bedste måde at blive klar over, om det er en ide, man skal satse alt på.

Hvis du gerne vil skrive dig op og være en del af beta-launchen på Deemly, kan du gøre det her. Og hvis du vil med til festen d. 9. juni, så kan du tilmelde dig her.