Mit bedste jobsøgningsråd

Blog

10. december 2015
| Portræt

Mit bedste jobsøgningsråd

 

Vi lancerer nu det 12. indlæg i blogserien “Mit bedste råd”, hvor vores netværk af seje kvinder deler viden, erfaringer og gode råd. Tidligere har vi bl.a. udgivet indlæggene ‘Mit bedste PR-råd‘ og ‘Mit bedste blogråd‘, og nu er det blevet tid til 7 gode råd om jobsøgning. God fornøjelse og husk at skrive i kommentarfeltet, hvis du har et jobsøgningsråd, du vil dele!

Mette Breth Klausen - Freelance Digital Illustrator ved egen virksomhed BRETH DESIGN og Digital Designer ved Alexandra Instituttet.

Du er hvad du spiser - eller i denne kontekst, hvad du laver. Med andre ord vil du blive hyret for dét, du laver! Hvis du altid påtager dig opgaver, du faktisk ikke synes, er interessante, vil du fortsat blive hyret hertil. Så lav det, du synes er sjovt. Kreer dine egne projekter og del dem(!) med verden. Om det så betyder gratis arbejde eller, at du skal ‘opfinde’ dine egne cases - tro mig, det betaler sig. Du får erfaring ved det og jo mere du laver, jo bedre bliver du også til det - og så skal folk nok hyre dig.

Sara Schjemte Refstrup, HR Consultant, IT Minds

Først, investere tid i din Linkedinprofil og få hjælp til, hvordan du bruger den bedst muligt, så flest muligt vil falde over den, hvis de leder efter lige netop en med dine kompetencer. For det andet må du meget gerne være kreativ i din ansøgning og dit cv, MEN pas på det ikke kammer over og hverken passer til virksomhed eller job. Jeg har prøvet, at jeg næsten ikke kunne finde et telefonnummer, da jeg ville indkalde personen til samtale, og det var altså på godt jysk træls og spild af min tid. Og et sidste lille fif til ansøgning og cv, når nu vi er inde på kontaktoplysninger. Du behøver kun at have dit navn + personlige oplysninger til at stå ét sted i alt! Og jeg vil sige, det kun hører til i dit cv, så i din ansøgning skal du slette sidehovedet med kontaktoplysninger og sætningen "Jeg hedder Ditte, er 27 år og søger nyt arbejde" ALT det ved jeg forhåbentligt fra dit cv, så brug pladsen mere fornuftigt - især hvis du søger en kommunikationsstilling.

Naima Yasin - Projektleder, Samvirke

Du kan enten køre med tog eller sejle. Hvis du tager toget, så kører du på skinner – skinner der er lagt af andre mennesker og stoppesteder som er bestemt på forhånd. Når man sejler, ved man at man skal fra A til B – men hvordan du kommer derover, er forudbestemt af vind og vejr. Derfor, vælg altid at sejle. Du er lidt friere, men også meget bevidst om vind og vejrforhold.

Jeg ved ikke om dette billede giver mening, men det har hjulpet mig til at finde min rette hylde. Jeg har været mega bange for at ramme forkert, fordi jeg godt kan lide trygheden ved at køre i tog. Men verdens bedste følelse når jeg har sejlet og været på eventyr.

Mariann Rasmussen, HR Business Partner
Corporate Facility HR

Mit bedste råd må være, at finde ud af, hvor dine styrker og dit engagement ligger – hvilke opgaver synes du er sjove? I hvilke situationer flyver tiden af sted? Hvilke mennesker arbejder du sammen med, når det sker? Eller arbejder du bedst alene om opgaven? Hvornår har du skabt de bedste resultater? Etc. Når du har gjort det klart, er det lettere at målrette ansøgningsprocessen, fx knytte dine kompetencer og erfaringer til stillingen du søger og virksomhedens behov, give konkrete eksempler på, hvad du kan og hvordan du kan bidrage til lige præcis den virksomhed du kontakter. Eksemplerne må også gerne være fra studiemiljø, studiejob eller lignende.

 

Maria Bæk Andersen, Consultant Recruiter hos Mercuri Urval A/S.

”Du får ikke job på, hvad du kan, men på hvad du vil”

Dit CV peger bagud. Derfor bør din ansøgning pege fremad. Det er altså i dit CV, at det er muligt at få et overblik over, hvad du kan og har opnået, hvorfor du i din ansøgning primært bør have fokus på, hvad du vil fremadrettet i den pågældende stilling/virksomhed, som du ansøger til. Kompetencer fylder stadig en del i ansættelses- og udvælgelsesprocessen, men virksomhederne er i langt højere grad interesserede i at få mennesker ind i deres virksomheder, som udviser motivation og personlighed.

 Nicoline Dalsgaard, HR-konsulent, Systematic

Mit bedste jobsøgningsråd er en fortærsket floskel: drop flosklerne i din ansøgning og skil dig ud. I stedet for at skrive at du er en ansvarsfuld, handlekraftig og kreativ teamplayer, så vis det ved at give et eksempel, som siger noget om dig: "Jeg er typen, der aldrig forlader et toilet med en tom toiletrulle", "Mit motto er, at får man et nej, handler det om at spørge på en anden måde" eller "Jeg bidrager til det kollegiale fællesskab ved at være hende, der arrangerer påskeægjagt på kontoret". Så kan recruiteren huske dig og selv tænke de positive tillægsord om dig.

 Louise Munkholm Bendsen, International HR Consultant, JYSK Nordic

Et CV skal fortælle om fortiden og en ansøgning skal fortælle om fremtiden. Mange gentager deres CV i ansøgningen, hvilket er spildte kræfter, fokuser i stedet på hvad man kan tilbyde i jobbet, hvorfor virksomheden er interessant og hvordan man kan gøre en forskel. Det er desuden vigtigt at huske, at et CV ikke er statisk, det skal tilpasses hvert enkelt job så de mest relevante kompetencer fremgår.