10 grunde til at kvinder bliver iværksættere

Skrevet af Bettina Sønderskov, Verdenskvinde.dk.

Efter 22 interviews med seje, selvstændige kvinder + det løse er jeg nået frem til en liste over ting, der får kvinder til at vende ryggen til den trygge lønmodtagertilværelse og kaste sig ud i en usikker fremtid.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde regnet  med at finde ud af, da jeg for to måneder siden kastede mig over projekt “Find 100 selvstændige kvinder og fortæl deres historie,” for min viden om emnet kunne ligge på et lille sted.
Men jeg ved, hvad jeg er allermest overrasket over.

“Mine kvinder”  har stort set allesammen truffet beslutningen på et sårbart tidspunkt i deres liv i forbindelse med en livskrise. De færreste havde en køreklar forretningsplan og stålsatte mål med virksomheden, før de kastede sig ud i det.

De var bare nået til et punkt i deres liv, hvor de pinedød var nødt til at lave om på deres arbejdsliv.

Måske kan du genkende den følelse.

Måske spørger du dig selv, om du også er nået til det punkt, eller måske er du selv iværksætter og nysgerrig efter at finde ud af, om du har noget tilfælles med de de verdenskvinder, jeg har mødt indtil nu.

Her få du min (foreløbige) liste over 10 faktorer, der får kvinder til at forlade lønmodtagertilværelsen og blive selvstændige:

 

10 grunde til at kvinder bliver iværksættere

1. Livskriser som depression, udbrændthed på jobbet, stress sygemelding, skilsmisse og dødsfald i den nærmeste omgangskreds

2. En følelse af at være nået til point of no retur

3. Et ønske om  beskæftige sig med noget, de brænder for hver dag og at udnytte deres fulde potentiale

4. Et ønske om at gøre en forskel for andre igennem virksomhedens produkter/ydelser

5. Et ønske om at gøre op travlhed og stress på grund af ufleksible arbejdstider, som ikke harmonerer med familielivet

6. Et ønske om at beskæftige sig med arbejdsopgaver, der giver mening for dem hver dag

7. Et ønske om at være i et job, hvor der er fokus på meningen med og værdien af virksomheden fremfor profit

8. Et ønske om for selv at vælge de mennesker/kunder, som de arbejder bedst sammen med

9. Ønsket om have tid til at gøre sig umage og at bruge sit talent/ sin faglighed

10. Ønsket om selv at træffe beslutninger baseret på intuition og mavefornemmelse fremfor at få udstukket opgaver og rammer af andre

 

Billedet ændrer sig formentlig i takt med, at jeg føjer flere interviews til listen.

Hvis du er iværksætter, vil jeg gerne høre DIN mening.

Kan du genkende det billede, som jeg tegner her? Er der noget, jeg har glemt/overset? Er der nogle af punkterne, som du SLET ikke kan genkende?

Hvis du har et svar til et af Bettinas afsluttende spørgsmål, så kan du besvare dem i kommentarfeltet på hendes blogindlæg på Verdenskvinde.dk her.

 

 

5 Comments

 • Mia David siger:

  Så kan du også tilføje mig til din liste. Jeg hører til kategorien under punkt 1. Arbejdede som pædagog i ti år. Men efter min mand blev psykisk syg, livet som mor til to små børn, en svær depression mm. Så var det for mig tid til at overveje mit fremtidige arbejdsliv. Og efter et halvt år som selvstændig har jeg ikke fortrudt et sekund!!!!

 • MD siger:

  Jeg er på vej til at blive iværksætter, fordi jeg ikke er lykkedes med at finde arbejde på andre måder, siden jeg blev færdiguddannet i sommer. Har sendt min. 2 ansøgninger om ugen og ikke været til en eneste samtale. Måske er vi bare for mange ledige om for få stillinger disse år.. Måske hjælper det heller ikke, at jeg er 26 år og kvinde. Under alle omstændigheder føler jeg mig efterhånden nødt til at skaffe arbejde og penge på en anden måde, det er for hårdt at sidde i dagpengesystemet.

 • Anja siger:

  Jeg hører til kategorien under punkt 3. Jeg tror at når man står i krise, så ændres prioriteringerne hvor man finder ud af at livet er for kort til at gøre andet end det man virkelig brænder for. Så 1,2 og 3 synes jeg hænger sammen 🙂

 • Jeg kan genkende mig selv i rigtig mange af punkterne, men især nieren vækker dyb genklang.
  Spændende at se hvad du ender ud med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *