3 is a magic number

Lige siden Ladies First så dagens lys i Aarhus i august 2012, har konceptet ‘3×3 Minutes of Fame’ været fast indhold på langt de fleste netværksmøder. 3×3 Minutes of Fame er et tilbud, hvor 3 modige medlemmer får 3 minutter, til at fortælle om noget de brænder for. Det har gennem tiden været alt fra præsentationer af virksomheder, iværksætterprojekter, udfordringer, events, velgørenhed til at slå et slag for eks. at lære af sine konflikter, eller at melde sig under fanen i komiker-branchen.

Her var vi stillet 3 tidligere 3×3-deltagere 3 spørgsmål (of course) om deres oplevelse – til inspiration og opfordring til den kommende sæson af netværksmøder, hvor vi også byder velkommen til bl.a. Vejle som helt ny by, og håber nogle modige kvinder har lyst til at stille op. Vi påstår, at vi har det mest anerkendende publikum til at afprøve sit pitch – og vi ved at man altid præsterer bedre på et bifald!

Alle fotos af: Soffy Dombernowsky

Y39A8283

1. MARIE PRÆST SCHLOSSER: “Hvis det er vigtigt for dig, så er det også vigtigt for andre”
Hvorfor meldte du dig til 3×3 hos Ladies First?
Det projekt jeg brænder for hedder KVAN og er en lille spirende virksomhed, der arbejder på at lave kommercielt modetøj til fysisk handicappede. Jeg ville gerne lave 3×3 til et Ladies First for at få reaktioner og måske nogle nye kontakter. Da projektet stadig er nyt ville jeg gerne fortælle om det til så mange forskellige mennesker som overhovedet muligt og jeg ved at kvinderne i Ladies First tilsammen har et kæmpe netværk, hvilket kun kunne kast noget godt af sig.

Hvordan var det at stå på scenen i 3 minutter?
Det var en meget dejlig og sjov oplevelse. Jeg følte mig rigtig godt taget imod af de andre kvinder. Jeg ved ikke om det overraskede mig, men jeg oplevede en stor opbakning og respekt for projektet af alle de tilstedeværende. Jeg ved at vi alle er meget forskellige og laver forskellige ting, derfor syntes jeg det er ufatteligt betryggende at man kan dele sine nye og meget sårbare ideer med en gruppe mennesker der i den grad formår at gribe en.

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer at lave en 3×3?

Stop med at overvej om du skal dele dit projekt og spring ud i det. Hvis dit projekt er vigtigt for dig så er det også vigtigt for andre.

 

Y39A8368

2. JANE ULSØE: “Det er ok at blive nervøs, når man fortæller om noget, der betyder noget”
Hvorfor meldte du dig til 3×3 hos Ladies First?
Jeg blev spurgt, om jeg ville deltage i 3×3, fordi jeg har et projekt, som jeg virkelig brænder for. Jeg har sammen med min søster, Nanna, brugt de sidste år på at udvikle et software, der hedder CanvasPlanner, til folk, der ligesom os arbejder bedst, når vi har et visuelt overblik og selv kan bestemme, hvordan strukturen i vores arbejde skal opbygges.

Jeg var selvfølgelig meget interesseret i at få mulighed for at fortælle andre ladies om, hvorfor vi havde valgt at lave vores helt eget software. Og hvorfor vi havde valgt at bevæge os ind i en tech-verden, der på udvikler-siden primært består af mænd.

Hvordan var det at stå på scenen i 3 minutter?
Jeg får næsten kuldegysninger ved tanken om den oplevelse – og det er desværre ikke på den fede måde. Jeg har ofte talt foran mange mennesker, og normalt er jeg virkelig i mit es. Den pågældende torsdag i maj blev jeg alligevel hylet helt ud af den.

Mens jeg står og taler går klappen simpelthen ned. Der er helt sort! Og det eneste ord jeg kan tænke er FUCK… vel at mærke fuck, fuck, fuck, fuck…. Ikke særlig brugbart, når man står og kigger ud over en stor folk kvinder, der smiler opmuntrende til en.

Det var en skrækkelig oplevelse, og jeg kan ærlig talt ikke huske, hvad jeg endte med at få sagt. Så jeg fik bestemt ikke sagt det, som jeg havde planlagt. Selvom alle var så søde, så var jeg virkelig rystet og skuffet over mig selv, så jeg sov ikke særlig godt de næste nætter. Jeg fik heldigvis muligheden for at få revanche til et Ladies:Meet et par uger senere i Viborg, og her valgte jeg bl.a. at fortælle om min frygtelige 3×3-debut. Og under oplægget blev den super pinlige oplevelse til en sjov og skide god historie. Det er jo ikke så ringe endda…

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer at lave en 3×3?
Jeg endte med at have en super oplevelse med 3×3, så jeg vil kun anbefale andre at sige ja tak. Mit bedste råd til jer må være keep it simple. Lad være med at planlægge for mange ting, som I gerne vil sige. Gør det kort og beslut jer evt. for 3 ting, som I gerne vil nå at få sagt, for 3 minutter forsvinder utrolig hurtigt.

Keep it simple! Og husk på, at det er ok at blive nervøs eller rørt, når man fortæller om noget, man virkelig brænder for. Og hvis klappen mod forventning går helt ned, så er det ikke første gang i Ladies First-historie, at det er sket!

 

Y39A8366

SISSE ENGSIG KARLSSON: “Vi skal huske at bede om det, vi ønsker os”
Hvorfor meldte du dig til 3×3 hos Ladies First?
Mit projekt forgrener sig ud i alle mulige mærkelige retninger, er ret dynamisk og ændrer sig hele tiden.

Min vigtigste pointe, var at opfordre til at vi skal huske at bede om det, vi ønsker os. Både fordi jeg tror at vi alt for ofte antager, at noget ikke er en mulighed, og dermed selv holder forskellige døre lukkede, men også fordi jeg havde lyst til at indgyde mod i de her fabelagtige kvinder, og minde dem om, at det indimellem ‘bare’ handler om at spørge efter det, man gerne vil have.

En anden ting jeg forsøgte at sætte fokus på, var stand-up scenen i Aarhus, hvor jeg selv optræder med jævne mellemrum, og faktisk også prøve at opfordre spirende komikertalenter til at træde på scenen – for vi kunne godt bruge flere kvinder i comedy-miljøet!

Hvordan var det at stå på scenen i 3 minutter?
Det var selvfølgelig superfedt. Det dejligste publikum man kan forestille sig, meget engageret, interesseret og åbent. Jeg er vant til at stå på en scene, og til at forberede hvad jeg vil sige, hvordan jeg vil sige det og hvor lang tid jeg kan tale, men alligevel overraskede det mig, hvor lang tid tre minutter egentlig er; jeg brugte kun to et halvt minut, og fik sagt alt det jeg ville – formentlig fordi man har tendens til at tale hurtigere, når det hele går løs.

Jeg har flere gange efterfølgende oplevet at være til et arrangement, hvor en kvinde kommer op til mig og spørger, om det ikke var mig der lavede 3×3 dengang til det der Ladies:Meet?

Jeg har fået supergod feedback, og folk har været rigtig søde til at spørge ind og kommentere på det jeg talte om, og jeg er beæret og virkelig glad over, at jeg rent faktisk har gjort et indtryk.

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer at lave en 3×3?

Nike har fat i den lange ende; just do it!

Hvis du har fået idéen, og kan mærke lysten til at gribe chancen og lave et 3×3 oplæg, så lad være med at overspringshandle eller spænde ben for dig selv, ved at finde på alle mulige grunde til at det ikke er en god idé. Måske er du nervøs for, hvordan det er at stå at tale for en stor gruppe mennesker, eller måske er du i tvivl om, om dit emne overhovedet er relevant eller interessant for andre at høre om? Men vi vil gerne høre om dét, du synes er interessant, vigtigt, sjovt, skørt eller nødvendigt. Så fyr den af!

Og så vil jeg også opfordre til, at man for sin egen skyld forbereder sig inden; læg mærke til, hvad du kan mærke din allervigtigste pointe er, hvorfor vil du fortælle om det her – og stå ved det! Insister på, at det er spændende. Din forberedelse skal hjælpe dig til at have ro på, når du stiller dig op og laver oplægget, så vær sikker på at du hjemmefra har prøvet det af nogle gange, og ved at det fylder max. 3 minutter.

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *