Jeg vil sætte fokus på kvinders forskelligheder

Amalie Grauengaard 24 år og uddannet fra Designskolen Kolding i Accessory Design.


Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvinde-portrætter inden for emnet arbejdsliv. Dette portræt er af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet – læs med her. 


Amalie Grauengaard er kvinden bag virksomheden, Coño Jewelry, der er drevet af ønsket om at skabe et personligt smykke, der inddrager kunden i processen. Smykket er en afstøbning af en del af kroppen, der historisk og nutidigt er være forbundet med blandede følelser for mange kvinder. Amalie ønsker derfor at skabe et værk, hvor kunden er selve fortællingen og selv tillægger smykket dets betydning. Coño-smykkerne består derfor af en lille afstøbning i sølv, der afbilleder et lille udsnit af kundens vulva og ender med at være et smukt og betydningsfuldt smukke for mange af Amalies kunder.

Hvad optager dig lige nu indenfor dit arbejdsliv?

At sætte fokus på kvinder og deres forskelligheder og på samme tid arbejde med det håndværk som jeg elsker.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit liv?

At satse alt på coño jewellery og gøre det til min levevej. Det var et svært valg at tage, da man aldrig ved hvordan det bliver taget imod, specielt fordi jeg ved, at det for nogen kan være et grænseoverskridende projekt – men jeg er glad for, at jeg gjorde det.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Det er vigtigt at min familie har støttet mig privat samt i mit arbejdsliv – dette har været altafgørende for, at jeg kan gøre det som jeg elsker allermest.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

I begyndelsen var mit fokus at skabe et mere personligt smykke, men da jeg afholdt min første ‘afstøbningsaften’, var der en kvinde, der lige pludselig blev lidt ked af det. Hun fortalte, at det var ret vildt for hende at sidde der, fordi hun nogle måneder forinden havde været til en forundersøgelse, fordi hun gerne ville have opereret sine kønsdele mindre. Men operationen er meget risikofyldt, så hun var nået frem til, at hun nok havde det bedre med, at prøve at finde ud af, hvad det var, der gjorde, at hun følte så meget skam, og hvordan hun kunne få det bedre med sig selv.

Denne oplevelse gjorde et stort indtryk på mig, og det giver derfor projektet et betydningsfuld mening.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg har fra start haft stor opbakning fra hele mit netværk og de har hjulpet med gode råd og tips. Der er både personer i mit netværk der har hjulpet mig med, at dygtiggøre mig rent håndværksmæssigt, men også andre til det praktiske i af drive sin egen virksomhed. Jeg er fx selv ordblind og dette projekt kræver meget dialog med andre mennesker. Der har jeg nogle gode veninder der altid hjælper mig med, at formulere en mail eller et interview.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt
grøn?

At man ikke behøver at gøre alt perfekt.

Man skal altid gå med sin mavefornemmelse samt ikke føle at man skal gøre noget fordi, at andre siger det er en god eller bedre ide.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Mine følgere på Instagram har haft stor betydning for hvor jeg er i dag, og dette er jeg meget taknemlig for. Det er på grund af dem, at jeg kan få mulighed for at rejse rundt i Danmark og møde alle de dejlige kvinder.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil anbefale min dejlige veninde Frida Moldsted som ikke kun er en god medsøster men også har en for fed business, Frida Ceramics, kørende hvor hun laver bæredygtige keramiske sugerør.

Hun er skøn og har hjertet på rette sted.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *