Bestyrelsesdrømme – part 7:
Sådan fik Laura sin første bestyrelsespost

Kan du huske Laura? Hun kommenterede mit oprindelige opslag på Linkedin med bl.a. “you go girl!” – siden da er vi blevet enige om at drikke en kop kaffe sammen, og den glæder jeg mig til. Men lige nu er Laura på Smukfest2017, og jeg er kun en lille smule misundelig, og kan faktisk høre musikken i min baghave i Hørning, når vinden vender den rigtige vej.

MEN – indtil hun er tilbage på kontoret og jeg skal møde hende i virkeligheden, så har hun været så rar at skrive et lille blogindlæg om hendes egen vej til den første bestyrelsespost:

Vejen til en bestyrelse – og til et hvilket som helst andet job

Det kræver først og fremmest, at man bestemmer sig for, at det er det, man vil. At man har kompetencerne. Og at man tør sige det højt.

Foto lånt fra Laura Vilsbaeks hjemmeside

På mange måder minder vejen til min første bestyrelsespost om vejen til mit første job. Tag en portion relevant erfaring, tilsæt en tilsvarende portion netværk og drys til sidst med en virksomhed, som kan se mulighederne. Så er du der.

Hun skriver bl.a. lidt om erfaring og kompetencer, bestyrelsesfaglighed og -pligt:

Der er det med bestyrelsesfagligheden som med så mange andre fagligheder: Den kan tillæres. Så søg, læs og spørg erfarne medlemmer og formænd, indtil du føler dig tryg ved det ansvar, du går ind til. For det er et ansvar, du påtager dig.

Og så skriver hun om noget, som jeg faktisk ikke vidste (og som også er relativt nyt for Laura) – nemlig at der er noget der hedder en “Bestyrelsesprofil”.

Det er ikke et CV, men en profil der på 1 side præsenterer dig og det, du har at byde ind med i en bestyrelsessammenhæng. Gør det skarpt og gør det resultatorienteret.

Laura er netop startet i sin første bestyrelsespost 1. april 2017 hos Logitrans A/S – og stillingen kom til hende via netværk – fordi netværk skaber nye netværk, og nye netværk skaber nye muligheder. Laura er nemlig også en del af den nystartede forening Bestyrelseskvinder sammen med Mie Krog, som jeg også har nævnt tidligere her på bloggen.

Pludselig stod erfarne bestyrelsesmedlemmer og –formænd klar med råd, vejledning og viden inden for bestyrelsesfeltet. Og det sjove er, at mange af dem var allerede i mit netværk. Også før jeg gik ind i bestyrelsesarbejdet. Det var bare ikke et fagligt netværk, jeg havde aktiveret tidligere.

Pssst! Hvis du læser Lauras blogindlæg til ende, kan du også få lov at se hendes Bestyrelsesprofil og dermed måske inspiration til din egen? Det er i hvert fald endnu et projekt på min bestyrelses-to-do-liste: “Lave bestyrelsesprofil”. Har en fornemmelse af at det ikke er så nemt, som det ser ud.

6 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *