Bestyrelsesdrømme – part 8:
“Er du bestyrelsesformand nu?”

Det er 2,5 mdr. siden jeg udgav det første indlæg i denne lille serie om “bestyrelsesdrømme”. Det var lige før sommerferien, og selvom jeg meget flabet gav det første indlæg overskriften “en bestyrelsespost, tak”, så var det mere en nysgerrighed på en ukendt og spændende karrierevej end det var ment som en her-og-nu-ordre.

Flere har nu, på den anden side af sommerferien, spurgt mig “om jeg har fundet en bestyrelsespost endnu” – og til det er svaret klar nej.

Det har jeg ikke.

Men jeg har brug for lige at fortælle at det faktisk heller ikke var det, der var min ambition. Mit succeskriterie for denne række af indlæg er ikke nødvendigvis at stå hurtigst muligt med en ny titel som bestyrelses-medlem på mit CV.

Min første og vigtigste ambition er at finde ud af, om jeg har potentialet, kompetencerne og profilen til at overhovedet kunne varetage en bestyrelsespost i fremtiden.

Har jeg det, så drømmer jeg om at finde en bestyrelse med det rette match. Ikke imorgen eller i næste uge. Nok heller ikke indenfor det næste år. Men en dag. Så i min optik er det mere en modnings-proces, og jeg har hørt at det er vigtigt at italesætte sine drømme og ambitioner.

Men med mine sideløbende blogindlæg her på Ladies First, så har hele mit lille bestyrelses-passions-projekt faktisk fået et lidt andet formål også – nemlig at samle og formidle en masse viden omkring netop dét, at arbejde i en bestyrelse. Så jeg bruger jer, der læser med, som undskyldning for at tilegne mig en masse viden. Jeg har et par spændende møder i kalenderen hen over de kommende måneder, og jeg glæder mig til at få stillet min nysgerrighed, for at komme lidt nærmere på om det der bestyrelsesarbejde måske kunne være noget for mig.

Lige nu bruger jeg en del tid her:

Bestyrelseskvinders nystartede blog

Bestyrelseskvinder er den nystartede forening, som jeg har nævnt tidligere. Bl.a. i forbindelse med min snak med initiativtager Mie Krog, men også Laura Vilsbæk Olesen, som engagerede sig på mit oprindelige post er medlem af den nystartede forening. Sidstnævnte er også forfatter på et par af de nu 5 indlæg, der er tilgængelige og det er bestemt meget læsværdigt.

Så nej. Jeg er ikke blevet bestyrelsesformand endnu 😉

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *