Bestyrelsesdrømme – part 1:
En bestyrelsespost, tak!

Jeg har egentlig nok tænkt det længe, overvejet det lidt, tygget på det – og i hvert fald vidst med sikkerhed, at jeg en dag i ude i fremtiden, når jeg blev rigtig klog og dygtig og succesfuld, godt gad sidde i en bestyrelse. Ikke en skolebestyrelse eller en bestyrelse i en andelsboligforening. Men en ægte virksomheds rigtige ægte bestyrelse. Og pludselig slog det mig – det jeg altid er god til at sige til andre – if not now, when? (udover at jeg er på barsel, men ting tager jo tid, som I ved)

Så uden at blinke ret mange gange, skrev jeg følgende update på min Linkedin-profil for en uges tid siden:

“JEG DRØMMER OM EN BESTYRELSESPOST!
Så er det sagt højt, og med en forhåbning om, at du måske kan hjælpe mig med næste skridt?
– Er en formel bestyrelsesuddannelse et absolut must?
– Er der en hemmelig markedsplads for bestyrelsesposter, som jeg ikke kender?
– Er der nogen, jeg bare må tale med? Noget jeg bare skal vide? Noget du selv gerne ville have vidst, inden du fik din første bestyrelsespost?

Jeg er uddannet økonom fra CBS, og har en grundlæggende forståelse for økonomi, CSR, HR, socialøkonomi og forretningsudvikling, og kan bl.a. bidrage med en skarp virksomhedsforståelse, en kreativ tilgang og et stort netværk. Kan du hjælpe mig videre?

Dine gode råd, dit like, din deling eller din tid er MEGET værdsat – tak :)”

Efter nogle timer tjekkede jeg, om nogen havde reageret. Søde Mette Andersen, som er en trofast del af mit heppekor (og jeg af hendes) havde delt i sit netværk – det var en start! Og så glemte jeg det faktisk, indtil jeg 3 dage senere lige åbnede min Linkedin, fordi jeg havde fået en masse anmodninger: 15.820 views of your post in the feed!

Idag har opslaget rundet 36.261 views, 130 likes, 37 kommentarer og omkring 16 nye “bekendtskaber” på Linkedin.

Langt de fleste kommentarer er fra folk, jeg ikke kendte i forvejen – og langt det meste er tips og tricks jeg på ingen måde tidligere er faldet over i min søgen efter at løse “bestyrelsesgåden”, så alt i alt ser det ud til at det var en god idé med det der opslag.

Men så er der jo også janteloven…

For selvom jeg har fået virkelig meget positiv respons, så har jeg også mærket en lille flig af jantelov. Ikke sådan direkte og ikke på den onde måde, men små kommentarer fra folk i min tætte omgangskreds, der siger noget i stil med

…en bestyrelsespost er jo ikke noget man ‘bare lige får forærende’ – det er noget man skal gøre sig fortjent til.

Og flere har sagt ‘det gad jeg da også godt’ – med en underliggende tanke om at det svarer til at ønske sig en million kroner i julegave – det gad vi jo alle sammen godt, ikke?

Er det forkælet at tro at man kan få en bestyrelsespost, hvis man bare lige spørger pænt? Er det flabet at skrive ud på den måde i sit netværk? Jeg vil vildt gerne høre jeres tanker, for det hele er faktisk gået lidt hen og blevet et socialt eksperiment  – ved siden af, at det selvfølgelig først og fremmest er min intention rent faktisk at få sådan en bestyrelsespost.

Nu går jeg igang med at læse kommentarer, undersøge markedet for bestyrelsesuddannelser og netværke lidt (mellem mine amninger, for jo, jeg er stadig på barsel). Og jeg har tænkt mig at jeg vil tage jer med på min rejse, for jeg har på fornemmelsen at jeg måske ikke er den eneste, der drømmer om at komme helt tæt på beslutningerne i en virksomhed.

Hurra for netværk, hurra for at sige sine drømme højt, hurra for mit heppekor og hurra for at gå en lille smule ud af sin comfort zone – også selvom det måske er flabet og forkælet.

Tak fordi du gider læse med – jeg glæder mig til at dele en opdatering med jer 🙂

5 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *