De 10 mest læste i 2018

Hvert år kigger vi tilbage på bloggen og deler vores 10 mest læste blogindlæg med jer – igen. I år er der fyldt med portrætter af inspirerende erhvervskvinder, og så er der et par lister med endnu flere af den slags. Vi håber I har lyst til at læse eller genlæse et par af indlæggene – og med det vil vi ønske jer et rigtig godt nytår!

Se også de mest læste fra 2017 her.

10. Hvornår mon de finder de ud af, at jeg slet ikke er så god

På dansk kan vi kalde det bedragersyndromet, og at du kender det, er der en vis sandsynlighed for. For ifølge undersøgelser føler 70 % af alle mennesker af og til, at det bare er et spørgsmål om tid, før nogen afslører, at vi slet ikke har fortjent, det vi har opnået. At alle en dag finder ud af, at det er en fejl, at vi er kommet så langt.

Indlægget er skrevet af Katrine Friisberg, og blev oprindeligt udgivet i september 2017, men er i 2018 altså endt på 10. pladsen på dette års liste over mest læste blogindlæg.

9. “Det giver så meget mening”

Jeg var ikke tro mod mine egne værdier og min egen energi. Så jeg blev faktisk nødt til at flytte mig, kunne jeg mærke – jeg brændte ikke for den rejse vi skulle på.

Rikke Ullerslev lagde sit liv om midt i dét, der ellers udefra lignede et højdepunkt i hendes karriere som industriel designer med egen virksomhed. Det fortæller hun mere om i dette interview, som er endt på en 9. plads på læselisten i år.

8. Når mennesker taler med mennesker

Problemet er, at når al ansvar bliver taget fra folk, finder de ofte ikke glæde ved deres arbejde, og de holder generelt ikke længe i jobbet. Efter min mening så kan effektivisering ikke stå alene. Jeg har erfaring fra andre kontaktcentre, hvor effektivisering kom først, og alting var skemalagt. Der var regler for, hvornår man måtte holde pauser, og hvilke opgaver der skulle løses hvornår. Men lad os nu prøve at hæve barren lidt. Jeg mener, at man kan gøre det på en anden måde uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Interviewet her er fra 1. februar 2018 og med Line Ebler Skovsen, viceafdelingschef for kundeserviceafdelingen hos WhiteAway Group. Interviewet er en del af vores samarbejde med WhiteAway Group.

7. Indtag rummet, tag ordet og tag chancen

Jeg synes, at vi skal tilbyde mere end ”perfekte” kvinder at sammenligne sig med, for ved du hvad? Perfekt er kedeligt! Vi er alle sammen almindelige, og det skal vi bare lære at acceptere.

En af vores helt store kvindelige forbilleder er interviewet i denne artikel; nemlig Mona Juul, daværende direktør for Envision og nuværende folketingskandidat. Og interviewet har lagt sig på en flot 7. plads på læselisten.

6. Stik næsen frem, lav fejl og sig pyt!

Det er et spørgsmål om at være effektiv når du er til stede – både på arbejdet og som forældre. Hvis der er Luciaoptog i børnehaven, så skal jeg selvfølgelig afsted, også selvom jeg må køre kl. 13. Fleksibilitet er en nødvendighed med små børn. Hvis virksomheder vil tiltrække kvinder, så er det altså er must. Helt ærligt – så vil far jo også gerne til Luciaoptog.

Endnu et indlæg helt tilbage fra 2017 og med én af vores store kvindelige erhvervsforbilleder – nemlig interview med direktør for Skousen, Majken Pape, der også er en del af vores samarbejde med WhiteAway Group om at komme til tops uden at gå på kompromis.

5. Jeg vil gerne sparke r**, hvor kan jeg starte?

Nebiye Keskin er 30 år, opvokset i Svendborg, og så går hun med tørklæde – og det har gjort det svært for hende at finde et arbejde. Derfor skrev hun dette inspirerende blogindlæg, som blev så populært, at det toppede både Majken Pape og Mona Juul og endte på en 5. plads i år.

Jeg kæmper hver evig eneste dag — for det skal lykkes. Jeg ved, at når jeg bliver budt ind i varmen en dag, vil jeg skabe værdi på flere fronter. Hvem vil ikke have en trofast medarbejder, der tager åbent imod opgaverne?

Bonus-info: Nebiye Keskin er idag, ifølge sin Linkedin-profil, ansat i et job som kommunikationskonsulent ved Brabrand Boligforening. Kæmpe tillykke!

4. Her er listen! #selvtak

Her finder vi faktisk endnu et blogindlæg fra 2017 – nemlig en liste over mere end 60 iværksætter-kvinder, som blev til efter partner Maria Leerbeck tilpas mange gange oplevede et larmende fravær af dygtige kvinder på scenen til diverse iværksætter-arrangementer. Så hun lavede en liste, og den kunne måske trænge til en opdatering, men den er i hvert fald stadig populær.

Naturligvis er det ikke en kvalifikation i sig selv at have et bestemt køn for hver enkelt oplægsholder. Det er jeg da fuldstændig enig i. Men jeg mener faktisk at man som arrangør trods alt har et ansvar for at kvalificere et samlet program, der rammer den målgruppe man ønsker at henvende sig til. Det kvalificerer nemlig en konference (som er betalt af offentlige penge), at der er diversitet på talerstolen.

3. Når lykken ikke er en arbejdsuge på +37 timer

Så er vi nået til top 3 – og her finder vi på tredjepladsen et blogindlæg af vores faste gæsteblogger Thit Lund, der handler om at drive karriere på deltid. Og det har inspireret rigtig mange af jer derude i løbet af året.

Jeg tror ikke, jeg er den eneste der forbinder dét at arbejde meget med at være karrieremenneske, resultatorienteret og succesfuld. Jeg tror, det i mange år har været det tydelige stigma på, at man havde store drømme og forventninger til ens arbejdsliv, og at det uden tvivl krævede hårdt (og meget) arbejde, hvis man skulle indfri dem. Imens jeg har søgt job er jeg dog blevet mere opmærksom på, at det ikke nødvendigvis gælder for mig – altså sidstenævnte.

2. Kvinder i Direktørstolen

Dette er en efterfølger på det indlæg, der landede på fjerdepladsen i år – nemlig endnu en liste, men denne gang ikke over iværksætterkvinder, men i stedet over kvindelige direktører. Og dem har vi fundet intet mindre end 69 stk. af – og der er helt sikkert maaaange flere, og du kan tilføje i kommentarfeltet.

Listen er blevet til med udgangspunkt i de kvindelige direktører vi selv kender og så en lang række anbefalinger og hints vi har fået fra medlemmerne via vores online community på Facebook. Mange kender I nok i forvejen, men vi har også forsøgt at finde dem, som ikke nødvendigvis bliver præsenteret i medierne til daglig.

1. “Leder på min egen måde”

Jeg er mega introvert, men jeg tror bestemt at det introverte kan være en styrke som leder. Jeg møder ikke ret mange introverte ledere, og jeg synes det har været hårdt nogle gange at være introvert beslutningstager, når man sidder i et rum med primært ekstroverte ledere og beslutningstagere.

Så er vi nået til det mest læste blogindlæg i 2018 – og vi kan hermed præsentere endnu et indlæg, der er blevet til i samarbejde med WhiteAway Group. Nemlig interview med Trine Cecilie Hansen, og i artiklen fortæller mere om diversitet, udfordringer og ledelse fra en introvert vinkel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *