Det er mit ansvar, at mit job bliver ved at være sjovt!

Inde i en baggård i Mejlgade i Aarhus er en gammel mekanikeradresse lavet om til en kreativ arbejdsplads for selvstændig frisører med store ambitioner. Nemlig Lab48c.

Her arbejder bl.a. Sofie Skovsen, der for ikke så mange måneder siden startede virksomhed i eget navn. I det følgende fortæller hun hudløst om livet som nystartet selvstændig frisør. Både om bekymringerne, drømmende, udfordringerne og drivkraften.

 

Hvem er Sofie?

Sofie er frisør og kreativ sjæl, med stor nysgerrighed indenfor alt, hvad angår mode og trends. Jeg finder utrolig meget inspiration ved at gå en tur på strøget eller sidde på en af byens cafeer og studere alle de forskellige mennesker der går rundt. Der kan jeg finde mindst lige så meget inspiration, som jeg kan i blade og på blogs.
Hvis du spørger mine venner og veninder, vil de nok sige, jeg er en pige med gang i. Jeg elsker at opleve noget nyt og møde nye mennesker. Jeg er relativt ny i Aarhus og single og går derfor en del ud. Jeg elsker at dresse mig op og tage ud i byen, spise god mad og drikke lækre cocktails. Min familie betyder også utrolig meget for mig, og jeg tager tit hjem og besøger dem i en hel weekend. Der kan jeg slappe totalt af og få en masse ny energi. Noget jeg også sætter stor pris på, er wellness og jeg elsker at gøre noget godt for mig selv, det er også med til at give mig ny energi.

 

Hvorfor frisør?

Fra jeg var helt lille, har jeg haft det mål, at jeg skulle være frisør. Efter gymnasietiden var jeg alligevel lidt i tvivl og tog derfor et sabbatår, hvor jeg fik prøvet lidt forskellige andre kreative ideer af  – men da jeg blev tilbudt en praktikplads i byens nye salon sprang jeg til og heldigvis synes de så godt om mig, at jeg fik en læreplads samme sted!

Da jeg startede på frisørskolen i Kolding, var jeg ikke et sekund i tvivl mere; for første gang elskede jeg at gå i skole.

Jeg er ikke typen, der kan sidde stille for lang tid ad gangen, og jeg er vild med at have med så mange forskellige folk at gøre hver dag. Jeg lærer noget nyt hver eneste dag fordi frisørfaget er i stadig udvikling, og jeg tager alle de relevante kurser som jeg kan overkomme. Det kan være alt fra afprøvning af forskellige teknikker og selvudvikling. Det er med til at holde mig opdateret og gør min arbejdsdag spændende hver dag.

Det er mit ansvar, at mit job bliver ved at være sjovt!

 

Hvorfor er du sprunget ud som selvstændig?

Som ny i Aarhus var det ikke umiddelbart min plan at blive selvstændig så hurtigt; men da jeg mødte Tina (læs: initiativtageren til Lab48c) gennem en fælles kammerat og hørte om hendes visioner og ideer for stedet, blev jeg tændt på ideen. Jeg vendte det med familie og venner og efter overvejelse, besluttede jeg mig for at forfølge drømmen. Jeg havde i forvejen haft en ide om et koncept, der ligner lab48c, så der var ingen grund til at vente, tiden var bare perfekt.

 

Du arbejder i lab48c i Mejlgade. Hvad er det for et sted og hvad får du ud af at være der?

I lab48c arbejder flere selvstændige frisører under samme tag. Lige nu er det kun Tina og mig, men på sigt vil der komme flere. Det har været en god måde for mig at starte som selvstændig, da jeg kun er mig selv i min virksomhed. På den her måde får jeg stadig kollegaer og nogen at sparre med. Jeg egner mig ikke til kun at være mig selv hver dag, men kan samtidig ikke overskue at have ansatte her i starten.

Jeg synes stedet er vildt fedt og faldt for det lige da jeg så det. De fede rå lokaler lægger virkelig op til, at man skal være kreativ. Tina og jeg har ret ens smag hvad lokalet angår, og det betyder meget for mig, at min arbejdsplads er et lækkert sted at være. Jeg er der mange timer om dagen, og jeg føler mig hjemme dernede.

 

Hvordan har den første tid som selvstændig været? 

Det har været utrolig spændende og lærerigt. Der er rigtig mange nye ting her i starten, og det kræver en del tid at sætte sig ind i forskellige ting som bogholderi, marketing osv.

Jeg har også haft nogle dage hvor jeg næsten ikke har haft nogen kunder. Det giver en del bekymringer og nætter hvor man ikke sover så meget. Man skal hele tiden tænke på, hvordan man får det bedste ud af sin virksomhed.

Hvad er det sværeste ved at være selvstændig?

Bogholderi-delen og det med økonomi er ikke min stærkeste side. Jeg syntes det var meget uoverskueligt i starten. Min søster er noget bedre til den slags og hjælper mig meget med det. Vi lavede en masse budgetter for opstarten og fremadrettet. Det gjorde det mere overskueligt og gjorde, at jeg turde springe ud i det.

Der er bare en del bekymringer ved at være selvstændig. Man skal selv tjene sin løn og er der ikke kunder, så er der ingen penge til løn.

 

Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

Det bedste er, at jeg kan få lov at gøre tingene lige præcis som jeg synes. Jeg behøver ikke at gå på kompromis med noget længere. Jeg kan sætte alt den tid af til min kunde som jeg har lyst til, for der står ikke en chef bagved længere, der bestemmer hvor mange penge i timen, jeg skal lave. Jeg er vild med den frihed, det giver mig. Det gør mig meget mere kreativ.

 

Hvordan ser du dig selv om to år?

Jeg synes altid det er svært at svarer på, hvad fremtiden vil bringe. Hvis du havde spurgt mig for et år siden, hvor jeg var nu, ville jeg ikke have svaret selvstændig. Men jeg er helt sikkert stadig selvstændig om 2 år, enten i Lab48c eller i min egen salon.

Jeg har en drøm om at være del af et stort team af tværfaglige som make-up artister, fotografer, stylister osv. Jeg drømmer om at være med til at lave smukke billeder i blade som Eurowoman og Cover. Så det er helt sikkert en ting jeg vil arbejde hen imod samtidig med, at jeg vil beholde tilknytning til i salonarbejdet, for det kan jeg heller ikke undvære.

 

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *