WorkAway: Det skal opleves!

Iværksætteri på speed – men også alt muligt andet. Mia er e-købmand og sælger magneter og kage-grej, og så er hun blevet en flittig deltager på arbejdsturene med WorkAway, og har været i Barcelona 4-5 gange. Nogle af Mias pointer er bl.a. at man nok skal være iværksætter for at forstå, hvorfor det er afslappende at arbejde fra morgen til aften en hel uge i Barcelona – og så skal man bare prøve det.

Så hvis du er nysgerrig på vores WorkAway tur til Barcelona i april, så læs med her, hvor Mia fortæller mere om sine egne oplevelser, og deler ud af gode råd og begejstring.

Fulde navn: Mia Franck Nersting
Beskæftigelse: e-købmand i www.magnetz.dk og www.kforkage.dk
Alder: 39 år
Uddannelsesbaggrund: Advokatsekretær

Fortæl kort om din iværksætterrejse; hvordan endte du som webshop-ejer?
Jeg var ansat hos en ejendomsmægler i Holte, hvor jeg fik at vide, at jeg var så uundværlig, at jeg ikke måtte fortsætte min selvbetalte mægleruddannelse og heller ikke måtte holde en aftalt ferie, hvor jeg skulle til familie-bryllup i USA.

De havde brug for, at jeg var til rådighed ALLE timer mellem kl. 8 og 18, og de havde ikke brug for, at jeg blev dygtigere. Så sagde jeg op; det havde de ikke lige forudset.

Og jeg havde ingen plan, men ville ikke lade mig styre på den måde. Kort efter min opsigelse blev jeg kontaktet af en kvinde, som havde hørt om mig, og hun ville gerne ansætte mig som sagsbehandler for sine kunder i en vikarvirksomhed. Det endte med at jeg i stedet overtog nogle af hendes kunder, og blev momsregistreret, og så var jeg i gang som selvstændig. Det har ikke altid været let, men efter nogle år, hvor jeg havde virkelig travlt havde jeg fået opbygget en fin opsparing, som jeg ikke havde tid til at bruge fordi jeg arbejdede.

Så min mor foreslog, at vi startede en virksomhed sammen med salg af børnetøj. Mit eneste krav, nu hvor det var mig, som skulle kaste pengene i det, var, at det skulle være en online virksomhed. Og sådan startede mit eventyr som e-købmand i 2006 med webshoppen www.morplusbarn.dk.

Så det har egentlig været en lang rejse til der, hvor jeg er idag.

Hvad er din erfaring med WorkAway?
Jeg var i en erfa-gruppe med en masse vanvittigt dygtige mennesker, og jeg tror, at det må være en af dem, som har nævnt det. Jeg hørte om andres oplevelser i Barcelona, og så var det ikke svært at tage beslutningen. Så jeg tog af sted for at tage min virksomhed til nye højder ved at sparre og arbejde sammen med en masse ligesindede og vanvittigt dygtige iværksættere.

Hvilke tanker havde du gjort dig om turen på forhånd?

Jeg er ikke typen, som overvejer tingene så meget. Hvis noget virker rigtigt eller lyder spændende, kaster jeg mig bare ud i det. Det er oftest en fordel… og det var det helt rigtige at gøre med WorkAway.

Hvad overraskede dig mest?
Jeg havde hørt, at det var ”iværksætteri på speed” at tage af sted. Men jeg havde ikke drømt om, hvor fantastisk det var. At man kan arbejde 1 uge uden bagkanter, som der jo er mange af i det daglige i en børnefamilie, er i sig selv en gave. Men jeg har mødt nogle mennesker, som jeg har den dybeste respekt for, som vil mig og min virksomhed det bedste.

Jeg har fået nogle venskaber for livet med ligesindede, som forstår mig og mine udfordringer. Og så er jeg blevet en del af et netværk, som man kan dele op- og nedture med – det er guld værd!

Hvordan har du brugt WorkAway i forhold til din forretning?
Jeg har været af sted 4 eller 5 gange nu, og jeg tager af sted for at få tid til fordybelse i min virksomhed og for at udvikle mig selv. Man tænker anderledes, når man går ture i bjergene med andre iværksættere. Et åndehul, hvor man, trods konstant snak om sin egen og andres virksomheder, kan slappe af og nyde livet. Det kan være svært for mine lønmodtager-venner at forstå, at jeg slapper af, når jeg arbejder fra kl. 08 og til langt ud på natten en hel uge i træk.

Man skal nok være iværksætter-typen for at forstå det, og det skal opleves, for det kan ikke helt beskrives. De smukke omgivelser er en bonus og ikke selve formålet med turen.

Har du gjort dig nogle tanker om, hvad en tur kun for kvinder mon kan, i forhold til de blandede ture?
Jeg synes klart, at en kvinde-tur har sin berettigelse. Jeg kan jo se i mit netværk, at der er en klar overvægt af mænd. Og det hænger ofte sammen med, at de er mere risikovillige.

En tur kun for kvinder kan hjælpe andre til at turde mere og ikke lade sig begrænse pga. køn; det ville være en skam. Og så er det et forum, hvor man måske tør mere, hvis man er nervøs for stærke alfa-hanner.

Men for at blive en succes har man brug for en koordinator, som sørger for, at turen ikke handler om køn men om at få et stærkt netværk med ligesindede kvinder, som kan booste ens selvværd og dermed ens forretning – om at komme ud over kanten. Dér tilbyder WorkAway netop et fantastisk setup, hvor det handler om udvikling på flere planer. Og så kan man jo tage en blandet tur næste gang – for det har også noget magisk over sig.

Hvordan forbereder man sig bedst inden turen?
Jeg laver altid 2 lister: en med ting, jeg SKAL nå, og en med ting, der kunne være RARE at nå. Og listen med ting, som jeg skal nå, den er aldrig lang, for der sker så meget i løbet af den uge, som gør, at man når alt muligt andet, man ikke havde tænkt på, fordi man får vanvittigt meget inspiration. Så en lang ”need to do” liste vil bare stresse mere end at gavne.

Hvad betyder netværk for dig?
Jeg har altid netværket – også før det blev et buzz-word. Så det falder mig naturligt. Og det har betydet ubeskriveligt meget for min forretning at omgive mig med ligesindede, som hjælper og inspirerer mig.

Jeg har været heldig at møde nogle, som er lige dele dygtige og fantastiske mennesker. Så jeg havde ikke været, hvor jeg er i dag med min forretning, hvis det ikke havde været for mit netværk.

Hvad er dit bedste råd til andre selvstændige kvinder, der måske overvejer at tage afsted?
Gør det! Tænk ikke så meget over det, hvis bare det føles spændende og rigtigt for dig.

Det værste, der kan ske, det er, at du får en masse oplevelser og møder nogle spændende mennesker – og det er da ikke så ringe endda.

Men du skal virkelig være introvert, hvis du ikke skal komme hjem med en masse energi, nye venskaber og et boost til din virksomhed. Så hvis du tager af sted med et åbent sind og er klar på at dele ud af din viden (både i forhold til succes og fiasko), så finder du hurtigt ud af, hvorfor de fleste ender med at tage af sted igen og igen.

Er der noget, du ville ønske du havde vidst inden du selv tog afsted på din egen første tur?
At min to-do liste ikke skulle være så lang, at jeg skulle huske solcreme og myggespray, og vigtigst af alt: at jeg skulle have planlagt et par dage med afslapning efter hjemkost. Man er virkelig fyldt op af indtryk og nye arbejdsplaner efter den uge, og man er helt flad… altså på den fede måde!

Tillad dig selv at blive en dag eller to i Barcelona centrum efterfølgende, eller sørg i det mindste for ikke at have booket kalenderen op med møder fra dag 1, når du kommer hjem.

 

Hvis du er nysgerrig, så er der stadig ledige pladser – og meget mere information om turen her!

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *