Du skal have erfaring, før du kan få erfaring


Navn:
Simone Søgaard Madsen

Alder: 26 år

Uddannelse: Cand.ling.merc. i Corporate Communication

Nuværende beskæftigelse: Kommunikations-lady hos Ladies First og jæger i jobjunglen

 

Hvornår stødte du på Ladies First første gang?

Første gang jeg stødte på Ladies First, sad jeg alene hjemme en mørk aften i januar. Jeg savnede at være en del af et fællesskab – det fællesskab, som jeg netop ikke fik, fordi jeg ikke var kommet i arbejde efter at have endt min uddannelse. Derfor begyndte jeg at søge efter netværksgrupper, dameloger og hvad end det kunne være i Århus – det førte mig til Ladies First.

 

Hvad fylder mest i dit professionelle liv lige nu?

Hvor trivielt det end lyder, så fylder det rigtig meget hos mig, hvordan jeg kan få mere erfaring. Min begrænsende erfaring er ofte det, som jeg bliver valgt fra på, når jeg har sendt en ansøgning ud. Det er virkelig en kliché, som kan være lidt svær at komme udover, når man kommer direkte fra universitetet. Heldigvis kender jeg til pyt-knappen, og har med tiden lært at trykke på den, når der lander et afslag i min indbakke.

 

Jeg vil meget hellere bruge min energi på at udvikle mig fagligt og personligt, end at gå hjemme og surmule over tilværelsen som arbejdsløs

 

Hvad er du i gang med at blive bedre til?

Helt konkret er jeg i gang med at blive en attraktiv kandidat indenfor kommunikation og marketing og en potentiel medarbejder. Det har jeg gjort gennem praktik og kurser. Hvis virksomheder siger, at jeg mangler erfaring (trods min forholdsvise unge alder), så vil jeg bruge hver dag som ledig til at blive bedre, så jeg netop kan vise dem, at jeg har erfaring.

Jeg har også en idé om, at jeg gerne vil være god til at bage (måske med lidt inspiration fra Chef’s Table). Jeg har en engang ødelagt en portion quick-boller, som egentlig ”bare” skulle blandes med noget vand – men med ti tommelfingre, er det åbenbart ikke så lige til. Bagning blev lagt på hylden i nogle år, men med ny-funden tid som arbejdsløs, har jeg valgt at genoptage projektet og finde mine indre kulinariske evner frem – for det må være der et eller andet sted.

 

Hvad er du mest stolt af at have opnået i det professionelle liv indtil nu?

Min personlige udvikling. Jeg er gået fra at være en lille genert mus, som havde svært ved at snakke med nye mennesker, tale i offentlige rum og egentlig bare vise hvem jeg er, til at stå i København i modeugen og snakke selvsikkert med diverse dygtige folk indenfor modebranchen – det havde jeg aldrig gjort, hvis det havde været for 5 år siden. Den stille pige fra Midtjylland findes stadig i mig, da jeg både er meget observant og eftertænksom. Men hun er bare en lille del af, hvem jeg er i dag.

 

Jeg er blevet god til bare at springe ud i tingene og ikke sætte begrænsninger for, hvad jeg kan

 

Hvornår har du sidst gjort noget for første gang?

Det er mærkeligt, for jeg har ingen problemer med at dele mit liv på en offentlig profil på Instagram. Men at skrive et opslag i en gruppe på Facebook, hvor der er over 6.000 medlemmer, det var en anelse angstprovokerende for mig. Men med opbakning fra en veninde, så gjorde jeg det!  Det er nu 2 uger siden – og det førte mig til praktikken her hos Ladies First.

 

Det er en kæmpe motivation, når jeg udfordrer mig selv med nye ting. Noget jeg nok burde gøre noget oftere

 

Hvad betyder netværk for dig?

Det betyder helt klart fællesskab. Det er, hvor mennesker mødes og skaber relationer, uanset om det er over karriere, hobbyer, interesser, meninger eller hvad end, det nu kan være. Uanset om jeg er en del af noget mindre eller større, så får jeg masser af energi af at være omringet af mennesker.

 

Et godt netværk er også vigtigt, når man er på jagt i jobjunglen – uanset om det handler om gode råd og anbefalinger eller opbakning og støtte

 

Hvad glæder du dig mest til i de næste 8 uger i Ladies First? 

Jeg glæder mig til at deltage i spændende events, snakke med inspirerende mennesker og vise damerne i Ladies First, hvad det er, at jeg kan. Jeg håber, det bliver nogle måneder med masser af nye bekendtskaber og udfordringer, som vil give min hverdag lidt mere farve.

 

Hvad skal du nogen gange minde dig selv om i hverdagen?

Jeg skal blive meget bedre til at tage en dag ad gangen engang imellem. Jeg er en planlægger by heart og planlægger på livet løs alt det, jeg kan. Det spænder lidt ben for at være spontan, og en fuldt booket kalender er ikke nødvendigvis altid lige lykken.

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *