Ej, hvor spændende!!

Kender I det, at man i nogen perioder bare er mere modtagelig for inspiration end andre? Mit filter er ikke-eksisterende lige for tiden og jeg kan næsten ikke få armene ned over den ene idé, før den næste popper op.

Foto: Maria Refsgaard, www.krims.dk
Tekst: Maria Leerbeck, partner i Ladies First og på barsel

Spændende projekter jeg falder over på Facebook, geniale Kickstarter-kampagner, domænenavne jeg kunne købe, virksomheder jeg kunne starte, konferencer jeg bare deltage i – og jeg kunne blive ved. Det eneste problem er, at jeg lige er blevet mor for 5 uger siden, hvorfor det meste er ret urealistisk at udleve i hvert fald det næste halve års tid.

Jeg synes dog alligevel jeg vil dele et par af mine seneste blændende idéer, crushes og crowdfunding-impulskøb.

Jeg vil lære at investere!
Det er jo ikke fordi man bliver rig af at være på barsel (surprise!), men i den sidste Ladies:Talk podcast, som netop handler om investeringer, fortalte Helen Sørensen, at det behøver man faktisk slet heller ikke være. Hun påstod også, at det at investere “er en del af det at blive voksen”, og jeg bliver altså 30 næste gang, så det er vel lige oppe over…

Derfor har jeg sat mig som mål, at jeg vil have investeret mine første penge inden min barsel er slut – og det burde ikke være helt umuligt. Step 1 var podcasten, step 2 var at shoppe rundt på Kvindeøkonomiens hjemmeside og step 3 nu er at sætte mig lidt nærmere ind i den helt nye investeringsforening, JUNE, som Danske Bank netop har lanceret, der eftersigende skulle gøre det meget nemmere at investere! Stay tuned…

Crowdfunding er vel også en slags investering..?
Måske ikke på den måde, som Helen Sørensen tænker det, men jeg er altså faktisk blevet ret glad for at surfe rundt på Kickstarter og Boomerang, og i løbet af den seneste måned er jeg bl.a. faldet for:

Og så er jeg faldet over et nyt, og lidt sjovt, koncept om en slags online webshop med indbygget grupperabat. Det hedder Modsvar og foregår sådan, at jo flere der køber et bestemt produkt, jo mere rabat får man. Man går ind og køber sit produkt, og så kan man følge med indtil perioden udløber – og jo flere der køber, jo billigere bliver det for alle køberne. Det må jeg nok hellere lige holde lidt øje med…

I øvrigt…

  • Gad jeg godt gøre min vejleder-uddannelse færdig mens jeg er på barsel – tror ikke det er realistisk.
  • Bliver jeg ved med at se reklamer på Facebook og Instagram fra THINX, som er menstruations-proof undertøj – ved ikke helt, hvad jeg skal tænke om det, men jeg må undersøge det nærmere.
  • Købte jeg et nyt domænenavn så sent som igår.
  • Er det super heldigt at jeg først modtager alt mit nye crowdfundede økologiske og bæredygtige tøj om nogle måneder, når jeg er færdig med at amme.
  • Er jeg virkelig forarget over barselsreglerne for selvstændige – også selvom jeg er lykkeligt undtaget selv, fordi jeg er på barsel fra et fuldtidsjob i det offentlige.
  • Har jeg hældt tre kopper kaffe ud idag, fordi de nåede at blive kolde.
  • Synes jeg du skulle tage og læse den her artikel, som handler om Karriere-FOMO, og jeg er ret sikker på at det er den tilstand jeg befinder mig i lige p.t.

 

5 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *