Et smugkig i krystalkuglen

Tirsdag den 21. februar – dagen hvor vi endelig har fået solen at se efter mange grå dage. Om det er solens lune stråler eller aftenens program til Ladies:Meet om Future Trends på Space10 i København, der bidrager til den gode stemning, er ikke helt til at sige. Vi tror på, at det er aftenens program. Der er nemlig noget magisk over aftenen, som handler om fremtidens tendenser.

De tre seje kvinder, der i dag lader os kigge med i deres krystalkugler er:

  • Carla Cammilla Hjort – founder og CEO af ArtRebels og SPACE10,
  • Anne Skare – Chief-futurist i Future Navigator, foredragsholder, tv-vært m.m. og
  • Ann Catherine Bechetoille Talbro – Strategisk projektleder i COOP.

Aftenen starter med et brag! Anne Skare forstår, hvordan hun skal fange vores opmærksomhed og ikke mindst få os alle til at grine. Stemningen er dejlig, og vi sluger hvert et ord, der kommer ud af munden på Anne. Jeg undrer mig ikke længere over, hvorfor hun normalt får kassen for oplæg som disse.

Anne’s oplæg handler naturligvis om fremtiden, men det handler i lige så høj grad om dig:

Hvad skal du som menneske gøre for at leve et godt liv? Og hvad er det egentligt for et liv, du ønsker?

Anne forsøger at få dig til at se dig selv som hovedrollen i dit eget liv. Du er hverken statist eller observatør. Du er dig: hovedrollen!

En af Annes pointer er er, at hvis du ved, hvad det er du vil, så bliver det også meget lettere at finde overskuddet i hverdagen. For har du overskud i hverdagen, og tillader du samtidig dig selv at have et åbent og nysgerrigt mindset, så er det langt nemmere at opsnappe nye sammenhænge før alle andre. Og hvem vil ikke gerne opsnappe tendenserne før alle andre? Hvad end det er i forretningsmæssige sammenhænge eller blot privat!

Anne fortæller en masse om fremtidens tendenser. Vi bliver blandt andet klogere på, at om 10-15 år tjener dit hus penge til dig, pension er ikke længere noget, man gemmer til sin alderdom og overskud er vejen frem. Hun fører os igennem de nye tendenser og taler ud fra nedenstående model.

Vi bliver klogere, og vi (eller jeg) bliver inspireret til at se på fremtiden på en anden måde.

Fremtiden er ikke noget, man skal frygte eller gå at være bange for. Sker det, at fremtiden skræmmer en, så tager man bare et glas snaps, og så har man det på en helt anden måde dagen efter…. Det siger Anne i hvert fald.

Næste taler er Carla Camilla Hjort. Hun er vel grunden til, at vi denne aften kan få lov til at sidde i de superfede lokaler i kødbyen, nemlig Space10. Vil er vilde med stedet og Ladies First-netværket passer perfekt ind i de kreative omgivelser.

 

Den hyggelige stemning fortsætter med Carla på ”scenen”. Med en øl i hånden og nogle opmuntrende ord om Anne Skare’s oplæg, fører Carla os igennem historien om Space10, hvordan det hele startede og hvorfor.

Space10 drives Art Rebels og er støttet af Inter IKEA Systems B.V. Stedet, som vist bedst beskrives som et laboratorium, udforsker og designer innovative forretningsmodeller til en fremtid, hvor mennesker lever et meningsfyldt og bæredygtigt liv. Det falder jo meget godt ind i aftenens tematik, og det er interessant at få lidt indblik i de fede projekter, der udtænkes og udvikles i disse rammer. Man er på en eller anden måde ikke overrasket over, at en kvinde som Carla styrer dette sted. Den kvinde har jo simpelthen udviklet og produceret så mange spændende ting i hendes karriere. Det er næsten til at blive forpustet (og ret misundelig) over!

I forhold til fremtidsperspektivet, så er det ganske simpelt;

Fremtiden er hvad vi gør den til. Den kommer ikke dumpende ned over os

Sidste taler fortæller os en masse om fremtidens madtendenser. Ann Catherine Bechetoille Talbro er Strategisk projektleder Vare- og forretningsudvikling for COOP, og hun giver os et lille indblik i, hvad vi kommer til at spise i 2017. Det er noget, som  jeg personligt synes er lidt interessant. Vi bruger jo så meget af vores tid (og penge) på at spise. Det nye er jo så, at vi skal spise sundt. Et fokusområde, som vi har set et stykke tid efterhånden. Megatrenden er åbenbart stadig sundhed, men nu skal det være langt nemmere at tilgå sunde madvarer –bl.a. som færdigretter i supermarkedet. Det er jeg egentlig godt tilfreds med, når dagene på job som oftest er lange, og så er der måske lige yogahold, børn der skal hentes osv.

Ann opremser en masse nye tiltag, som stadig er i støbeskeen, men som fortæller os lidt om, hvor vi er på vej hen. Hun kastede begreber som gæstemad, eateries (spis i butikken), madspild efter os – og ideerne er som sådan gode. Nu er det spændende, om de i realiteten bliver til noget i 2017. Vi ved med sikkerhed, at der er endnu flere sunde vaner på vej, og det skader vel ingen!

 

Vi takker alle de fremmødte for en skøn aften og glæder os allerede til næste arrangement!

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *