Jeg har kæmpet med at være ‘hende med teknologien’

Eva Fog er 40 år, selvstændig på syvende år og stifter af foreningen DigiPippi. 

DigiPippi har formålet at tilbyde piger i alderen 7 til 13 år en digital platform og aktiviteter for at skabe interesse og formidle viden om teknik, IT og de digitale medier.

 

Hvad er din baggrund?

Min baggrund og beskæftigelse er en eklektisk omgang. I 1990 startede mit kærlighedsforhold til teknologi, hvor jeg endte med at måtte finde ud af mere eller mindre alt selv. Jeg var jo pige… Livets mange veje gjorde, at jeg endte med en uddannelse som Rudolf Steiner-pædagog. Den tog jeg efter endt uddannelse i 2009 og kombinerede med teknologi. I dag er jeg selvstændig på 7. år, 4. som fuldtid, og er ikke længere aktiv pædagog.

I stedet er jeg endt som ekspert i børn, teknologi og ligestilling, som jeg holder oplæg om, undervisning, kurser, vejleder andre i og meget andet. 

Hvad optager dig lige nu indenfor dit arbejdsliv?

Mit liv er en konstant omkring de samme emner:  Børn og teknologi, herunder specifikt pigernes forståelse og tilgang, samt de voksne der har med børnene og teknologien at gøre. Derudover er ligestilling et stort emne, hvor piger, kvinder og teknologi er hovedområdet.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Det største jeg nogensinde tog var at starte min forening, DigiPippi. Jeg havde brugt år på at undervise børn og lærere/ pædagogerne på mine jobs om brugen af teknologi, men pigernes usikkerhed og manglende tro på at teknologi var for dem ramte mig.

 

Jeg havde selv kæmpet med at blive accepteret som ‘hende med teknologen’ siden 1990, og da intet havde ændret sig, blev jeg stædig. Det blev til DigiPippi. 

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Det er altafgørende. Min kæreste, familie og venner ved alle at jeg knokler for en sag, og de støtter mig betingelsesløst. Uden deres støtte, ville jeg nok rende rundt med dårlig samvittighed over at gå glip af ting. Nu har jeg kun lidt dårlig samvittighed, men bliver ved.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

På få år er jeg blevet anerkendt som ‘Kvinde der foregriber fremtiden’ af Magasinet IN, Women in Tech Rolemodel of the Year 2018, Mentor of the Year 2019 samt blevet featured på Europas kulturarvshjemmeside, for bare at nævne nogle succeser. Samtidig er det en konstant kamp om nok indtægt, når man som jeg er dobbelt entreprenør. Den ene del som stifter og forkvinde af en forening samt selvstændig konsulent og andet.

Det er en konstant balancegang mellem at skabe en forandring og få penge nok. Sidstnævnte har jeg ofte set stort på før i tiden, men det hjælper.   

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

De er to af de vigtigste ting i forbindelse med, at ‘komme ud over stepperne’. Jeg får alt mit arbejde gennem det, og DigiPippi har indtil nu eksisteret udelukkende pga det. Nu har jeg skabt mit eget med de kvindelige frivillige, rollemodeller, som det eneste interessefællesskab jeg er i. Jeg har desværre ikke tid til at være fysisk i netværksgrupper, så længe leve de online!

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

Der kommer mange nedture, men endnu flere opture. Folk vil svigte dig, men det skal nok gå.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Jeg er meget en ‘self-made woman’. Der har været enkelte i nyere tid, f.eks. organisationen Reach for Change, som har bakket mig i at lave DigiPippi i 4 år nu, men ellers har jeg været på de retter steder, de rette tidspunkter.

Derfor gør jeg også alt hvad jeg kan for at åbne døre for andre, for det er op ad bakke at gøre alting solo.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Det er svært at vælge en! Jeg ville vælge alle de dejlige rollemodeller, som er med til at skabe DigiPippi hver eneste dag. Dog vil jeg, i ånden af at løfte andre, sige Pauline Fredskilde. En ung, ambitiøs kvinde, der pt. er teamleder på DigiPippi Fyn. Hun skal nok slå endnu flere døre ind end hun allerede gør!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *