Her startede vi, her er vi nu og her skal vi hen

(billedet er fra i morges, da jeg startede blogindlægget. Det er blevet lyst siden. Det kan jo tage lidt tid at få næsten 1,5 år ned på skrift)

I torsdags mødtes jeg med Maria, som er den ene af de to dejlige damer, jeg har startet Ladies First med. Udover at drikke kaffe snakkede vi om alt det, der er sket siden vi startede Ladies First i august 2012. Både med netværket og med os alle tre livsmæssigt – hvilket selvfølgelig også har haft indflydelse på netværket.

Vi synes, det var tid til en lille fortælling om den tid, vi har været igennem, siden vi startede Ladies First i 2012 – og et par ord om planerne for 2014.


Sådan startede det

Torsdag d. 23. august 2012 mødtes jeg med Maria på Café Drudenfuss i Aarhus. Hun var netop vendt hjem fra et halvt år i San Francisco. Inden hun tog afsted, havde hende og jeg arbejdet sammen som redaktører på studiesitet Overspring.dk. Jeg var fortsat som redaktør noget tid efter, at Maria var rejst, men havde nu også sluppet projektet for at opsøge nye erfaringer.

Inden jeg dukkede op på Drudenfuss havde jeg en lille anelse om, at Maria havde en idé til et projekt, som hun ville fortælle mig om. Det havde jeg så ganske rigtig ret i.

Fra venstre: Marie Spliid Kirkegaard, Maria Garde og mig (Alexandra Balshøj) til første netværksmøde i sept. 2012.

Hun spurgt, om jeg havde lyst til at være med til at starte et nyt netværk for unge, karrieremindede kvinder med krudt i røven. “Sådan nogen som os” sagde hun, og fortalte at den tredje stifter Marie allerede var med på idéen.

For at gøre en længere kaffesamtale om behov, motivation og værdier kort, kan det siges at jeg sagde ja samme aften, og at vores fælles ønske blev at skabe et netværk for unge foretagsomme og karriere-mindede kvinder. Der skulle ligge en entreprenøriel tankegang til grunds, men vi ville lægge vægt på foretagsomhed mere end på iværksætteri, og derved åbne op for både studerende, iværksættere og kvinder i job. Med netværket og dets aktiviteter ønskede vi at inspirere og motivere unge kvinder til at sætte mere i værk og forfølge deres ideer og drømme. Vi tror alle tre på netværkets kraft, og vores fokus blev derfor på at skabe et trygt rum, hvor medlemmerne kunne starte deres professionelle networking. I dette rum (på facebookgruppen og til netværksmøder) skulle vi præsentere medlemmerne for motiverende rollemodeller, ligesom der skulle være mulighed for at medlemmerne kunne blive inspireret og lære af hinanden. Vores ønskede resultat: Mere foretagsomhed og mod blandt unge kvinder! – Fint nok, så skulle vi bare lige lave sådant et netværk jo…

Maria er heldigvis pisse god til at sige “Fuck it, ship it”, og derfor var vi i gang med det samme. Planen var, at vi i løbet af aftenen, natten og den efterfølgende morgen skulle nå at finde på et navn. Fredag eftermiddag skulle facebookgruppen nemlig være oprettet. Jeg tror ikke rigtig nogen af os kan huske, hvorfor det lige skulle være fredag eftermiddag. Men når man er begejstret skal man smede jernet… er det ikke sådan man siger?

100 medlemmer på en weekend

Navnet blev Ladies First, og facebookgruppen blev som planlagt oprettet fredag eftermiddag. Min forestilling om netværket var, at vi ville blive ca 30 medlemmer og den organisering kunne vi da lige klare i en håndvending ved at lave en aftale med en café en gang hver eller hver anden måned. MEN vores koncept viste sig at ramme et større behov end vi lige havde regnet med, og fra fredag eftermiddag til søndag aften fik vi 100 medlemmer i gruppen. Det var vi vidst alle sammen lidt paffe over. Lige dele ustyrlig begejstring og kilden i maven. Måske kunne det her gå hen og blive stort…

foto (1)

Første netværksmøde blev holdt på HeadQuaters d. 19. september, og her dukkede der mellem 60 og 70 kvinder op for at opleve giraffen. Det var en helt fantastisk og meget spændende følelse at skabe noget så hurtigt, der ramte et uopfyldt behov hos så mange mennesker. Af samme grund valgte vi at oprette vores afdeling i København allerede i januar 2013. Her ramte vi 100 medlemmer på kun 12 timer med hjælp fra en håndfuld seje københavner-ladies!

Fra vores første netværksmøde i København.

Fra vores første netværksmøde i København (april 2013).

Tre liv tager tre forskellige former

I januar tog Marie, ligesom Maria havde gjort tidligere, et halvt år til San Francisco (de er vilde med det, de Informationsvidenskabere). Det betød, at vi nu kun var Maria og mig til at køre netværket videre. Heldigvis havde vi allerede på daværende tidspunkt fundet et par engagerede og foretagsomme kvinder, der havde lyst til at hjælpe med bl.a. at afholde events. De såkaldte co-ladies. Thank God!

Det næste halve år voksede netværket både i Aarhus og København stødt, og vi afholdt flere succesfulde events med god og konstruktiv respons.

I denne periode skrev Maria og jeg vores specialer og blev færdige med tre måneders mellemrum i marts og juni. Da Marie vendte tilbage til Danmark, havde Maria fået sit drømmejob i en mobilspilvirksomhed, og jeg stod til at skulle forsvare mit speciale i Oplevelsesøkonomi. Marie skulle efter sommerferien i praktik hos et digitalt bureau, og jeg skulle ud og finde mig verdens bedste job (selvfølgelig :-)).

Efter sommerferien var situationen, at vi alle tre var på vej derudaf – i tre forskellige retninger. Maria i et fedt (og tidskrævende) job, Marie i en spændende og intens praktikstilling og mig på jagt efter mit drømmejob. Det ville være misvisende at kalde mig rigtig jobsøgende på dette tidspunkt. Jeg var nærmere undersøgende og nød at have tid til at arbejde igennem på Ladies First. Så næsten al den tid, hvor jeg egentlig “burde” sidde og skrive ansøgninger til de jobs som ikke altid tændte mig helt, blev brugt på at udvikle og arbejde på nye idéer og planer for netværket. Derudover var tanken om at springe ud som iværksætter/selvstændig på fuld tid meget interessant. Hvis jeg nu bare kunne leve af Ladies First ville det da være guld og grønne skove, tænkte jeg. Udfordringerne var bare:

1) at der ikke endnu var fundet en forretningsplan, der rigtig holdt stik

2) at de to andre musketerer havde fået meget at se til i deres job og praktik og derfor ikke havde samme tid, energi og motivation i forhold til Ladies First som mig

3) at Marie skulle flytte til København efter nytår

4) at jeg egentlig også brændte for at bruge min oplevelsesøkonomiske, kommunikations- og netværksmæssige viden og erfaring i en anden kontekst

I pressen efter første netværksmøde i Kbh.

I pressen efter første netværksmøde i Kbh.

What to do?

Vi var alle opsatte på at Ladies First skulle fortsætte, men vi vidste også, at vi måtte finde en løsning på den udfordring, at vi ikke længere befandt os på samme sted. En løsning, der kunne gøre os alle glade.

Valget stod mellem at skrue kraftigt ned for blusset og køre Ladies First på et mindre niveau eller at omstrukturere vores måde at drive netværket på.

Efter et møde på Vesterlauget i september 2013, faldt valget på det sidste. Løsningen blev, at jeg blev ejer af netværket og dermed fik muligheden/ansvaret for at drive og udvikle netværket fremover. Marie og Maria skulle fortsætte som sparringspartnere og facilitatorer til netværksmøder alt efter deres tid og netværkets behov.

Men det løste jo ikke umiddelbart min egen personlige udfordring med at finde tid til fuldtidsdrømmejobbet… eller måske gjorde det lidt alligevel.

For at gøre en længere, angstprovokerende, realitetsmødende historie kort, så valgte jeg i slutningen af september at sige nej tak til dagpengene og springe ud som dobbelt iværksætter. Jeg startede simpelthen en konsulentvirksomhed op ved siden af Ladies First (I kan tro det kildede i maven at tage den beslutning – så kan man mærke, at man lever!). Virksomheden hedder BÜRO YAY og kører i skrivende stund på 4. måned. Her hjælper jeg virksomheder og organisationer med alskens små og større opgaver indenfor branding, markedsføring, pr, konceptudvikling, oplevelsesdesign og netværksudvikling. BÜRO YAY giver mig mulighed for at arbejde med min faglighed og mine andre interesser, smør på brødet og ikke mindst fleksibiliteten til at udvikle Ladies First og rykke på de nye idéer og planer som dukker op.

Her er vi nu

Marie er på vej til København for at tage et sidste uni-fag og herefter skrive speciale. Inden længe slutter hun sig til det super-lady-team som vi har derovre. Maria arbejder stadig i sit drømmejob og fungerer nu som samarbejdspartner i Ladies First på den måde, at jeg trækker på hende i forhold til sparring, idéer og facilitering i det omfang hun har tid og jeg har brug for det.

Jeg har selv skabt mine to drømmejobs med BÜRO YAY og Ladies First og krydser fingre for, at jeg kan blive ved lang tid endnu. Forhåbentlig indtil den dag, hvor den rigtige arbejdsgiver eller partner banker på døren, eller til jeg selv ønsker at søge nye veje og overlader Ladies First til en eller flere, der brænder ligesom meget for kvinder og foretagsomhed som jeg.

Jeg har et rigtig godt team af co-ladies omkring mig i Aarhus og et selvkørende super-team i København. Vejen ligger åben, og jeg glæder mig til de næste skridt.

Marie, Maria og jeg igennem fotograf Mikkel Kallehauges linse (og Photoshop;)).

Marie, Maria og jeg igennem fotograf Mikkel Kallehauges linse (og Photoshop;)).

2014 kalder

Det nye år kommer selvfølgelig til at byde på en række inspirerende og netværksopbyggende events i både Aarhus og København. På nuværende tidspunkt ved vi, at vi holder netværksmøde i Aarhus på torsdag d. 9. januar, og at vi arrangerer foredraget ‘Slip kontrollen og føl dig fri’ med coach og ekspert i ‘kvinder og kontrol’ SofieB d. 16. januar (Aarhus) og d. 23. januar (Kbh). Desuden har jeg hørt en lille fugl (a.k.a. lady-teamet i Kbh) synge om, at der bliver afholdt et event i februar på Christiansborg med overskriften ‘Passionerede kvinder i dansk politik’.

Herudover arbejder jeg på fulde drøn med at sammenfatte konceptet ‘Ladies First Business’, som bliver rullet ud for første gang fra februar. Det bliver, til at starte med, én netværksgruppe i Aarhus med plads til 15 iværksætterkvinder (på sigt forhåbentlig mere end en og også i Kbh).

Til det første netværksmøde spurgte vi de fremmødte, hvad man kan bruge et netværks om Ladies First til. Her er svarene.

Til det første netværksmøde spurgte vi de fremmødte, hvad man kan bruge et netværks om Ladies First til. Her er svarene.

I Ladies First Business bliver der fokus på at skabe tættere relationer (end man ofte har mulighed for til vores åbne netværksmøder) så man i princippet får 14 ambassadører, der kan netværke for en, og som man kan sparre med. Der vil blive afholdt månedlige, veltilrettelagte netværksmøder med inspirationsoplæg, fælles sparring, pitching osv. Desuden får man som medlem en række fordele hos relevante samarbejdspartnere, eksponeret sin virksomhed på ladiesfirst.dk, 1-1 sparring og mulighed for at få hjælp til at finde en mentor. I løbet af denne uge kommer der mere info på facebook og på ladiesfirst.dk omkring pris, indhold og hvordan man anmoder om at komme med i den allerførste gruppe. Hvis du vil have tilsendt en mail direkte med denne information, så send lige en heads up til mig på alexandra@ladiesfirst.dk.

2014 kommer desuden til at byde på konceptet Ladies:Talk, som bliver en række små video-interviews med foretagsomme kvinder. De kommer til at ligge på vores hjemmeside (som også skal have en overhaling) og bliver produceret af de to dygtige co-ladies Amalie Vestergaard Olsen og Julie Alina Iwinski. Stay tuned!

Hvis du har idéer, ris eller ros så tøv ikke med at sende en mail. Ingen kan udrette særlig meget helt alene, så jeres inputs er vigtige for mig og resten af Ladies First.

Siden starten i 2012 til og med 2013, har vi afholdt 21 events og fået ca 1600 medlemmer i Aarhus og Kbh til sammen. Det blev lidt større end 30 damer på en café. Tusind, tusind tak fordi I er med!

Vi ses i 2014!

/Alexandra

4 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *