Gå nu væk latterlige mindreværdsfølelse

Skrevet af Bettina Sønderskov, Verdenskvinde.dk.

Jeg har lige været nede i et hul fyldt med tvivl og dårlige tanker om mig selv og mine evner. Et stort hul.

Hvorfor døjer kvinder tilsyneladende mere med den totalt ubrugelige og nedbrydende tankemønstre, end mænd?

Jeg forstår det ikke.
Er det en nedarvet følelse af mindreværd, som stammer fra dengang man virkelig kunne tale om manglende ligestilling mellem kønnene?

Er det genetisk bestemt?

Er vi født med et ekstra kromosom i kroppen, som udstyret med en stor hammer banker os i hovedet med tvivl og negative tanker, hver gang vi kommer for godt i gang?

Jeg ved godt, at jeg tegner et lidt sort-hvidt billede her, for selvfølgelig kan mænd blive ramt af de samme tanker. Jeg synes bare ikke, at jeg oplever det så tit.

Til gengæld har alle de kvindelige iværksættere, som jeg har mødt på min vej indtil nu, talt om deres tilbagevendende udfordringer med at håndtere mindreværdsfølelse, tvivl, bekymringer og modvilje imod at gå i flæsket på kunderne med oprejst pande og sælge sig selv.

Nu er jeg jo kun lige gået i gang med at undersøge kvindelige iværksætteres vilkår og udfordringer, men jeg vil alligevel vove den påstand, at det må være den vigtigste forklaring på, at langt færre kvinder end mænd, vælger at blive selvstændige med alt, hvad der hører sig til af ud af din komfortzone-og-sælg-dig-selv-oplevelser.

Det er en skam.

Selvom jeg dagligt bander af mig selv, fordi jeg absolut skulle kaste mig ud i noget, der presser mig så meget på det personlige plan, så kan jeg jo se, at de kvinder, som klarer sig igennem den hårde opstartsperiode, lærer sindssygt meget af det. At starte sin egen virksomhed handler mere end alt andet om personlig udvikling og om at slutte fred med din mindreværdsfølelser, din tvivl og din indre kontrolfreak.

Det vil jeg umådeligt gerne lære, for i en alder af 38 år er jeg faktisk ved at være træt af at slæbe rundt på så meget ekstra oppakning. En bagage, som jeg aldrig nogensinde har kunnet bruge til noget.

Derfor har jeg bestemt mig for, at gøre alt hvad jeg kan for at slippe af med de ekstra kilo i kufferten.

Jeg tager en dag af gangen.

_______

Læs flere blogindlæg af Bettina Sønderskov på hendes hjemmeside Verdenskvinde.dk.

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *