Husk at alle andre også er usikre

– Jeg er ikke vant til at se mig selv i rampelyset, så da jeg første gang så min kandidatvideo til prisen som Årets Kvindelige iværksætter, følte jeg mig meget udfordret, afslører kvinden bag business-netværket Ladies First, Alexandra Balshøj.

Netværket har, siden den spæde begyndelse for to år siden, samlet yngre kvinder om det fælles formål at støtte, udvikle og bruge hinanden til at skabe personlig vækst i deres arbejdsliv.

I dag har Ladies First 1600 medlemmer i Århus, over 1.000 medlemmer i København og 100 i den nystartede afdeling i Aalborg. De medlemmer har den 28-årige oplevelsesøkonom og iværksætter Alexandra Balshøj stået foran utallige gange, siden hun sammen med to andre kvinder arrangerede det første cafémøde i september 2012.

Alle andre er også usikre engang imellem. Det er en del af pakken, når man har krudt i røven og konstant har lyst til at udvikle sig og afprøve nye ting. Det plejer jeg at minde mig selv om, når jeg får den følelse, som jeg fik af at se videoen første gang.

Alle andre er vant til at se mig stå på scenen i Ladies First, men der ser jeg jo ikke mig selv, så det var en øjenåbner for mig, at jeg reagerede sådan på den video. Det fik mig til at tænke på, hvor hårde vi – og det gælder nok især kvinder – er til at dømme os selv og måle os op af andre. Og så kom jeg til at tænke på en vigtig observation, som jeg gjort mig under arbejdet med Ladies First og i mit liv som iværksætter. Alle andre er også usikre engangimellem. Det er en del af pakken, når man har krudt i røven og konstant har lyst til at udvikle sig og afprøve nye ting. Det plejer jeg at minde mig selv om, når jeg får den følelse, som jeg fik af at se videoen første gang, siger Alexandra Balshøj.

Hun har haft kronisk krudt i røven, siden hun var barn
Jeg har altid haft mange idéer. Da jeg var 10 år, havde jeg store ambitioner om at lave et Ace of Base cover band sammen med min veninde. Vi lavede fotoshoots i haven i Lystrup, indspillede sange og drømte om det store gennembrud. Der gik som sædvanlig ikke lang tid, før jeg fik en ny idé, så sangkarrieren blev ikke til noget, men jeg har altid været den kreative i familien. Jeg var den første i familien, der blev humanist. Ingen af mine forældre er selvstændige, så jeg ved ikke rigtigt hvor det kommer fra, men de har altid opmuntret mig til at dyrke min kreativitet og selvstændighed, siger Alexandra Balshøj.

Netværket Ladies First blev etableret, imens hun stadig læste oplevelsesøkonomi. Da hun senere, som nyuddannet troede, at hun skulle ud og have sig et ”rigtigt voksenjob” (=lønmodtagerjob), blev hun hurtigt klogere, for netværket i Ladies First viste sig at være særdeles effektivt. Efter kort tid blev hun tilbudt flere projektopgaver igennem sine kontakter.

Det var røv at være på dagpenge og være tvunget til at søge jobs, som jeg i virkeligheden ikke ville have, så jeg besluttede mig hurtigt for at etablere min egen branding- oplevelsesvirksomhed Büro Yay.

I dag, et år senere, har Alexandra både fået partner og praktikant i virksomheden og to nye partnere til at tage sig af arbejdet med Ladies First, som hun i en længere periode har været alene med.

– Det var lidt paradoksalt at være alene om at drive et netværk, og jeg har det bedst med at arbejde sammen med andre. Jeg synes, at tingene kører fint for mig nu, men det betyder ikke, at jeg er sluppet helt af med usikkerheden. Den vil altid være der, og det er ok, så længe den ikke forhindrer mig i at gå efter mine drømme.

Usikkerheden vil altid være der, og det er ok, så længe den ikke forhindrer mig i at gå efter mine drømme.

Synes du, at Alexandra skal vinde prisen som årets kvindelige iværksætter, så kan du stemme i konkurrencen her … skynd dig for afstemningen slutter på fredag den 28. november.

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *