Hvad er det med den hækkesaks?

Hvis du har været omkring nogen af de kvinder, der har været på netværksforløb i Ladies First i Aarhus det sidste års tid, har du måske hørt dem spørge efter en hækkesaks – og så forsætte med at sige noget der absolut ikke handler om hækkesakse eller andre haveredskaber for den sags skyld. Det handler – som det meste i Ladies First – om karriere og iværksætteri, men hvordan det lige hænger sammen, skal jeg gerne forklare.

Af Partner i Ladies First, Katja Meyer.
Foto Thora Fotografi.

Jeg er nok magisk
Vi skal tilbage til 2010 hvor jeg besluttede mig for at købe et gult kolonihavehus. Kolonihaven kostede kun 10.000 kr (fordi den ligger i Aalborg, hvor tingene ikke er stukket af), men nu er det sådan, at man altså også skal bruge alle mulige ting når man er hus-(l)ejer. Man skal bruge en flagstang – hvilket min far havde en ekstra af. Man skal bruge en skovl, hvilket min svigerfar gerne ville donere.

Og så skal man også bruge en hækkesaks, hvilket min kollega Bjarne lige kunne grave frem derhjemme og give mig.

Faktisk kom alt, jeg skulle bruge i mit nye paradis til mig, hvilket ledte mig til at konkludere, at jeg da måtte have en slags magiske kræfter.

Desværre har jeg aldrig været meget til det overnaturlige, så min teori holdt ikke længe før jeg have funderet mig frem til, at det måtte være fordi at jeg gjorde noget anderledes end normalt; jeg spurgte efter tingene.

Jeg sagde højt hvad det var jeg gerne ville have, og jeg sagde det til folk, som måske kunne hjælpe mig med at få det (med kolde øl og hjemmesyltede rødbeder som eneste tak).

Selvom jeg nok alligevel ikke var magisk, har jeg dog fundet ud af, at det er en slags super power at vide hvad man gerne vil, og være modig nok til at spørge om det – både når det kommer til haver og karrierer.

Hækkesaks-runden
Så da jeg første gang skulle facilitere for Ladies First, blev hækkesaks-runden født.

Kort fortalt får alle deltagere i netværksgruppen mulighed for, at fortælle hvad de godt kunne tænke sig, og det er der især tre gode ting ved;

1 Du får reflekteret over hvad du skal bruge

Et netværksforløb er en måde at dedikere dig selv til, at der skal ske noget andet eller mere i din karriere eller virksomhed, og derfor er det vigtigt at du reflekterer over, hvad de næste skridt kan være får sat fut på nogle drømme.

 

2 Du bliver god til at bede om hjælp – og hjælpe

Når du sætter ord på hvad du skal bruge, bliver du konkret, da du skal være skarp i din kommunikation og argumentation. Du finder ud af, at folk gerne vil hjælpe når de kan, ligesom du helt sikkert selv gerne vil give tilbage.

 

3 Du har et netværk der holder øje med muligheder for dig

Lige pludseligt er det ikke kun dig selv der er på udkig efter nye muligheder, men du har et bagland af seje kvinder som har skrevet sig bag øret hvad du er på udkig efter, eller som potentielt kan hjælpe dig med at komme i mål med deres egne kompetencer.

 

 

Jeg prædiker selvfølgeligt ikke, at alle bare skal rende rundt at bede om ting hele tiden, og så læne sig tilbage og vente på at det magisk kommer. Heller ikke at nogen skal føle sig forpligtet til at hjælpe. Slet ikke. Men hvis du er nysgerrig på hvordan vi arbejder med hækkesaksrunden og vil have mine gode råd til at få mest muligt ud af vores halv-magiske evner til at hjælpe og blive hjulpet, så følg med i næste uge når jeg fortæller mere.

Hvis du er nysgerrig på vores netværksforløb for ansatte, start-ups, freelancere eller selvstændige i Aarhus og København kan du læse mere, og stadig nå at få en af de sidste pladser her!

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *