Hvad er det værste der kan ske?

Vi elsker historier om når netværk giver værdi (og selvfølgelig især, når det er Ladies First netværk) – for et par måneder siden, slog Katrine et praktik-opslag op i Ladies First netværksgruppe – hun fik seks henvendelser om konkrete praktikpladser, var til to samtaler, og nu er hun halvvejs i sin virksomhedspraktik som designassistent hos iværksætter-virksomheden Baser. Vi har talt lidt med Katrine om alternative muligheder, erhvervserfaring og netværk.

11153461_880109858718027_396925587_oNavn: Katrine Pedersen
Alder: 24 år
Uddannelsesbaggrund: Jeg er uddannet designassistent med speciale i mode design fra VIA Design (tidligere TEKO)
Nuværende beskæftigelse: Praktikant hos Baser

Hvordan kom du i kontakt med Ladies First?
Jeg stiftede bekendtskab med Ladies First under min uddannelse og har fulgt med på Facebookgruppen i lang tid, hvor jeg har observeret og læst relevante opslag. En dag så jeg tilfældigvis et opslag fra en kvinde, der søgte praktikplads igennem Ladies First netværket, og det inspirerede mig til at gøre det samme, da jeg kunne se, hvor meget aktivitet opslaget havde fået. Jeg håber, det også kan inspirere andre kvinder til at gøre det samme.

Hvad var reaktionerne på dit opslag?
Der var rigtig god respons på mit oplæg. Jeg modtog seks henvendelser om konkrete praktikmuligheder, og herefter valgte jeg to virksomheder ud, som lød interessante. Senere samme uge var jeg ude at snakke med begge virksomheder, og der var super god kemi med Josefine og Christian, som er ejere af Baser. Derudover havde de nogle spændende opgaver indenfor grafisk design og kommunikation, som jeg så potentiale i.

Fortæl om din praktik hos Baser – hvilke opgaver, hvad har du fået ud af det, osv?
Det er spændende at være i praktik. Jeg kan mærke, at jeg i disse perioder vokser meget både på det personlige og faglige plan. Jeg udarbejder Baser’s visuelle identitet og laver grafisk design til deres website. Det er det, jeg er uddannet til og på dette område er jeg ekspert og har fået meget ansvar. Som noget helt nyt og noget jeg ikke har beskæftiget mig med tidligere, udvikler jeg kommunikations-strategier og koordinerer indhold til de sociale medier. Her har jeg både kunne bidrage med mine egne erfaringer, samtidig med at jeg er blevet udfordret på, hvordan man bruger de sociale medier som virksomhed.

Og så har jeg mødt to spændende og inspirerende mennesker, der har stiftet virksomhed under deres uddannelse. Jeg er ligesindet med Josefine og Christian. Jeg føler ikke, jeg er praktikant for en periode, men føler mig som en del af virksomheden. De lytter meget til mig og det har givet mig en enorm stor tro på mine evner, hvilket er et kæmpe skulderklap, når man er nyuddannet og ude at mærke erhvervslivet for første gang.

Hvad er næste skridt herfra?
I juni færdiggjorde jeg min uddannelse som designassistent fra VIA Design (tidligere TEKO) – en uddannelse, som mange bruger som et springbræt til andre relevante bachelor uddannelser, men ikke mig. Det var ikke en svær beslutning, men jeg har stadig til gode at finde ud af om det er den rigtige… Det må tiden vise.

Mit næste skridt er at fortsætte min jobsøgning eller prøve mine kompetence af i andre spændende praktikforløb. Være nysgerrig, åben og opsøgende over for nye mulighed. Eller måske starte et projekt selv. Hvem ved – måske er mit drømmejob lige rundt om hjørnet?

Det er ikke fordi, jeg ikke har mere at lære, for det har jeg, men fordi jeg havde, og har, en trang til at suge viden til mig på en helt anden måde, og ikke mindst komme ud og prøve mine kompetencer af i den virkelige verden.

Selvom det har involveret mange søvnløse nætter, møder hos min a-kasse og mange afslag på jobansøgninger fra virksomheder der gerne vil have én med ”mere erfaring”, vil jeg til hver en tid opfordre andre til at gøre det samme – spring med hovedet først og spørg dig selv; ”Hvad er det værste der kan ske?”

Med denne baggrundsviden, er mit næste skridt at fortsætte min jobsøgning eller prøve mine kompetence af i andre spændende praktikforløb. Være nysgerrig, åben og opsøgende over for nye mulighed. Eller starte et projekt selv. Hvem ved, måske er mit drømmejob lige rundt om hjørnet? Hvis ikke, så har jeg planer om at tage en bachelor til sommer…

Hvad betyder netværk for dig?
Netværk er enormt vigtig for mig. Jeg er uddannet indenfor den kreative branche, hvor netværk er afgørende for, om jeg ender i drømmejobbet. Derfor er Ladies First en fantastisk platform, hvor jeg har mulighed for at holde øje med spændende virksomheder eller få inspiration til at stifte eget firma. Igennem Ladies First netværket kan jeg hurtigt komme i kontakt med spændende mennesker og virksomheder igennem kommentar til opslag eller private beskeder. Det er en fantastisk måde at netværke på, fordi det er tilgængelig og altid lige ved hånden. Nye muligheder og udfordringer kan opstå på to minutter.

Lav opslag i et relevant netværk, mød op til arrangementer, hvor du har mulighed for at netværke med nogen din branche. Spørg om I skal mødes til en kop kaffe – det fortæller meget mere om dig som person.

Har du et godt råd til andre, der søger praktikplads?
Find nye veje. Når man søger arbejde eller praktikplads pr. mail. ender man ofte nederst i bunken og får et autosvar. Den slags kommer man ikke langt med. Derfor er mit bedste råd at søge arbejde og praktikplads på alternative måder. Lav opslag i et relevant netværk, mød op til arrangementer, hvor du har muligheder for at netværke med nogen din branche. Spørg om I skal mødes til en kop kaffe. Den slags giver mulighed for at sælge dig selv bedre og fortæller meget mere om dig som person.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *