Hvad motiverer dig?

Det er ingen hemmelighed at, jeg er ret stor fan af den Aarhus-baserede konsulentvirksomhed GNIST. GNIST arbejder med motivation, robusthed og styrkebaseret ledelse og har lavet en rigtig spændende podcast om deres arbejde. Du kan høre de først 4 afsnit lige her. Du kan også svinge forbi deres blog, hvis du interesserer dig for bl.a. trivsel, robusthed og performance.

af Katja Meyer, Partner i Ladies First

Måske jeg skulle blive betjent?
Jeg stødte først på GNIST, da jeg rendte rundt som forvirret arkitekt-studerende på Aalborg Universitet, og slet ikke vidste om det var mig. I stedet for at stresse over, hvad jeg kunne blive, meldte jeg mig til et aftenkursus, og fandt ud af, hvad jeg egentligt blev motiveret af – altså hvad der styrker mig.

Den metode GNIST bruger er baseret på positiv psykologi, og ved at bruge styrkekort (som du i øvrigt kan downloade gratis her), er der rig mulighed for at reflektere over hvad der giver mening for dig. Det hele kan virke lidt hokus-pokus, men for fanden, det virker jo!

Arbejdet med styrkekortene var virkeligt skelsættende for mig. Bl.a. fandt jeg ud af, at jeg virkeligt er motiveret af retfærdighed, så jeg troede i et stykke tid, at jeg skulle være politibetjent.

Jeg blev, som I måske ved, aldrig politibetjent, og tror måske heller ikke at det havde været et vildt godt match. Men jeg fandt også ud af, at jeg er enormt purpose-driven, så det begyndte jeg at arbejde aktivt med – og gør det stadig.

Netværksforløb
I stedet blev jeg bl.a. partner i Ladies First, hvor jeg faciliterer en del af vores netværksforløb. Jeg bruger GNISTs styrkekort, og Marianne Bab har endda været så sej, at lave en video til netværksforløbet for ansatte, hvor hun beskriver hvordan man selv kan bruge kortene.

Sidst jeg brugte kortene sammen med netværksforløbet for startups, kom Maria fra Maria Mærsk Coaching, med noget som jeg har tygget på siden.

Maria fortalte, at hun slet ikke var motiveret af det, som hun egentligt vurderede som de vigtigste ifht. at bygge en virksomhed. Samtidig er det bare en virkelig værdifuld indsigt.

Nu kan hun arbejde med hvordan hun kan bruge de styrker der motiverer hende til at overkomme de opgaver der ikke gør, men som er nødvendige i en virksomhed. Det vil jeg også selv blive bedre til, så hvis du har nogle gode idéer til, hvordan jeg kan bringe retfærdighed og humor ind i bogføringen, så sig lige til.

Få e-bogen styrkebaseret ledelse
Alle Ladies First PREMIUM-medlemmer kan gratis downloade GNISTs bog ‘Styrkebaseret Ledelse’ igennem deres online GoodiePack. Det koster kun 125 kr/år at være PREMIUM medlem, og så er du med til at sikre, at netværket kan leve videre.

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *