Hvis alt kan forsvinde på et splitsekund, hvad er det så virkelig, jeg vil med mit liv?

 

For et par uger siden skød vi netværksgruppen Ladies First Business i gang på Ceres i Aarhus. Den første Ladies First Business-gruppe består af 15 ambitiøse og spændende kvindelige iværksættere. Så spændende, at vi har valgt at lave et interview med hver af dem omkring deres virksomhed og deres liv som iværksættere. Det første medlem, der blevet sat i stævne er den passionerede Kathrine Laursen, der har virksomheden Laursen Coaching. Enjoy!

 

Har du altid ville være selvstændig? Eller hvornår tog du beslutningen?

Nej, slet ikke. Jeg har altid vidst at jeg gerne vil arbejde med mennesker og udvikling, og at jeg ville have et arbejde med fleksibilitet, udfordringer og passion – men da jeg læste på universitetet var det slet ikke i mine tanker at blive selvstændig.

Da jeg startede på coachuddannelsen følte jeg, at jeg havde fundet “min plads”, og lige pludselig var det eneste, som gav mening for mig at starte op som selvstændig. Det var et stort spring, som var fyldt med frygt og uvished, men jeg er lykkelig og taknemmelig over at jeg turde. Jeg nyder hver eneste dag livet som selvstændig.

 

Hvordan fandt du ud af at du skulle være coach?

Jeg mistede min mor pludseligt i 2009. Det satte en masse tanker i gang hos mig. Hvis alt kan forsvinde på et splitsekund, hvad er det så virkelig, jeg vil med mit liv?

Jeg vidste det ikke, men jeg havde brug for at finde ud af det. Så jeg tog lidt tid væk og rejste rundt i Sydamerika med en veninde i tre måneder. Med på rejsen havde jeg Sofia Mannings bog “Coaching – det handler om at stille de rigtige spørgsmål”. Jeg tror jeg læste bogen tre gange på den tur og med lige stor interesse hver gang. Jeg var ikke i tvivl om, at det var dét, jeg virkelig ville med mit liv. Udvikle mig selv og gøre det jeg drømmer om – og ikke mindst støtte andre mennesker til at udnytte sit fulde potentiale.

Det er efterhånden en ret brugt sætning “udnyt dit fulde potentiale”, men det er jo det alle mennekser skal, hvis du spørger mig. Vi har brug for endnu flere inspirerende mennesker, som tør følge sit hjerte.

 

 

Der findes jo mange coaches derude. Hvordan adskiller du dig fra de andre, og hvem er din målgruppe?

Der findes rigtig mange coaches. Men lige så mange som vi er, lige så forskellige er vi. Min erfaring er, at det ikke handler så meget om køn eller alder, når du skal finde den coach, som passer til dig. Det handler om den energi vi skaber sammen.

Den feedback jeg oftest får er at jeg er sympatisk, skarp, resultatorienteret og skaber et trygt rum med plads til udvikling. Jeg tror på, at “du er din virksomhed”, hvilket har inspireret mig til at arbejde med både udvikling til dig og din virksomhed. Jeg arbejder primært med iværksættere, både dem, som ønsker at kickstarte sin virksomhed og dem, som ønsker at styrke sin forretningssucces.

 

Hvad er det, der er så fedt ved at coache iværksættere?

Jeg bliver super inspireret af at opleve det drive og det gå-på-mod som jeg ofte møder. Samtidig kan jeg genkende de mange udfordringer, som iværksætterlivet også byder på, og det er så fedt at se når de udfordringer bliver overvundet, og der bliver skabt resultater. Hvad end det er at opstarte en virksomhed eller det er at øge indtjening, så er det en fantastisk oplevelse at være så tæt på noget, som betyder så meget for mine klienter.

 

 

Hvad er din bedste oplevelse som selvstændig indtil videre?

Jeg tror, at det jeg ser som min bedste oplevelse også er min største udfordring. Min bedste oplevelse er den dynamiske hverdag, som altid er forskellig fra dagen i går og dagen imorgen. Jeg elsker alt det den bringer med sig af oplevelser og relationer.

Samtidig er det også den dynamiske hverdag, der gør, at det er super vigtigt at have fokus på at huske mig selv i processen. Det er nemt at blive opslugt af spændende arbejde og inspirerende relationer, men glemmer jeg at holde fri, minder min krop mig om hvor vigtigt det er at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv. For mig er det vigtigt at optimere min forretningsmæssige succes og personlige glæde på samme tid.

 

Hvor ser du dig selv og din forretning om to år?

Om to år arbejder jeg stadig med at skabe udvikling for dig og din virksomhed. Forhåbentlig med endnu flere spændende referencer i bagagen.

Inden længe bliver jeg aktiv med en kanal på YouTube, som hver uge bliver opdateret med relevante optagelser, så om to år har jeg forhåbentlig inspireret en masse iværksættere, som stadig følger med til den tid.

Andre ting på tegnebrættet er blandet andet en webshop, heldagsworkshops og foredrag. Det bliver vildt fedt.

For at jeg selv kan følge med, benytter jeg mig selvfølgelig selv af en coach, og så søger jeg balance og udvikling gennem workshops, retreats etc.

 

 

Har du opnået en erfaring som kunne være god for andre selvstændige og kommende selvstændige at kende til?

Åh der er mange ting. Først og fremmest giver det mig utrolig meget energi at sparre omkring det forretningsmæssige med forskellige relationer. Jeg søger oftest sparring med dem som arbejder inden for et andet felt, da min erfaring er, at det er i de situationer idéudviklingen tager fart.

På det personlige plan er det nødvendigt at have en coach, mentor eller noget andet til at hjælpe med at holde styr på og blive ærlig omkring idéer, tankemylder, udfordringer, frygt, kontrol, motivation – ja, jeg kunne blive ved – for at skabe den personlige glæde samtidig med at du optimerer din forretningssucces. Det er jo det jeg arbejder med, så jeg møder det rigtig ofte hos mine klienter, og jeg har også mærket effekten på egen krop.

 

Hvordan finder man dig, hvis man vil vide mere om dig og Laursen Coaching?

Besøg min hjemmeside for at få et overblik over hvem jeg er, og hvad jeg laver (www.laursencoaching.dk) – min dygtige grafiker og jeg er pt ved at gøre klar til et helt nyt look, glæd dig.

Facebook og Instagram kan du følge lidt mere med i hverdagen og få inspirerende og motiverende inputs.

Jeg kører med en uforpligtende introsnak, så du er også meget velkommen til at kontakte mig på info@laursencoaching hvis du vil høre lidt mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

 

 

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *