Hvorfor unge kvinder skal have
det første lederjob hurtigt

Mie Krog, Bestyrelseskvinder

McKinsey tager i mange af deres analyser afsæt i det amerikanske marked og de arbejdsmarkedsforhold, som gør sig gældende der. Det er jeg fuldt ud bevidst om. I den seneste analyse af kvinder på arbejdsmarkedet har de stillet ekstra skarpt på, hvor svært det er for en farvet kvinde at gøre karriere i USA.

Og det må ærligt siges at være et af de helt store forhindringsløb, man kan blive udsat for. Men analysen beskæftiger sig også med mere generiske spørgsmål, som vi godt kan lære lidt af.

Indlægget er skrevet af Mie Krog til www.bestyrelseskvinder.dk
Genudgivet med tilladelse.

Analysen fra McKinsey
Et godt stykke nede i rapporten dukker et punkt op, som jeg dog tror, at vi også i Danmark kan have glæde af at forstå i nærmere detaljer. Analysen peger på:

The biggest gender gap is at the first step up to manager: entry-level women are 18 percent less likely to be promoted than their male peers.

This gender disparity has a dramatic effect on the pipeline as a whole. If entry-level women were promoted at the same rate as their male peers, the number of women at the senior vice president and C-suite levels would more than double.

Med andre ord – vi skal sikre os at kvinderne bliver kastet ud i deres første ledelsesudfordring med samme fynd og klem som deres mandlige kolleger. Måske de ikke lige står forrest i køen for at vove pelsen, men som ledere bør vi se og søge de kvinder, som skal have et lille puf eller nudge for at tage chancen til, at bevise at de sagtens kan klare det første lederjob.

Min grundlæggende antagelse bag denne anbefaling er, at vi som samfund alt andet lige må have interesse i at udnytte det kæmpe potentiale som kompetente, særdeles veluddannede og dygtige kvinder udgør.

Jo tidligere, jo bedre
Vi har trods alt ofret både penge, tid og opmærksomhed på at uddanne ca. lige så mange kvinder som mænd til et job i erhvervslivet – og de er super dygtige disse unge kvinder. Så vi skal være opmærksomme på at få kvinder i spil allerede når der skal vælges kandidater og talenter til Afdelingschef, Teamchef, Kategorichef, Butikschef, Funktionschef osv. Ikke først når vi skal have fundet Direktører og Bestyrelsesmedlemmer.

For det er gennem praksis læring at alle ledere udvikles og styrkes. Så lad os nu sammen gøre en indsats for at lige så mange kvinder som mænd kastes ud i deres første ledelsesudfordring tidligt.

Det kan vi som bestyrelse og ledelser godt bruge lidt tid på at gå i dialog med vores organisationer om.

Du kan læse McKinseys rapport her.

Mie Krog
Medlem af Bestyrelseskvinder
Se Mies bestyrelsesprofil her

Se det oprindelige indlæg her.

4 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *