I dag er det to år siden jeg tog spinget

Skrevet af: Pernille Hjortkjær, PE3A Business Antropologerne

I dag er en skøn dag for mig. Det er også en lidt mærkelig dag. I dag er det to år siden, jeg stod på kanten til at blive selvstændig. To år siden jeg sagde farvel til dejlige kolleger på Videncenter for Landbrug. I hånden havde jeg en orlovsaftale på et år og en forhåndsaftale med en kunde, hvor jeg skulle hyres ind som udviklingschef.

I dag er jeg fire medarbejdere og en masse erfaring rigere.

 

Hvorfor går det som det går?

Måske var det sikkerheden i den første kunde og muligheden for at vende tilbage, der gjorde at jeg endelig tog springet. Måske var det fordi, jeg mentalt var indstillet på, at det var nu, det skulle ske. Jeg havde fået lavet billeder, visitkort og hjemmeside. Jeg havde registreret CVR nummer, fundet min revisor og et regnskabssystem til at sende fakturaer.

Og det var der eventyret begyndte.

I dag ser jeg tilbage på to år, hvor jeg ikke bare har startet min egen forretning, men også har en virksomhed andre mennesker lever af. Det er selvfølgelig stort. Men hvad er egentlig årsagen til, at det går så godt? Jeg tror ikke kun det er held.

Om at gøre det rigtige fra starten

Vi starter for to år siden. Jeg havde lige registreret mit CVR nummer. Og den aften traf jeg en vigtig beslutning. Hvis det ikke skulle lykkedes med PE3A, så skulle det ikke være fordi, jeg ikke havde gjort alt, hvad der stod i min magt. Eller fordi jeg ikke havde gjort de rigtige ting.

Jeg tog derfor til møder i Væksthus Midt, hvor der var masser af god rådgivning at hente. Jeg talte med en revisor, en advokat og mange andre selvstændige. En aften deltog jeg i et arrangement om netværk. Helt præcist handlede det om at bruge netværket i salgsprocessen. Vi var nok 15 til det her oplæg, en overvægt af kvinder og rigtig mange på min alder.

Og rigtig mange der solgte rådgivning.

Så jeg var egentlig meget ligesom de andre ihærdige nystartede selvstændige. Men på et tidspunkt fortalte foredragsholderen, at der var en rådgiverbørs, som de brugte i væksthuset, når de skulle finde den optimale rådgivning til virksomheder. Der ville jeg ind.

Og så er vi ved én af de vigtige pointer her. Jeg er garanteret ikke den eneste den aften, der drømte om en plads i rådgiverbørsen. Men jeg var den eneste der gik og sagde: ”Jeg vil være en af de virksomheder, I sender afsted. Hvordan bliver jeg det?”

Det blev starten på en ny god relation, der har hjulpet min virksomhed meget. Troels Peter Gade hedder han. Og allerede den aften sagde han noget, som har siddet i mig siden:

”Du skal nok blive til noget.”

Læs resten af Pernille Hjortkjærs blogindlæg på hendes egen blog her.

 

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *