Indrøm nu bare, at du vil have penge i kassen

For et par måneder siden skrev jeg et frustreret indlæg om mit anstrengte forhold til penge og min følelse af at være fanget i det her limbo:

1. Jeg brød mig ikke om, at jeg bidrog med rundt regnet nul kroner til husstanden.
2. Jeg kunne finde ud af at tænke profit og penge ind i mit nystartede projekt, uden at det lagde en dæmper på min arbejdsglæde og kreativitet.

Det kan du læse her.

Sådan gik jeg og havde jeg det, indtil jeg fornylig indrømmede over for mig selv, at jeg vil have mere end frihed og fleksibilitet ud af mit liv som selvstændig.

JEG VIL OGSÅ TJENE EN GOD LØN

Det lyder banalt, men jeg er sikker på, at den erkendelse har gjort, at jeg nu for første gang siden januar kan se frem til at tjene noget, der minder om en månedsløn i juni.

Det er svært at forklare med få ord, hvorfor jeg i de første måneder af mit liv som selvstændig pludselig besluttede mig for, at penge var totalt ligegyldige, så længe jeg fik lov til at beskæftige mig med noget, der gav mening.

Men forleden havde jeg en facebook-chat med en anden selvstændig kvinde om vores ambivalente forhold til penge.

Den samtale siger så meget om et dilemma, som jeg igennem mine interviews har erfaret, at en del nystartede kvindelige iværksættere kæmper med, at jeg vil dele den med jer her:

Hun: Jeg er lige der hvor jeg har indrømmet overfor mig selv at jeg rigtigt gerne vil have penge i kassen – og mange af dem, så jeg er nu ved at regne ud hvad hvert item koster, og så skal jeg ud og sælge !

Mig: Det lyder som om, at vi er præcis det samme sted lige nu. Jeg forstod ikke, hvorfor jeg pludselig ikke kunne tage mig sammen til at skrive alle de historier, som jeg har indsamlet og poste dem på bloggen, som jeg havde planlagt.

Jeg gik helt kold

Begyndte endda at gå ind og lure efter potentielle jobs på jobindex!!!

Der var selvfølgelig ikke et eneste job, jeg havde lyst til at søge, men jeg måtte på den anden side også indrømme over for mig selv, at det ikke er nok for mig at have det sjovt med mit arbejde.

Jeg vil også tjene en god løn.

Hun: Det er lige præcis den følelse jeg sidder med. Det betyder alligevel noget for min motivation, at det bliver til noget på bankkontoen. Jeg går og overvejer, hvordan man bevarer sin integritet IMENS man tjener penge, og så har jeg fundet ud af, at jeg er F****** bange for at prøve. Hvis det ikke lykkes, betyder det jo, at jeg ikke kan leve af at lave det, som jeg elsker, og det er DET ENESTE jeg vil.

Mig: Jeg var (og er) også pissebange for at finde ud af, at jeg ikke kan tjene en god løn som freelancer. Stak hovedet i busken i begyndelsen og bildte mig selv ind, at jeg totalt er ligeglad med penge. NOT.

Til sidst indså jeg, at var nødt til at se frygten for et nej til mig og mine produkter i øjnene. Endelig vidste jeg præcis, hvad jeg skulle skrive i de salgsmails, som jeg havde kæmpet med i flere uger og guess what happened? Jeg har nu solgt artikler til tre af de fire redaktører, jeg kontaktede …

Der er stadig lang vej endnu, før jeg har så mange aftaler inde, at jeg er sikret en nogenlunde månedsløn resten af året, men pyt med det.

Jeg er på vej, og jeg føler, at jeg er blevet en vigtig erfaring rigere.

Hvis du som selvstændig kan mærke, at du har modstand på et eller andet – (som eksempelvis penge og salg, hvilket jo er en ret essentiel del af det, at etablere en virksomhed,) så bør du nok lige standse op og se dig selv i øjnene.

Problemet løser ikke sig selv, før du tør indrømme, at det er der 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *