Jeg tog et skridt og løb ind i en hel masse med åbne arme

Skrevet af Bettina Sønderskov, Verdenskvinde.dk.

Jeg er lige blevet ringet op af en iværksættermand, som ville høre om mine erfaringer med at være iværksætter i kommunikationsbranchen.

“Ja, okay. Det har jeg så været i halvanden måned. Hvad i alverden kan jeg fortælle dig, som du ikke allerede ved i forvejen,” tænkte jeg.
En time senere var vi midt i en telefonsamtale, som ingen af os kunne finde ud af at afslutte.

Jeg kunne ikke holde op med at fortælle om mit nye arbejdsliv og de 16 verdenskvinder, som jeg har interviewet indtil nu, og han kunne ikke holde op med at spørge.

Så måske er det på tide med en foreløbig status over “Projekt Verdenskvinde”

1. Jeg har mødt og interviewet 16 fantastiske kvinder og publiceret de første 8 historier på bloggen (Har simpelthen ikke haft tid til at skrive de andre historier endnu, men de er på blokken og inde i mit hovede)

2. Jeg har fundet ud af, at iværksættere er nogle ualmindeligt hjælpsomme væsner. De tager imod dig med åbne arme, uanset om du føler dig som verdens sejeste eller verdens mest frustrerede/forvirrede/kiksede virksomhedsejer

3. Jeg har fundet ud af, at iværksætteri ikke (nødvendigvis) handler om at arbejde 60-70 timer om ugen og jagte drømmen om at blive  næste års gazellevirksomhed. De iværksættere, som jeg har mødt indtil nu, er ikke specielt interesserede i penge og flere ansatte. De er blevet iværksættere, fordi de har lyst til at beskæftige sig med noget, som de brænder for på deres egen måde og at tilrettelægge deres egen arbejdsdag.

4. Jeg har fundet ud af, at livskriser som dødsfald i familien, stresssygemelding, depression eller fyringer ofte er baggrunden for, at kvinder sadler om og etablerer deres egen virksomhed. Iværksætteri handler mere om personlig udvikling end momsregnskaber, salgstræning og hjemmesideoptimering.

5. Jeg er blevet tilbudt en bestyrelsespost + en virkelig god kontorfællesskabs-deal, og er fra flere sider blevet opfordret til at holde foredrag og skrive bøger om “Selvstændige kvinder anno 2014″

Det er sgu da meget godt gået.

En anden vigtig ting, jeg har lært af alle jer verdenskvinder derude er, at man skal huske at fejre sine succeser og ignorere sin indre Jantelovs-fanden

…så det gør jeg nu og skynder mig at trykke på publicér-knappen, før jeg fortryder.

Læs flere af Bettinas blogindlæg på Verdenskvinde.dk.

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *