Jeg tror ikke, der er nogen virksomhed, der vil ansætte en yogalærer og stemmetræner – i samme stilling

 

Helga Halkjær er medlem af netværksgruppen Ladies First Business og var også den ene taler til Ladies:Meet #12 i Aarhus i sidste uge. Her fortæller hun om, hvordan hun har stykket sit arbejdsliv sammen gennem sine hobbyer – et arbejdsliv, der ville være noget nær umulig at få hvis hun ikke var selvstændig.

 

Hvor længe har du været selvstændig og hvordan gik det til?

Jeg har været selvstændig siden 2008. Jeg var færdiguddannet som cand.mag. i musikvidenskab med speciale i stemmetræning – og nybagt mor. De eneste faste stillinger jeg matchede var som musikskolelærer. Da det ikke var mit drømmescenarie, startede jeg med at holde kurser for formidlere i stemmetræning – og kor-teambuilding (det var dengang teambuilding var megahipt!!)

 

Kan du fortælle lidt om, hvordan dit arbejdsliv er stykket sammen i dag? Du laver jo flere forskellige ting.

Det er stykket sammen af to primære spor. Det ene spor er Yogaimperiet, som er Aarhus mindste yogasted. Her underviser jeg 4 hold om ugen (blandt andet et rent herrehold;-) Det andet spor er præsentationsteknik. Jeg kører både kurser i Blivtaler-regi sammen med Linda og kurser, individuelle forløb og workshops i mit eget regi (helgahalkjaer.dk).

Det er en ideel kombination for mig at have en stabil yogapraksis sideløbende med kursusaktiviteterne, der kræver en del af mit præstationsgear. På den måde synes jeg, mit arbejdsliv har en god balance.

 

 

 

Hvad er det bedste ved at være selvstændig? Og hvad er det du får som selvstændig som du ikke kan få som ansat i en virksomhed?

Det er dels, at jeg kan leve af mine to hobbyer: yoga og at undervise i kropssprog, stemmebrug og håndtering af nerver!

Og dels at jeg udnytter fleksibiliteten fuldt ud og henter mine piger tidligt, så ofte det kan lade sig gøre – så længe de er små og har brug for det.

Jeg tror ikke, der er nogen virksomhed, der vil ansætte en yogalærer og stemmetræner – i samme stilling. Så jeg skaber selv rammerne for at udleve mit potentiale.

 

Hvornår har det været særligt svært for dig at være selvstændig og hvordan overkom du det?

Det er altid svært i de perioder, hvor jeg ikke har så mange opgaver. Jeg bliver altid overrasket over, hvor meget stress det egentlig akkumulerer. Men langsomt bliver jeg bedre til at bruge de perioder til virksomhedsudvikling. Læse op på relevant faglitteratur, tage tilløb til at skrive den bog, jeg engang skal have skrevet, brainstorme på nye samarbejdsmuligheder og gode idéer – og den slags.

 

 

Hvor ser du dig selv om 2 år?

Om 2 år laver jeg – som nu – opgaver, der udfordrer mig, og hvor jeg flytter og udvikler mine kunder. Perioderne, hvor der ikke er så mange opgaver, er blevet mindre – og jeg er i gang med at uddanne andre i de ting, jeg laver.

Jeg nyder stadig godt at fleksibiliteten til at finde en god balance mellem arbejde og familie. Det hele skal hænge sammen, for at det giver mening for mig.

 

Hvad ville ved du nu, som du ville ønske, du havde vidst inden du gik selvstændig?

Jeg ville ønske, jeg dengang havde erfaringen, der driver modet til at tro på, at det jeg laver er relevant for rigtig mange mennesker.

 

www.helgahalkjaer.dk

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *