Karriereskift – af de rigtige årsager

Mere end 45 % fortryder, at de ikke turde følge deres drømme, men der er ikke noget at sige til, at vi er tilbageholdende i at turde foretage store ændringer i vores karriere. Drømmer du om at skifte job eller måske endda branche? I dette blogindlæg har vi bedt jobcoach Nathalia Jochumsen fra Job Vision om at give os 3 gode råd, som styrer dig sikkert igennem din karriereudvikling. Fri Forsikring tilbyder JobSikring, som er en uafhængig lønforsikring, der ikke kræver medlemskab af en a-kasse, og så har de særlig fokus på job- og karrierevejledning af deres medlemmer gennem samarbejde med Job Vision.

Inden du tager springet, så mærk efter, hvorfor du ønsker en ny karrierevej. Derefter kan du nemlig styre din nye karriere i den helt rigtige retning.

1. Er du helt sikker? – ellers bliv det!
Du skal være sikker på, at dit karriereskifte eller brancheskifte sker af de rigtige årsager. Alle skal gøre det, de brænder og er passionerede for. Gør det, fordi det føles rigtigt for dig, og ikke fordi det forventes af omverdenen.

”Det er vigtigt at finde ud af, hvad der har fungeret godt i dine tidligere jobs. Den viden kan du bruge til at vurdere, om det er tilstrækkeligt til at blive i branchen”, forklarer Nathalia Jochumsen, der er jobcoach og vejleder JobSikrings kunder om jobsøgning og karriereudvikling.

2. Mærk efter, og find ud af, hvad du gerne vil
Når du kan mærke, at det er på tide at foretage dig noget andet, skal du forsøge at konkretisere dine ønsker. Spørg dig selv, hvilke elementer fra dine tidligere jobs du trivedes med – er det nok til at blive i branchen, men måske i en ny jobfunktion, eller er det på tide at gå helt nye veje?

Hvis målet ikke er tydeligt for dig, kan du stille dig selv disse spørgsmål for at få et tydeligere billede af, hvor du gerne vil ende:

  • Hvilke opgaver har jeg flair for og hvilke opgaver giver mig energi?
  • Hvilke aktiviteter søger jeg selv i fritiden, fordi de falder mig naturligt?
  • Hvilke opgaver i mit nuværende job/branche dræner mig?
  • Hvilke opgaver vil jeg gerne have flere af?
  • Hvor ser jeg mig selv om 5 år?

Nathalia foreslår at du simpelthen tager ud og kommer så tæt på branchen som muligt: ”Inviter dig selv på virksomhedsbesøg i den branche, som du gerne vil tættere på! Kender du nogen, som kan visualisere en hverdag i branchen, og kan de endda vise dig en hverdag med konkrete arbejdsopgaver og arbejdssituationer? Kan du forestille dig at udføre arbejdsopgaverne? Kan du se dig selv i stillingen?”

Som jobcoach arbejder Nathalia med at afklare faglige og personlige kompetencer, så jobsøgningen mod nye udfordringer kan blive målrettet, og så er hun med til at kortlægge nye muligheder på arbejdsmarkedet.

Min opgave er også at hjælpe vores medlemmer med at blive klogere på, hvilke brancher der lige nu har gode beskæftigelsesmuligheder, og hvor det samtidig kunne være relevant for den enkelte at søge job med netop deres kompetencer.

3. Kom helt i mål
Der er stor konkurrence på jobmarkedet, og det er sværere end tidligere at komme gennem nåleøjet. Overvej, om du har den fornødne uddannelse eller erhvervserfaring, som vil kunne give dig et karriere- eller brancheskifte.

Lige meget, om du overvejer karriereskifte lige nu eller i fremtiden, skal du sørge for at holde dig opdateret inden for det nye fag. Hvis du opdaterer dit CV løbende, giver det dig et bedre overblik over dine styrker og indsatsområder, og du kan gradvist opbygge dine kvalifikationer.

”Det er aldrig for sent at tage hul på processen, og så længe du bevæger dig i den rigtige retning, vil du ende med at opfylde dine drømme. Det handler om at styrke din opfattelse af dit eget værd og kompetencer, så du tør tage chancen og leve dine drømme ud i livet – med succes”, anbefaler Nathalia Jochumsen.

Blogindlægget er sponsoreret af JobSikring.

Deltag i konkurrencen om en karrieresamtale med en jobcoach fra JobVision
– vinderen udtrækkes fredag 18. marts 2016!

JobSikring giver dig frihed

Fri Forsikring tilbyder JobSikring, som er en uafhængig lønforsikring, der ikke kræver medlemskab af en a-kasse. Hos Fri Forsikring samarbejder vi tæt med Job Vision om at realisere drømmen om karrieudvikling og om at finde drømme-jobbet til vores kunder.

Du forsikrer dit hjem og dit helbred,
men har du forsikret din karriere?

Alle mennesker har individuelle behov. Vi tror på, at der skal være frihed til at vælge. Også når det gælder valg af forsikring. For nogle vil a-kassen være det rigtige valg – mens andre foretrækker alternative og individuelle løsninger. Lønforsikringen fra JobSikring styrker din karriere med en personlig karrierecoach, samtidig med at du kan forsikre dig til op til 30.000 kr. brutto pr. md., hvis du mister dit job.

JobSikring er for lønmodtagere samt lønmodtagere med bierhverv. Kunder med JobSikring har adgang til 2 årlige samtaler med Job Vision og et skræddersyet outplacementforløb, som starter allerede i opsigelsesperioden, hvis man mister sit arbejde.

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *