Kom så mig selv!

Krista Koldborg Møller var i efteråret 2017 med på Ladies Firsts Netværksforløb for Startups i Aarhus, og man kan ikke andet end falde for hendes evne til at heppe på – og snakke med – sig selv. Læs mere om Kristas rejse fra hendes job som socialrådgiver på en arbejdsplads hvor værdierne ikke slog i takt med hendes, mod en hverdag som selvstændig coach.

 


KOM SÅ MIG SELV!
AF KRISTA KOLDBORG MØLLER

For ca 3 år siden havde jeg meget svært ved at trække vejret. Jeg var på det tidspunkt ikke klar over, hvad det handlede om. Men den dag jeg lærte at lytte til mig selv – være min egen bedste ven – dén dag begyndte det virkelig fede liv for mig!

For 3 år siden punkterede jeg – kan man vel roligt sige. Jeg blev helt utrolig dårlig behandlet af en arbejdsplads – og jeg var stresset. Jeg kom tilbage på en arbejdsplads, som var total forandret, og jeg kunne mærke, at jeg ikke længere passede ind. Se, folk tror tit (også min gamle arbejdsplads) at du bliver stresset, fordi du har for meget at lave. Men jeg kunne ikke trække vejret, fordi mine værdier slet ikke slog i takt med min arbejdsplads. Til trods for en utrolig dårlig behandling, helt utrolig dårlig ledelsesstil, så blev jeg ved med at sige til mig selv – at der var en hel skør mening med det her. Det var faktisk en gave. Det virkede jo ret absurd på flere tidspunkter – men på mange måder var jeg også tit lettet over, at jeg skulle videre.

Hvad gør vi nu – lille du?
Mit første møde med coaching var et tilfælde -men det slog benene væk under mig. Det var jo det her, jeg skulle, lige netop det her, jeg var god til. Jeg har været uddannet som socialrådgiver i 10 år, og jeg synes stadig ikke jeg gjorde den forskel for folk, som var mit oprindelige mål. Jeg var vild med at være i dialog med folk, undervise folk – og jeg var god til det. Jeg savnede frihed, udfordringer, stolthed – hvor jeg kunne udfolde mit potentiale og være glad for at arbejde.

Jeg fik min uddannelse i Ledelse og coaching, og ville bare have mere. Men hvordan var jeg ikke 100 % klar over. Jeg fik et nyt job som socialrådgiver, og så stod det bare klart for mig: Nok var nok! Nu skulle alle drømmene, planerne, erfaringerne koges sammen og blive det job, jeg virkelig vil have.

Jeg begyndte at fortælle de nærmeste om min drøm – og jo mere jeg fortalte, jo mere kunne jeg mærke, hvor glad hele min krop blev – jo mere brændstof gav det.

2017 er året hvor jeg virkelig tog mig selv alvorlig – halvdelen af året har jeg være på barsel med vores allersidste baby-pige. Når hun sov, bryggede jeg på forretningsplan, lyttede til webinar og podcast om iværksætter, regnskab, markedsføring, om drømme, passion og seje kvinder! Læste bøger, artikler – jeg sugede alt til mig!

KOM SÅ MIG SELV!
Det var også her, jeg startede et helt særligt heppekor, som stadig følger mig! Jeg snørede skoene, travede ud og snakkede med mig selv – højt. Jeg bor på landet – så det kan man godt. Jeg er min egen bedste ven – og det er så vigtigt at have mig selv med i det. Det er også her, jeg øver min elevatortale, forbereder telefonsalg og alt det jeg ikke synes, der er det allerfedeste. Det er her jeg siger ”kom nu mig selv” – og det virker så stærkt på mig. Og ja, jeg (halv)råber også, når jeg møder ”muren” – og den møder jeg bestemt også!

Derudover havde jeg i et stykke tid fulgt Ladies First – og var ret besluttet på, at melde mig til deres Netværksforløb for startups. Jeg var meget spændt – det var helt vildt, at skulle repræsentere sig selv – ikke andre – men mig selv som selvstændig iværksætter. Jeg var vildt inspireret efter første møde, og følte jeg tog mig selv alvorligt ved at sætte mig ved samme bord med disse dygtige kvinder. Jeg lærte metoder og strategier – og selvom forløbet er slut nu – skal vi mødes igen. Det vigtigste jeg har lært her, er hvor vigtig det er at give – helt automatisk får man så meget igen.

Hvis jeg kan – kan du også!
Min helt store passion er min coaching, og at se folk nå deres mål. I dag synes jeg, at jeg brugte alt for langt tid på at komme hertil, hvor jeg er i dag. Jeg stod helt alene, var trist og handlingslammet. Selvfølgelig havde jeg min familie og særligt min mand. Men når man får stress, er man ofte ret alene. Du kan ikke få bevilget noget af lægen (jeg gjorde ikke – ”det var en kvindeting”) og arbejdsgiver kan tit være på herrens mark – og er måske heller ikke den bedste fortrolige. Da jeg fandt coaching, mentaltræning og viden om Robusthed – den dag turde jeg slippe kontrollen og fandt dermed passionen. Hver gang jeg sidder overfor et andet menneske og coacher–  så fyldes jeg med glæde og tro på dem – at hvis jeg kan – kan de også!

Som kvinde og mor er det vigtig for mig at vise, at vi skal gå efter vores drømme, turde satse og forfølge vores passion. Det ønsker jeg at vise min børn – for det er mit største ønske for dem.

JUST DO IT – YOU DESERVE IT.


Er du interesseret i at læse mere om vores netværksforløb ansatte, freelancere, selvstændige eller startups, kan du gøre det lige her. Indtil d 31. januar sparer du 300 kr på forløbet.

Vil du følge Kristas rejse fremover?
Facebook: COACH ME v. Krista Koldborg Møller
Website: www.coach-me.dk

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *