Jeg vil gerne sparke r… Hvor skal jeg starte?

Jeg er 30 år. Jeg og født og opvokset i Svendborg. Jeg går med tørklæde. Jeg er Nebiye Keskin, der med masser af energi og engagement står klar til at give den hele armen og til at udfolde mig fagligt. Hver evig eneste dag gør jeg en stor indsats for at komme i betragtning til et job.

Jeg bliver ikke ansat i en fast stilling. Det undrer mit netværk og mine samarbejdsrelationer sig over på samme måde som jeg selv. Jeg har ladet mig fortælle, at det skyldes, at jeg giver anledning til for meget usikkerhed. Det betyder, at jeg bliver sorteret fra, fordi jeg bliver lagt ned i en kasse af gråzoner, fordomme og fremmedfrygt.

Hvad står jeg mon for? Hvilke værdier kommer jeg med? Hvorfor har jeg stadig det tørklæde på, hvis jeg nu er så demokratisk og moderne, som jeg hævder?


rnhøje ambitioner
Jeg passer bedre i en kasse, der hedder: Ung med livserfaring og gåpåmod. Jeg har læst tysk og engelsk på SDU, taler og skriver flydende dansk, engelsk og tyrkisk og har en kandidat i international virksomhedskommunikation. Under min uddannelse besad jeg posten som integrationsrådsformand, formand for flere ungdomsforeninger og var medlem af Rådet for etniske minoriteter. I en meget ung alder havde jeg siddet til bords med borgmestre, ministre og andet godtfolk. Ambitionerne var tårnhøje, og jeg skulle lande en stilling i et godt firma med internationale relationer.

Efter et forlist ægteskab blev jeg headhuntet til IBM i Dublin. Jeg greb chancen, og tænkte at det ville gavne mig at komme lidt væk fra det hele. Det viste sig at være den bedste beslutning i mit liv. Før jeg tog den, kæmpede jeg med at forsvare mig overfor mit bagland. Hvad skulle jeg som nyskilt kvinde i udlandet? Hvad ville folk ikke sige til det? Hvordan skulle jeg blive gift igen, hvis jeg havde boet alene i udlandet? Efter endnu en sej kamp og troen på, at jobbet hos IBM ville give mig flere jobmuligheder i Danmark, flyttede jeg til Dublin.

Det viste sig også, at sprogkundskaber var en eftersøgt vare i Dublin. I forlængelse af jobbet hos IBM, fik jeg et andet jobtilbud som oversætter. Fordi jeg mestrer så mange sprog, var jeg en eftertragtet medarbejder på det irske arbejdsmarked.

 

Karriere eller kødgryder
Jeg kom tilbage til Danmark, færdiggjorde min uddannelse, blev gift igen og fik en dejlig datter.

Efter lang tids ledighed, måtte jer erfare, at mine mange foreningsposter, udlandserfaring, rige sprogkundskaber, og alt andet jeg havde med i bagagen, ikke kunne bruges til en hylende fis! Jeg afveg nemlig utrolig meget fra normbilledet og typer af kandidater, som var eftersøgte på det danske arbejdsmarked.

Jobsamtalerne, jeg blev inviteret til, handlede om kultur, religion, mit tørklæde. Altså alt andet end mine professionelle kompetencer og personlighed. Skuffelsen tog over. Tænk, alle de kampe jeg havde taget for at få gode karakterer, for at gøre karriere, for at tage til udlandet. Det hele føltes forgæves — så længe jeg havde tørklædet på hovedet, ville det overskygge det hele.

Efter at have gået ledig i et stykke tid mistede jeg håbet. Fighteren i mig havde fået nok. Skulle jeg ikke bare gå tilbage til kødgryderne, som samfundet også forventede det? Jeg var på nippet til at opgive min karriere og alle mine drømme. Jeg brød sammen en dag og stortudede over skuffelsen.

Fighteren i mig var heldigvis god til at komme op på benene igen. Det var her, at jeg besluttede mig for at tage en alvorlig snak med min mand. Vi er nødt til at pakke sammen og flytte til en større og mere rummelig by, sagde jeg.

Jeg fik to år. To år til at finde et job, og hvis ikke det lykkes, ville vi lukke og slukke. For lyset i mit nye hjem, det nye marked — lyset i mine øjne. Og jeg ville vende tilbage til kødgryderne.

 

Kom så Aarhus, giv mig én chance
Nu er jeg i Århus. Der er gået ca. 5 måneder. Jeg står op hver dag og tjekker jobopslag. Jeg afleverer min datter og kører til praktik hos Semler i Trige. Mens jeg er i praktik, bruger jeg pauserne på at skabe relationer med potentielle arbejdsgivere på Linkedin. Jeg ringer rundt og spørger ind til stillinger. Jeg henter min datter og kommer hjem, og lægger billet ind til endnu et par jobs.

Jeg kæmper hver evig eneste dag — for det skal lykkes. Jeg ved, at når jeg bliver budt ind i varmen en dag, vil jeg skabe værdi på flere fronter. Hvem vil ikke have en trofast medarbejder, der tager åbent imod opgaverne?

Jeg er vant til at gøre en ekstra indsats og til at skulle levere en tand bedre — fordi jeg har mødt modstand.

Jeg gør mit. Jeg er ikke meget anderledes end dig. Mit netværk fortæller mig, at det er et spørgsmål om tid. Vil du ikke give et kærligt skub, så vi sammen kan reducere spildtiden? Jeg har brug for samfundet og samfundet har brug for mig.

Jeg er Nebiye Keskin og vil gerne sparke r… Hvor skal jeg starte?

Giv mig blot én chance. Invitér mig på en kop kaffe og en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed.

Du kan få en medarbejder der:

  • med stort engagement og ansvar arbejder for at udvikle din forretning
  • besidder mere end ni års erfaring som mundtlig og skriftlig oversætter
  • har en HR-profil, som giver en solid indsigt i alle medarbejderrelaterede opgaver
  • mestrer dansk, engelsk, tyrkisk og tysk på højt niveau og har en baggrund som international kommunikationskonsulent
  • med professionelle kundeservicekompetencer i bagagen, fra IBM i Dublin, skaber god dialog med både nuværende og potentielle interessenter – uanset hvor de befinder sig i verden
  • med stort servicegen hjælper med rekrutteringsopgaver og relocation af både danske og internationale kandidater
  • har interkulturelle kompetencer og udarbejder tiltræknings- og fastholdelsesstrategier for virksomheder og afholder arrangementer, som fremmer social integration og fastholdelse af internationale interessenter

Ring til mig, hvis du er interesseret i et samarbejde, hvis du kender den rette arbejdsgiver, hvis du har kommentarer til mit post, eller har brug for gode råd til hvordan man holder motivationen oppe; 20993487. Du er også velkommen til at skrive til mig på: corap.nebiye@gmail.com

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *