Ladies Meet om CSR – Kan man tjene penge på at gøre verden et bedre sted?

Til Ladies Meet om CSR d. 21. April blev der sat fokus på om man kan tjene penge på at gøre verden til et bedre sted. Sammen med KPH Projects havde Ladies First inviteret tre spændende talere, som hver især er banebrydende indenfor deres felt. Louise Koch fra Dansk Erhverv, Lotte Hjortlund Andersen fra ISS og Mikkel Anthonisen, som er læge og sømand. Aftenen sluttede af med en fælles debat, hvor der blev besvaret en masse spørgsmål.

KPH Projects og det sociale ansvar
Anne Katrine Heje Larsen, Direktør på KPH Projects, startede aftenen med at fortælle om KPH Projects og hvad baggrunden for huset er. Det er et iværksætterhus for sociale, bæredygtige og kulturelle iværksættere. Det vil sige, alle dem, der arbejder i huset, har en bundlinie, der rækker ud over den økonomiske;

Vi tror på at fremtidens virksomheder tager socialt ansvar!

sagde Anne Katrine blandt andet, og således blev tonen slået an til en aften hvor temaerne var, at tage ansvar for jorden, sine medmennesker og sin økonomi.

FN’s CSR mål og partnerskaber
Louise Koch fra Dansk Erhverv, lagde ud med at male det store, globale billede af CSR og begrebets historie. Fra 70’ernes; ”Business, for the sake of business” til i dag, hvor business handler om meget mere.

Den verden vi lever i er langt fra et perfekt sted at være – og CSR handler om at maksimere den positive energi for mennesker, miljø og økonomi

sagde Louise blandt andet.
I efteråret 2015 kom der nye 17 nye mål fra FN omkring bæredygtig udvikling og dem gennemgik Louise grundigt og kom også ind på nogle af de ting, man kunne gøre, for at implementere disse mål.
Louise Koch fortalte også om, hvordan Dansk Erhverv i samarbejde med den danske modeindustri forsøger at gøre tekstil- og modeindustrien bedre. Mode- og tekstilindustrien, er nemlig en af de industrier, der forurener mest og som medfører størst menneskelige omkostninger.
Afslutningsvis kom Louise ind på partnerskaber:

Det er nogle meget komplekse problemer som vi står overfor at løse i denne verden. Så der er ikke nogle, der kan løse dem alene. Partnerskaber er key, for at løse eller forbedre de største problemer i verden.

Jo, man kan godt både tjene penge og gøre noget godt
Lotte Hjortlund Andersen har startet og opbygget CSR-afdelingen hos ISS fra 2 til 50 ansatte og der er høje ambitioner – afdelingen går efter at være den mest værdiskabende CSR afdeling i Danmark

13059625_10156835889000344_459088162_n

Det har ikke altid være anerkendt at være fortaler for at sætte fokus på CSR, det var som om man ikke måtte tale om BÅDE at tjene penge og opføre sig ordentligt – men det er begyndt at blive mere og mere anerkendt og vigtigt for virksomhederne, at man godt kan begge dele.

Mangfoldighed er det CSR element ISS fokuserer på, både fordi mennesker er det, de lever af i ISS, men også fordi, det har vist sig, at der er gode penge i mangfoldighed:

Det har en direkte økonomisk impact på bundlinjen at have stor diversitet i virksomheden og på ledelsesniveau.

ISS samarbejder desuden med en del kommuner i Danmark om at ansætte mennesker, der enten har været på kanten af arbejdesmarkedet i mange år, eller som er just ankommet til Danmark som fx flygtninge.

Jo før flygtninge kommer i arbejde, desto stærkere energi har de når de starter. Det kender man jo også godt fra sig selv. Hvis man ikke har lavet noget i en længere periode, så falder energien og gnisten i øjnene.

Det handler om de historier, vi fortæller hinanden.
Aftenens sidste taler var Mikkel Anthonisen, læge, sømand og grundlægger af foreningen Sailing Sclerosis, som har til formål at give scleroseramte patienter håbet tilbage på skibet Oceans of Hope. Oceans of Hope sejlede i 2015 jorden rundt, med en besætning bestående af mennesker med sclerose.

2016-04-21 18.51.05

Mikkel fik idéen, da han sad med en sclerose-patient, der havde bygget sig en båd, for at sejle jorden rundt, men som var blevet ramt af sclerose og havde opgivet sin drøm. Da Mikkel er gammel sejler, var der ikke langt til at arbejde på at føre idéen ud i livet og Sailing Sclerosis, Oceans of Hope, var en realitet. Mikkels budskab er, at alle kan tage et socialt ansvar og gøre noget godt:

Man behøver ikke altid at forvente at virksomhederne tager et socialt ansvar for at gøre verden til et bedre sted. Man behøver heller ikke at vente på at Lars Løkke gør noget med flygtningekrisen. Privatpersoner kan sagtens tage initiativet selv og være med til at gøre verden til et bedre sted.

Mikkel mener, at CSR i bund og grund handler om de historier vi fortæller hinanden. Om hvem vi er og hvem vi vil være og hvordan vi vil give jorden videre til den næste generation.

Aftenen sluttede af med en panelspørgerunde, hvor de fire oplægsholdere besvarede nogle af de mange spørgsmål, der opstod i løbet af aftenen. Og konklusionen på spørgsmålet; Kan man tjene penge på at gøre verden et bedre sted? JA, det kan man godt!

2016-04-21 19.15.13-2

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *