Ladies: Meet – Female Foodies

Det gamle slagtehus i Kødbyen, hvor Copenhagen Food Space hører til, satte rammen for denne sæsons første Ladies Meet i København. Betaversionen af Copenhagen Food Spaces lokaler, med det åbne loft og de rå vægge, spillede smukt sammen med skæret fra stearinlysene og den idylliske lyse sommeraften uden for vinduerne. Midt i denne rock n’ roll-urbane-setting sad en masse kvinder tirsdag aften klar til at høre oplæg fra aftenens female foodies.

Oplæggene fra Istid, Sweet Sneak og Foods of Copenhagen var spækkede med fif og indsigts til, hvordan man laver en Lean Startup. Oplægsholderne fortalte de fremmødte Ladies alt om deres innovative rejse, fra ide til strategi til eksekvering og evaluering. Entusiasmen og passionen fra de fem iværksættere ville ingen ende tage, og aftenen bar præg af enorme mængder lærdom og lækre smagsprøver.

IMG_8321

Vi startede aftenen med en omgang netværksøvelser, for at nedbryde den berømte danske barriere og lære hinanden lidt at kende. Herefter gik Nina og Anniken, fra Istid, i gang med at fortælle om deres nitrogen-is-eventyr. Kvinderne fortalte, hvordan de havde følt sig taget til fange af deres banale og uinspirerende kontorjobs. I bar frustration hev de en weekend ud af kalenderen til brainstorme på karrieremuligheder. Nina havde tidligere været i San Francisco og fået nitrogen-is. Hun havde for længst tænkt, at det kunne være sjovt at starte sådan en isbutik, så den ide blev smidt ind i ide-bunken. For at gøre en lang historie kort endte Nina og Anniken, der begger er uddannede kaospiloter, med at satse på isen. De fik fat i noget nitrogen, lånte en håndmixer og tog noget fløde med ned på gaden foran lejligheden på Vesterbro – så let blev Istid født.

Kom ned på jorden, hvad er det værste der kan ske

Vovestykket på gaden var en succes, og iværksætterne solgte rub og stub til is-glade københavnere. De var stolte og glade for succesen, men ville gerne prøve konceptet af på en større skala. Det næste naturlige skridt var derfor at tage på alle landets festivaler, så endnu flere mennesker kunne smage deres innovative is. Endnu en gang var Istid et tilløbsstykke, og Nina og Anniken besluttede, at tiden var moden til fysisk butik. Det efterfølgende forår var butikken på Jægersborggade klar, og Istid åbnede dørene til uendelige lange køer. Nina og Annikens oplæg gjorde det klart, at de havde brugt en metode man kalder Lean Startup, hvor iværksætteren minimerer udgifterne så meget som muligt, og starter småt op ved at teste produktet på forbrugeren.   

IMG_8334

Oven på is-eventyret overtog kvinderne fra Sweet Sneak projektoren med et væld af yndige kager. Mens den ene lækre kage efter den anden strøg over skærmen fortalte Sabrina og Theresa om deres oplevelser gennem iværksætter-junglen. De fem kvinder mødte hinanden, da de startede kandidatuddannelse på CBS i 2012. Kvinderne fandt hurtigt ud af, at de delte en forkærlighed for kager, og deres weekend-hangouts endte ofte i mel, sukker og smør. (Deres heldige medstuderende fik ofte fornøjelsen af at hjælpe dem af med de storartet kreationer)  Kagernes popularitet på CBS og Danmarks overbærende regler omkring mad-pop-ups gav kvinderne ideen til at kaste sig ud i et pop-up bakery. Sweet Sneak lancerede deres første pop-up bakery i en lille baggård på Nørrebro, hvor kage-glade københavnere strømmede til for at nyde lækkerierne i den blege forårssol. Det næste stykke tid fortsatte Sweet Sneak med at lave pop-ups  rundt omkring i København, mens de fortsatte deres studier. Med studierne afstuttet beslutted Sweet Sneak kvinderne at fokuserer fuldt på deres startup, og videreudviklede konceptet til Sweet Sneak Studio.

It is more than desert… It is art

Her laver de nu alt fra pop-ups til virksomhedsevents til konsulentopgaver inden for fødevare og food styling. Sweet Sneak kvinderne understregede også Lean Startup som en model, der har hjulpet dem til success, og understregede vigtigheden af at komme ud af sit hoved og prøve sit produkt af, så man ved om målgruppen overhovedet gider betale for det produkt man sælger.

IMG_8338

Efter en kort netværks-pause gik vi straks videre til Foods of Copenhagen.  Grundlæggeren af Foods of Copenhagen, Cindie, er tidligere konkurrence-crossfitter og storstilet madelsker. Cindie blev præsenteret for ideen om walking food tours på en tur til Portugal, og fandt hurtigt ud af at fænomenet er meget udbredt i Europas storbyer. Som foodie sad hun inde med en kæmpemæssig viden om Københavns sprudlende mad-scene, og hun kunne pludselig se et stort potentiale i at tage upscale food tourists, som hun kalder dem, på besøge hos Københavns små ukendte perler. Cindie havde allerede al den viden, hun skulle bruge til at gøre drømmen til virkelighed, så hun lancerede en hjemmeside, hvor hun nu tilbyder en Copenhagen Delicacy Tour, en Culinary Innovation Tour og en Sweet-Tooth Tour. Her guider hun forventningsfulde foodies på en 3-4 timers tur gennem smalle og brostensbelagte gader til Københavns bedste perler. Under sit oplæg kom Cindie med mange gode og praktiske råd til de fremmødte Ladies. Hun talte bl.a. om vigtigheden i at teste produktet på betalende kunder og understregede ivrigt, at det er vigtigt, at have en mentor og et stort netværk for til at hjælpe med at realisere iværksætterdrømmen.

IMG_8336

Aftenen sluttede med udsøgte herligheder fra både Istid og Sweet Sneak. De fremmødte så til, gennem nitrogenens fortryllende røg, mens Istid-kvinderne på et lille minut fremtryllede en vidunderlig cremet saltkaramel-is med rosmarin og karamelliserede mandler på toppen. Samtidig med at Istid skabte is-magi, serverede Sweet Sneak kvinderne delikate små chokolade og lime cupcakes, som var dekoreret med glasur og de fineste lilla blomsterblade. Stemningen var i top og mens vi smovsede lækkerierne i os, blev resten af aftenen brugt til at udveksle erfaringer og visitkort på kryds og tværs.

IMG_8387          

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *