Ladies: Meet – Innovation for the win!

Tirsdag d. 21. Juli, 2016, løb endnu en succesfuld Ladies: Meet af stablen, denne gang var temaet ”Innovation – hype eller strategi”.

Eventen blev afholdt i BDOs smukke lokaler på Havneholmen, hvor der var disket op med lækker mad, vin og snacks. Desuden var eventen sponsoreret af den økologiske Frisør Zenz, der havde sørget for, at alle gæster forlod eventen med en lækker goodiebag.

Marie Olofsen, partner i Ladies First, skød aftenen i gang og bød velkommen til den første oplægsholder, Iben Larsen.

IMG_7186Iben Larsen fra BDO punkterer myter om kvinder, karrierer og innovation.

Iben Larsen er den eneste kvindelige partner i BDO Danmark, og hun satte fokus på behovet for mere kønsdiversitet i arbejdsmarkedets højere lag. Både fordi kønsdiversitet er godt for ligestillingen, men også fordi kønsdiversitet skaber innovation og har en positiv effekt på bundlinjen.

Kønsdiversitet er den væsentligste drivkraft for innovation

Iben forklarede, at Danmark halter bagud i forhold til kønsdiversitet på arbejdsmarkedet, og fremførte nogle spændende tanker om, hvorfor det er så svært at ændre på de bevidste og ubevidste mønstre, der gør, at kvinder er underrepræsenterede på lederposterne.
En af Ibens pointer var, at mange kvinder vælger karrieren fra, fordi de har nogle forkerte forestillinger om, hvor meget de vil skulle ofre, hvis de f.eks. går efter en lederstilling. Iben understregede, at det selvfølgelig er okay, hvis kvinder vælger karrieren fra, men at et sådant valg bør tages ud fra et oplyst grundlag, modsat på myter.
Iben satte mange tanker i gang hos os, og I skal ikke blive overraskede, hvis hun dukker op til endnu et Ladies: Meet.

Aftenens næste foredragsholder var Maria Skou, som er chef for Innovationscentret på Den Danske Ambassade i Seoul, Sydkorea. Centret hører under Det Danske Udenrigsministerium og arbejder for at skabe innovative samarbejdsaftaler mellem danske og koreanske virksomheder – Ladies First har blandt andet lavet et samarbejde med innovationscentret om at sætte fokus på kvindelige iværksættere – du kan læse mere om det, og om Maria Skou her.

IMG_7194Maria Skou fortæller om innovation i Korea.

Maria gav os et indblik i, hvordan den koreanske regering i de sidste 10 år har arbejdet strategisk med at skabe innovation i landet, ved blandt andet at investere i uddannelse, virksomheder, kommunikationsteknologi og innovationscentre rundt om i Korea. Denne innovationsindsats har i høj grad båret frugt.

Korea er gået fra at have en økonomi på ”Afghanistan-niveau”, til at være på stort set samme niveau som Danmark.

Det giver derfor stor mening, at danske virksomheder er interesserede i at samarbejde med koreanske. Ydermere tegnede Maria et billede af et koreansk arbejdsmarked, der på mange måder minder om Danmark i 1950erne; Hvor kvinderne skal se smukke og fine ud, samtidig med at de skal knokle hårdere end mændene, – hvis de da er så heldige at komme ind på arbejdsmarkedet.
Denne skarpe konkurrence bevirker desuden, at mange koreanske kvinder tyr til plastickirurgiske operationer for at forbedre deres chancer for at komme i job.
Kort sagt kan det meget vel være, at Korea er mere fremme end Danmark, når det gælder innovation, men som kvinde på arbejdsmarkedet foretrækker jeg nu at bo i Danmark.

Aftenens sidste oplægsholder var Line Groes, som er partner og administrerende direktør i innovationsbureauet IS IT A BIRD, der hjælper offentlige og private virksomheder med at skabe innovation.

IMG_7214Line Groes fortæller om at arbejde med hjertet forrest, både som iværksætter og som innovator. 

Line Groes delte først sin fantastiske rejse fra at være lønmodtager til at blive succesfuld iværksætter med os og fortalte derefter om, hvordan IS IT A BIRD arbejder med innovation.
For Line handler innovation om at gøre sindet og hjertet så åbent som muligt, så man kan se ting og løsninger, som andre ikke ser. Man skal altså smide sine forudbestemte ideer, om hvordan verden hænger sammen, væk og udforske den, som om man var på fuldstændig bar bund. Som Line selv udtrykker det:

Man bliver nødt til at have følelsen af at være på skideren… At turde stå derude og føle sig helt blank

Denne åbne og fordomsfrie tilgang til verden bruger Line og IS IT A BIRD også, når de laver markedsanalyser, hvor de i stedet for at anvende de udbredte spørgeskemabaserede brugerundersøgelser, forsøger at embedde sig i forbrugernes livsverdener for at få dybere forståelse af, hvorfor brugerne tænker og agerer som de gør.
Innovation handler altså om evnen til at sætte sig udover sine egne fastforankrede ideer om verden, for til gengæld at have evnen til at kunne leve sig ind i, hvordan andre mennesker opfatter verden.

Efter oplæggende fulgte det det vanlige 3×3-koncept, hvor tre kvinde får 3 minutter til at fortælle om et spændende projekt/sag, som de brænder for, eller arbejder med.
Denne gang fik vi en kort præsentation af Ditte Madvig Evalds nyoprettede virksomhed, U-Story, som arbejder med at gøre individet mere bevidst om de historier, det fortæller til sig selv og om sig selv. Som Ditte udtrykte det så ”sker der noget magisk, når du ser dig selv udefra”. Læs desuden et mere dybdegående med Ditte her.

Til slut kom Nina på banen og fik lov til at udfylde to af de 3×3 taleslots, da hun havde hele to iværksætterhistorier at berette om. Nina har nemlig både været med til at starte Hip Hop-bloggen BeefySauce med sin veninde Rikke, og hun har været med til at skabe den erotiske podcast for unge kvinder Det Ovale Rum, sammen med en flok andre veninder.

IMG_20160621_185213Nina fortæller om ét af sine iværksætter projekter, Beefysauce. 

Begge disse projekter er blevet til på grund af en personlig nysgerrighed for et område, samt et ønske om at have det sjovt med sine veninder. Ninas historie et godt eksempel på, at dét, at følge sin gejst og lyst, nogle gange er vigtige end en forretningsplan, for at skabe en succesfuld virksomhed. Nina var desuden enormt sjov og skabte latterbølger i hele lokalet, så tak for det.

I det hele taget var der en meget positiv, munter og nysgerrig stemning hele aftenen ud, og der var godt gang i snakken og vinen efter oplæggende.
Os fra Ladies First kunne i hvert fald ikke få armene ned af begejstring efter aftenen var ovre, og vi glæder os allerede til at se jer til flere Ladies: Meets på den anden siden af sommerferien.

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *