Ladies: Meet – Personlig Ledelse – Tak for en inspirerende aften

En workshop for Ladies First, der satte en fantastisk ramme for, hvor fantastiske kvinder kan være, når vi er sammen.

Torsdag d. 3 november var det koldt og mørkt udenfor. Men indenfor hos Ladies First’s samarbejdspartner BDO blev stemningen hurtig varm og hjertelig, da partner og statsautoriseret revisor hos BDO, Iben Larsen, sparkede gildet i gang. Susan Salzbrenner og Line Mørkbak var aftenens to facilitatorer. Susan er tysker og psykolog, bosat i Danmark og en verdensborger, hvis internationale generalieblad er længere end de flestes. Line er dansker, bosat i USA og har boet internationalt i 22 år. Begge arbejder de med, hvordan man kan sikre samarbejde på tværs af kulturer og skabe tillid og respekt på tværs af tids- og landegrænser. Ved at bruge en aften sammen med os, fik Susan og Line ændret vores verden en lille, bitte smule i den rigtige retning.

Og de havde helt sikkert øvet sig hjemmefra. De kunne deres kram, og havde os alle sammen i deres hule hånd, så vi glemte tid og sted den torsdag i november. Egentlig skulle vi være ude igen kl. 19.30, men den var over 21, før sidste lady kom ud af lokalet. Det er sådan, der skabes netværk. Det er sådan man lærer og udvikler sig, hvilket var meningen med det hele. Det er sådan man kan flytte verden en lille bitte smule.

Jeg har små citater af kloge mennesker, som jeg respekterer, hængende på mit køleskab. Det er blandt andet Kant, Grundtvig og Dolly Parton. Efter torsdag d. 3. kom der endnu et citat op. Det lyder sådan her:

Vi skal ændre verden ved at hjælpe hinanden og starte med at ændre vores egen lille verden. Du er på en rejse og en udvikling, hvor du skal kunne lede dig selv for at kunne lede andre. Du kan ændre andre ved at ændre dig sig selv. Du selvleder, når du har selvindsigt og kan selvevaluere.

For at være helt ærlig havde jeg frygtet, at jeg nu skulle bruge 1 1/2 time af mit liv en torsdag aften på at høre på jævnaldrende kvinder, der var blevet ramt virkeligheden som lønmodtager/selvstændig. Nu skulle vi sidde i forstående rundkreds med en nikkende ”det- kender- jeg- godt” attitude, og høre på hvor svært at jonglere med liv, mand og ønskebørn og udviklende job. Men sådan blev det slet ikke! Det blevet grinet, klappet, nikket indforstået og tænkt nye tanker, så det knagede. Det var fedt!

img_1409
I
 løbet af aftenen bød BDO både på vin og sandwiches, hvilket bestemt faldt i alles smag.

Line og Susan havde bygget aftenen op som en såkaldt world-café workshop. Det vil sige, at der, i denne version, var fem temaer fordelt på fem borde, og man så satte sig ved det bord, hvis tema tiltalte én. I et aftalt tidsrum, styret benhårdt af Susan og Line, talte man sammen ved bordene om temaerne, udvekslede erfaringer, gav gode råd og lærte af hinanden. Og så gik man videre til et nyt bord, med et nyt tema og med nye mennesker. De fem temaer var:

1. Motivation. Find din retning. Overvej hvad din læringsstil er.
2. Roller og identitet. Hvordan balancerer man konkurrerende roller.
3. Tids og ressourcestyring. Værktøjer og strategi for at udnytte tiden optimalt.
4. Vidensudveksling i hverdagen. Hvad gør man for at udvikle sit personlige lederskab? Lad dig inspirere af andre og vær opmærksom på, hvordan du får din inspiration.
5. Modige karriereskift. Hvorfor er det så svært at skifte og hvad gør man, hvis man er havnet på den forkerte hylde?

Inden vi gik i gang med de fem temaer, havde vi dog lige et par icebreaker-øvelser, der blandt andet gik ud på at øve os i at være tilstede og nærværende. Det var sjovt, lærende og skabte det perfekte grundlag for at kunne lære hinanden bedre at kende. Vi skulle alle 38 planlægge en alternativ julefrokost, hvor man skulle ikke måtte sige nej, men skulle komme med kreative forslag. Det blev en innovativ planlægningsform, der er genial, når man skal brainstorme.

Jeg er helt sikker på at Line og Susan har brugt timer på at studere, hvad der skal til for at skabe et trygt og givende miljø blandt mennesker, der ikke kender hinanden. Bevægelse, berøring og leg sætter skub i tilliden og interaktionen.

Hvad drejer personlig ledelse sig så om?
I løbet af aftenen fik vi altså allesammen udveklset meninger, gode råd, brændende spørgsmål og erfaringer. Og sammenfattet nåede vi, godt 40 ladies frem til, hvad personlig ledelse er for os:
• Vær krystalklar i dit fokus, så du er klar over, hvornår du laver hvad.
• Vær opmærksom på dine omgivelser.
• Lad dig inspirere af andre, vær nysgerrig og opsøgende.
• Lær at balancere arbejde, frivilligt arbejde, privatliv, familieliv gennem struktur.
• Vær klar over at du skal løbe rigtig stærkt.
• Hav et personligt fokus på, hvor du gerne vil hen.

Jeg gik fra aftenen helt høj af at blive klogere, af at have delt erfaringer med så mange, seje kvinder og med en ny vinkel på, hvordan jeg kan lede mig selv fremover.

Er du nysgerrig på Line og Susans kurser og kompetencer, så se mere her:

Line Mørkbak: Global Leap
Susan Salzbrenner: Fit Across Cultures

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *