Ladies:Talk – 2. søndag i advent:
Stress m. Signe Tang og Ellen Elsnab

Velkommen til anden episode af Ladies First Podcast-adventskalender 2016, hvor vi lancerer en ny episode af Ladies:Talk hver søndag op til jul! I søndags kunne du møde vores 3 podcast-værtinder Anja, Sophie og Helene.

I denne episode, skal det handle om stress – og især om hvad der kan være på den anden side af stress, når værtinde Anja Matulewska taler med de to inspirerende kvinder Signe Tang og Ellen Elsnab, der begge har været ramt af stress, og på hver deres måde har forsøgt at indrette et arbejdsliv, hvor der er plads til at følge de indre værdier. De har begge rødder i reklame- og mediebranchen, men har begge taget konsekvensen af deres stress-forløb på forskellig vis. Ellen har startet sit eget kommunikationsbureau Brand New Day, hvor der er plads til værdierne og hvor hun særligt arbejder med bæredygtige virksomheder, mens Signe Tang Elgaard har taget en yoga- og mindfulness-uddannelse og arbejder som coach, instruktør, underviser og mentor under sit eget navn.

Hør den anden podcast i adventskalenderen her:

 

I podcasten får vi bl.a. snakket om følgende spørgsmål:

  • Hvad er stress og hvor kommer det fra?
  • Er stress altid dit ansvar?
  • Hvorfor skal man så langt ud før man reagerer på stress?
  • Kan man nogensinde slippe helt af med stressen?
  • Hvad kan vi lære af vores hunde?
  • Hvad kan man gøre som pårørende til en stress-ramt?

 

Jeg har været en lus mellem to negle på mange områder i mit arbejdsliv. Mest af alt en lus mellem mine egne idealer og værdier, og min virkelighed.

Ellen 

Så snart jeg ved, hvad der er vigtigt for mig i mit liv, så er det også meget nemmere at være opmærksom på, hvor meget jeg er alignet med det, eller hvor meget har jeg i en periode måske forskudt mig selv fra de her værdier.

Signe 

Jeg er faktisk modstander af fravalg. Jeg vil gerne have hele pakken, og jeg mener at hvis man er bevidst om, hvem man er, og hvem man gerne vil være noget for, så er det faktisk muligt at få hele pakken.

Ellen

Der var for langt imellem mine personlige værdier og mit arbejdsliv. Og det var først da jeg begyndte at få øje på det, men stadig ikke handlede på det, at stresstilstanden i mig for alvor begyndte. Den ubalance blev til stress.

Signe

Den vigtigste årsag til at jeg fik stress var, at den mængde ansvar jeg tager, ikke er sidestillet med den mængde indflydelse jeg har. Jeg har brug for at kunne påvirke noget for at få ting til at ske, og det var svært for mig i mit tidligere job.

Ellen

Jeg arbejdede egentlig med noget jeg havde mange års erfaring med, var dygtig til og egentlig også var glad for. Men det nærede ikke noget dybere i mig, og det var for langt fra min livsmission.

Signe

Hvis man ikke kan være i det, så har man også det forbandede ansvar at flytte sig fra det. Men det er svært.

Ellen

Når der er noget der larmer i vores liv, skal man kigge på – hvad er det jeg ikke har fået taget hånd om, eller hvor er det, der er en ubalance i mit liv?

Signe

Det bedste råd jeg selv fik var: ‘Gør noget, der gør dig glad!’. Det er jo mega simpelt, men man føler sig tit forpligtet til at gøre noget, som man tror at andre forventer af os.

Ellen

 

Har du kommentarer eller spørgsmål til podcasten eller måske egne erfaringer med stress, som du ønsker at dele, så brug meget gerne kommentar-feltet herunder.

3 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *