Mænd crowdfunder
og kvinder leger med Belville

Det gik faktisk ret sent i mit liv op for mig, at jeg var kvinde. Ikke fordi jeg ikke vidste det, men jeg havde bare aldrig rigtig tillagt det nogen særlig opmærksomhed. Jeg er vokset op med to brødre og en søster, og vi er opdraget ens alle 4 – det var i hvert fald min oplevelse.

Mit yndlings-“legetøj” var pirat-lego, og det er først nu som voksen at jeg tænker at det da egentlig måske var lidt underligt, når mange af mine jævnaldrende veninder legede med Belville og Barbiedukker.

Nå, men i hvert fald er det bare lidt “obvious” at man er kvinde, når man går rundt og er på barsel og ammer et spædbarn, og på en eller anden måde, så synes jeg det er enormt svært at forholde sig til at “strutte” med sit køn på den måde. Jeg havde det på samme måde da jeg var gravid (min krop er en af dem, der ikke går stille med graviditets-dørene) – lidt ligesom når man føler at man har en lidt for nedringet trøje eller for kort nederdel på, og bare har lyst til at dække sig lidt mere til, på en måde, eller gå lidt mere i ét med mængden…

De sidste par uger har jeg studset et par gange over netop det med kønnet. På facebook, i reklamer og på fjernsynet, men også real life. Og senest var onsdag eftermiddag, da jeg var til et netværksarrangement for iværksætterspirer v. Deloitte i Aarhus (med min 6 uger gamle baby i vognen). Her var der selvfølgelig en række unge, idealistiske start-up-teams med hver deres blændende geniale idé, og et par midaldrende (mandlige) Management konsulenter, som prøver at bilde dem ind, at det er en god idé at starte med at lave en 5 års plan (I don’t buy it, men det er en anden snak).

Men ét af de projekter der blev præsenteret var 3 unge mænd, der alle sammen var ved at lave hver deres ph.d i noget nørdet og så var de med i Iværksætterpilot-ordningen. Én nanoteknolog, én kemiker og den tredje i noget jeg ikke kan huske. De har udviklet – hold fast – en bæredygtig, økologisk graviditetstest med 85 % mindre plastik. Det er jo en god idé! Altså økologi er fedt, bæredygtighed er fedt og graviditetstest er klart et marked. Men jeg kunne ikke lade være med at tænke på; hvorfor? Så jeg spurgte dem;

Hvem af jer 3 har siddet og tisset på en pind, efter I var gået 3 dage over tid, og tænkt – ej, den her plastik-dims er sgu’ noget møg for miljøet. Let’s fix it!?

Det tog spørgsmålet pænt, og forklaringen var, at det var der selvfølgelig ingen af dem, der havde. Nørderne (sagt i al beundring og respekt) brænder for noget med fremtidens hjemmetests, og for alle de ting, vi kan få svar på via vores urin, og en dag ser vi de tre drenge lancere noget stort og nyt. Men de starter bare lige med en økologisk graviditetstest. I øvrigt var det skægt og ret befriende at snakke om tis og bambus, bæredygtighed og CSR, og egentlig;

Kunne det ikke være fedt, hvis man kunne plante sin positive graviditetstest i urtehaven og se et lille træ vokse sammen med sit barn?

Hold nu op, hvor får man mange gode idéer, når man er på barsel!

I øvrigt;

 • Er det åbenbart min “Facedag” idag. 10 år på Facebook. Bom.
 • Er jeg ikke helt sikker på, om jeg skal grine eller græde over ODDSET og deres voldsomt sexistiske reklamer “Der er så meget kvinder ikke forstår” – det er jo ved at kamme helt over for dem. Den seneste viser en SMS-korrespondance i et seriøst forstyrret parforhold, og jeg gad virkelig godt vide om det virker? Altså er det en god reklame? Jeg forstår det ikke, men jeg er jo også en kvinde…
 • 4 ud af 5 brugere af crowdfunding-platformer er mænd (hvilket igen undrer amme-barsels-feministen, der elsker pirat-lego OG crowdfunding)
 • Blev jeg afbrudt i mit kaffemøde den anden dag af en ældre kvinde, som ville;
  1. Se min baby
  2. Lære mig en lille “kildeleg”, som jeg kan lege med hende. Det var noget med en lille mus fra Skåne.
 • Har vi et event i kalenderen i København om diversitet på arbejdspladser 31. maj, og jeg gad godt at jeg kunne komme.
 • Har jeg investeret mine første 1.000 kr. (YAY!) – er lidt i tvivl om, hvad jeg skal gøre nu, så jeg opdaterer bare siden ret tit og forventer at der på et tidspunkt sker noget…
 • Skulle du tage og se den her video (som er satire) om sexisme på den mandsdominerede arbejdsplads NASA. Det er sjovt.

Woman in Space

One small step for man, one giant glass ceilinged lonely rocket for a woman

Opslået af Funny Girls på 23. oktober 2016

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *