Magisk middag med 9 fremmede

For 3 år siden lancerede vi for første gang konceptet Ladies:Eat i samarbejde med det, der dengang hed MadRouletten, som desværre ikke eksisterer længere. Men selvom det muligvis er det mest logistisk (og administrativt) krævende arrangement vi har på menuen, så har vi aldrig været rigtig i tvivl om vi skulle gøre det. For der sker magi under de netværksmiddage, og år efter år har vi fået det bekræftet, og gang på gang er der medlemmer der fremhæver lige præcis Ladies:Eat som deres favorit-netværks-arrangement.

Indlægget er en del af en samarbejdsaftale med Gaest.com – læs mere om samarbejdet under indlægget.

I 2016 var jeg til en super skøn middag med 5 dejlige kvinder. Det bedste ved aftenen (udover selskabet) var uden tvivl en smuk, spontan intimkoncert med de to dygtige musikere Sidsel Ben Semmane og Mette Dahl Kristensen, som tilfældigvis var endt som middagspartnere. Den bedste historie fra aftenen var menuen; græskarsuppe, græskarsuppe og papaya-mousse. Altså orange mos til forret, orange mos til hovedret og så orange mos til dessert.

 

Så jeg havde naturligvis virkelig høje forventninger til dette års netværksmiddag, hvor jeg oven i købet havde meldt mig som værtinde på en af vores unikke lokationer sponsoreret af Gaest.com – nemlig GalleriV58 i Aarhus C. Et meget smukt og nærmest majestætisk galleri indrettet i en gammel kirke, og min dialog med indehaveren, Eigil, var meget lovende. Jeg ventede hele 9 gæster til middagen, og med rygsækken fuld af vin, frosne jordbær og sodavand til velkomstdrinken, mærkede jeg lige så stille sommerfuglene i maven.

Selvom jeg vidste at det ville blive hyggeligt og spændende, så er det alligevel bare en anelse nervepirrende. Man vil jo gerne være en god værtinde.

Eigil gav en hurtig introduktion til lokalerne – som var over al forventning, og vi havde hele galleriet for os selv i 2 etager og fuld af smukke malerier og snørklede detaljer. Min netværkspartner ankom, og vi stod lynhurtigt (og alt for tidligt) klar i galleriet med drinks og snacks – spændte på at møde vores middagshold, der ville ankomme med hver deres retter i små grupper.

Lige så stille kom gæsterne dryssende, og jeg igangsatte netværksøvelsen “Gæt en titel”, hvor gæsterne blev bedt om at hilse på hinanden to og to ved at forsøge at gætte (!) den andens profession uden yderligere info. Jeg gav det selv et skud, og det gik faktisk rigtig dårligt. Men hvem ville også kunne gætte at jeg skulle sidde til bords med bl.a. en hunde-webshop-ejer og en interaktiv lys-installations-kunstner?

Heldigvis er jeg virkelig nysgerrig, og det bedste jeg ved er at lære noget nyt fra passionerede mennesker – og dén forventning blev hurtigt indfriet.

Da alle havde hilst kort på hinanden gik vi ovenpå, hvor forretten blev serveret. Jeg må simpelthen tage hatten af for, hvad de her kvinder hev op af tasken – i bogstaveligste forstand – og serverede på et sølvfad (af folie godt nok, men det ligner sølv på afstand). Jeg fortalte naturligvis historien om al den orange mos jeg fik sidste år, og nød en lækker menu bestående af forret med 3 forskellige slags tapas – herunder krebsehalesalat, hjemmebagt brød, blinis og rødbede-hapser. Hovedretten var lækre friske ruller, som let kunne tilgodeses af vegetaren, og til dessert stod den på lækker brownie med friske bær. Vi startede med en kort runde, hvor alle fortalte om deres første job, og herefter nåede vi en runde mere med en præsentation af nuværende job og alle fik chancen for at sende et netværksønske ud i æteren.

Hvad man ønsker skal man få. Eller hvad man ikke ønsker, får man i hvert fald ikke, så det kan jo ikke skade, at dele sine drømme og ønsker med omverdenen.

Nogle ønskede sig likes på deres Facebook-side, andre ønskede sig en kæreste, og jeg selv bad om indsigt i forlagsbranchen. Der udsprang mange spændende snakke i små og store grupper på tværs af middagsbordet, og før vi vidste af det, var klokken blevet 22.00, og vi havde kun 15 min. til at runde af, spise op, rydde af og sætte næsen mod næste stop; BART, hvor efterfesten blev holdt. Her mødtes vi med de andre, som ligeledes havde spist middag sammen i Aarhus – der blev netværket på kryds og tværs, og udvekslet gode historier fra aftenen.

Jeg forlod et meget summende hjørne af baren, da jeg stak af 23.22 for at fange mit tog hjem. ‘Nogen’ har nemlig to små børn, der ikke helt sover igennem endnu og en bryllupsinvitation til dagen efter. Men ‘nogen’ var også sprængfyldt af god energi og nye bekendtskaber fra aftenen, så jeg smilede hele vejen hjem i nattoget mod Skanderborg.

Og jeg glæder mig allerede til næste år. Ses vi?

———————————————

Lokationen ved denne middag blev sponsoreret af Gaest.com, hvor du kan finde unikke og spændende lokaler til dit næste møde. Du får oven i købet 350 kr. i rabat på din næste booking via Gaest.com med rabatkoden LadiesFirst (gælder frem til 31.12.2017)

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *