Mit bedste karriereråd
Julekalender 2015 (1.-8. december)

I årets julekalender fra Ladies First har vi bedt 24 seje og inspirerende kvinder om deres bedste karriereråd – og her kommer de første 8 samlet i et blogindlæg, så man altid kan gå tilbage og kigge dem igennem én gang til 🙂 Følg resten af julekalenderen på vores Instagram (@ladiesfirstdk) samt vores Facebookside!

1. Christina Schiøtt Liaos: Nordisk-baltisk direktør for UK Trade & Investment (UKTI)  på den britiske ambassade i København. Master of Public Policy (MPP) og en Master of Business Administration (MBA).

“Find en sponsor. Uanset hvad du laver, har du behov for en eller flere personer, der kan bakke dig op, give gode råd og uvildig feedback om dine planer og aktiviteter. En nøje udvalgt sponsor eller mentor kan hjælpe dig med at åbne døre, introducere dig til personlige kontakter og bidrage med professionel indsigt og livserfaringer. Frem for at bakse med dine tanker i isolation kan en sponsor ydermere give dig et bredere perspektiv og udfordre din tankeprocess og verdensbillede. Overvej hvem i din omgangskreds, du mener, har noget specielt at byde på. De fleste vil med glæde dele deres erfaring med andre. Aftal fra starten hvilke målsætninger, du har sat dig og en tidsplan for jeres møder. Og husk, vi har alle noget at byde på. Måske kan du selv en dag tage en anden kvinde under dine vinger!”

2. Ann-Christine Hellerup Brandt: Indehaver af bloggen valdemarsro.dk, samt forfatter til bogen: ”Opskrifter og små glimt af hverdagslykke”

”Vær ihærdig, vedholdende, kvalitetsbevidst og tag hver eneste dag nye skridt i retning af din målsætning. Har du ikke en defineret målsætning, så kan en karriere sagtens fungere glimrende uden. Bare sørg for hver eneste dag at være i bevægelse og skabe udvikling med det du laver.

Vær ikke bange for at følge mavefornemmelsen – og gør ikke det andre i din branche gør, hvis det ikke føles rigtigt for dig. Tværtimod, så kan det være netop det, der skiller dig ud fra de andre.”

3. Majse Njor: Journalist og forfatter. Tidl. chef for livsstilsmagasinet Eurowoman, har udgivet ni bøger – herunder bl.a. “Michael Laudrups tænder” 

Man skal ikke være nærig med hjælp, ideer, gode råd og fredagskage. Gode ting kommer igen til dem, der gider at dele ud. Og dem, der aldrig hjælper andre får ikke noget igen – og bliver desuden bagtalt i kaffekøkkenet!

4. Louise Frederiksen: Coordinator for showrooms i Paris med collective brands fra verdens store modebyer.

”Kend dine styrker og svagheder arbejdsmæssigt. Den svaghed du ikke kender, er den der rammer dig hårdest. Smil, og sørg for at skille dig ud af mængden – din måde at arbejde på, imødekomme folk, dit look og måde at tale på er et visitkort folk ikke glemmer. Vær ikke nærig med dit netværk, og hjælp andre når du kan. Sig fra, når du kan mærke at det er nødvendigt og sørg for at finde 1 punkt hver dag, som har været lærerigt for dig. Sidst men ikke mindst – alliér dig med folk, der er dygtigere end dig selv, så du kan lære og blive dygtigere!”

5. Johanne Bruun Rasmussen: Medstifter og partner i det award-vindende kreative digitale bureau Hello Monday, der har gjort det til deres mål at gøre mandag til den bedste dag i ugen.

”Som barn sagde min mor engang til mig,

“Du kan leve af hvad som helst. Hvis du bare er dygtig nok, kan du sku’ leve af at sjippe”.

Jeg tror rådet handler om at lave noget, man synes er sindssygt sjovt eller spændende. På den måde føles det nemlig ikke som arbejde – ikke engang hvis du bruger 80 timer om ugen på det.”

6. Emilia van Hauen: Kultursociolog, foredragsholder, trendrådgiver og livsstilskommentator med speciale indenfor moderne livsformer og trends og tendenser i samfundet.

“Vær nysgerrig! Både på dig selv, på verden og på de andre. Især når du oplever modgang! De fleste af os bliver ramt af skam, når vi oplever nederlag eller fiasko, og det får os til at lukke os (inde) i selve skammen. Hvis du i stedet møder fiaskoen med nysgerrighed, vil du åbne dig mod, hvad du kan lære af det. Plus du vil holde op med at gøre det til en del af din identitet og i stedet se det som data, der bare har lært dig noget nyt.”

7. Kathrine Drejer: Indehaver af hudplejeklinikken SkinFocus i København.

Du må aldrig gøre dig selv mindre værd. Tænk stort. Det må man gerne!

“Også selvom man nogle gange tvivler. Jeg laver lister, hvor jeg skriver de ting ned, som jeg gerne vil opnå. Det kan være store eller meget små mål. F.eks. opdatere min hjemmeside, tjene nok til huslejen, have ansatte om højst 5 år, blive bedre til at lave markedsføringsplaner, blive rig (eller bare tjene mere end min kæreste), skrive en bog osv. osv. Det er godt at have store mål – både kortsigtede og langsigtede. Også selvom nogle af dem lyder urealistiske.”

8. Vigga Svensson: Speaker på TV2 Zulu og vært på tv-programmet “Okay Tone” på DR2. Tidl. radiovært på “Det Elektriske Barometer” på DR. Indehaver af VIGGA som er en cirkulær abonnementservice på økologisk børnetøj. Vigga Svensson er desuden tidligere indehaver af det danske børnetøjsmærke Katvig.

Jeg har tre råd der har hjulpet mig rigtig meget:

  1. Respekter de gode forretningsdyder. Det er ikke kedeligt, men derimod vigtigt og sjovt at have styr på likviditet, lager, kontrakter og KPI’er.
  2. Vær ikke bange for at begå fejl. Dette råd er meget nemmere sagt end gjort. Det føles nemlig forkert og utrygt at kalkulere med fejl, men faktum er at det er en tilgang der udvikler dig og din forretning allermest.
  3. Del din viden og gode ideer med andre og vær ikke bange at nogen løber med dine tanker. Åbenhed er altid godt! Medmindre du har opfundet en lille dims som skal patentbeskyttes:-)

 

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *