Mit bedste netværksråd

I Ladies First arbejder vi i høj grad på at vidensdele og dele ud af vores egne og vores medlemmers erfaringer. Netop derfor er vi gået i gang blogserien ‘Mit bedste råd’. Her indsamler vi en masse gode råd fra medlemmerne af vores Facebookgrupper. Tidligere har vi bl.a. udgivet indlæggene ‘Mit bedste projektlederråd‘ og ‘Mit bedste blogråd‘, og nu er det blevet tid til at blive klogere på netværk. Her er de allerbedste råd fra 6 kvindelige netværkseksperter der har fingeren på pulsen:

1. Alexandra Balshøj, Medstifter og partner v. Ladies First

Networking er for mig en give-and-take-kinda-thing, men det er ikke et regnskab, der skal føres og gå op. Mit råd er at fokusere på, hvad du kan give til dit netværk og øve dig i at handle, når du ser muligheder på andres vegne. Brug fem minutter hist og her på at sætte folk sammen, videresende et link eller give sparring. Så skal det nok komme tilbage helt af sig selv – på den ene eller anden måde. Og så lover jeg dig, at karma er mere en ven end en bitch!

2. Charlotte Reeckmann, Konsulent og netværksfacilitator v. Business in Sport

I mit arbejde som netværksfacilitator oplever jeg, at de personer der har mest succes med netværk, er dem der overordnet set har en oprigtig interesse i andre mennesker. På baggrund af denne interesse formår de at spørge ind, være nærværende, gøre sig nysgerrige på andres forretninger og ikke mindst være aktivt lyttende. I stedet for at være den, der taler om sig selv, handler ”den gode netværker” i min optik på baggrund af et gensidigheds-princip, hvor de bidrager før de modtager. De er tålmodige og tænker langsigtet med netværksarbejdet, ligesom de er gode til at skabe synergi og kontakter, netop på baggrund af denne grundlæggende indstilling. Når fundamentet for den gode relation er skabt, er ’den gode netværker’ dog heller ikke bange for selv at spørge sit netværk om hjælp.

3. Charlotte Junge, Netværksekspert, forfatter og foredragsholder

Et af mine bedste netværksråd er, at vi skal netværke med det in mente, at netværk handler om både at give og tage – vi skal hjælpe hinanden, skabe kontakter og åbne døre for hinanden (netværk handler ikke om lukkede loger, nepotisme og om at kunne anbefale hinanden).

4. Ann Louise Slot, Indehaver af Connectio

Mit bedste netværksråd må være at stå i dig selv og del! Del ud af din viden, dit netværk og dine ideer og mærk efter; er den her relation god, er den nærende, spændende, inspirerende og hvad får jeg lyst til at give ind i den for at den kan udvikle sig? Jo mere du står i dig selv, jo mere vil du tiltrække de mennesker, som vil bakke op om dig og dine projekter – hvad enten de måtte være kunder, samarbejds-relationer eller noget helt tredje. Det må gerne være sjovt og let at skabe netværk og kunde-relationer!

5. Susie Lynge, Netværksekspert og indehaver af Netværksakademiet

Kortlæg dine super-kontakter og plej dem. Vi har alle mennesker der påvirker os særligt positivt i vores liv og karrierer. Mennesker der løfter os ved at tilfører os ny viden, smitter os med god energi eller, påvirker dig til at være mere modig eller kan hjælpe dig med indgangen til vigtige kontakter.

Dette er dine super-kontakter i dit netværk. Det er ikke nødvendigvis nogen, du mødes med ofte, men mennesker der påvirker dig på en måde, så du løbende udvikler dig. Du kan inddele dine super-kontakter i 3 typer:

  1. De kontakter, der inspirerer dig fagligt til at tænke nyt eller tilfører ny viden
  2. De kontakter, der inspirerer dig personligt, giver dig konstruktiv og brugbar feedback, eller har en måde at være på som du beundrer
  3. De kontakter, der selv har mange kontakter og som kan hjælpe dig ind i kredse du ellers ikke ville få adgang til

Find ud af hvem dine super-kontakter er. Spørg dig selv hvilken særlig forskel de gør for dig og hvordan du kan gøre en forskel den anden vej samt hvilke tiltag du vil gøre for at styrke jeres relation, så du plejer og udvikler relationen til dem fremover.

6. Mia Mulbjerg, Netværksfacilitator v. Ladies First

Netværk er ikke en begrænset størrelse. Netværk for mig, er muligheder, udvikling og relationer. Og det er at finde overalt!

Jeg spørger af og til mig selv “Gad vide, hvad det kan føre med sig” i forhold til en relation eller situation – og min erfaring er: overraskende meget! Og ofte er én oplevelse eller relation, et springbræt til den næste. For mig, er mine netværksrelationer i lige så høj grad de mennesker jeg møder mens jeg klipper hæk i min kolonihave, som de mennesker jeg  konverserer med i pausen til et interessant morgenseminar, hos en højt profileret virksomhed. Alle mennesker kan være aftagere eller givere af netværkets gaver, og for mig er det underordnet hvor og hvordan vi har truffet hinanden. Fx er min yogalærer nu også min samarbejdspartner!
Jeg er taknemmelig for min nysgerrighed og oprigtige interesse i mennesker, som gør det nemt for mig at lære andre at kende – og få en god fornemmelse af hvem de er og hvad de laver, uanset setuppet vi befinder os i.
Mit bedste netværksråd er derfor, at betragte alle de mennesker du møder, som dit potentielle netværk. Og ikke være bleg for at række en hånd ud, når der er noget du mangler – eller at bidrage med dét du kan, når nogen har brug for din hjælp eller assistance.

Har du selv et netværksråd, som du gerne vil dele, er du meget velkommen til at skrive det i kommentarfeltet. Jo flere jo bedre!

Der er flere blogindlæg på vej i serien “Mit bedste råd”, og du kan bl.a. glæde dig til “Mit bedste PR-råd”, “Mit bedste jobsøgningsråd” og “Mit bedste juraråd til iværksættere”. Har du idéer til andre emner, så kontakt os endelig!

5 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *