Når man gerne vil handle
i overensstemmelse med sine principper

 (Indeholder Affilliate Links for Byg Din Business). Hos Ladies First hepper vi altid på kvinder tager initiativ. Derfor har vi lavet et samarbejde med Byg Din Business, der tilbyder online kurser hvor du bliver taget kærligt i hånden, lærer de bedste værktøjer og sammen får I din idé til at flyve. Du bliver guidet step by step i at starte din business, skabe dit brand samt bygge & designe dit eget professionelle website + blog. Næste holdstart den 1. juli 2018. Læs mere om Byg Din Business.Line’s mor gik og plottede med ideen om at starte en bæredygtig gaveshop. Selvom Line ikke kommer med en business-baggrund, blev hun lokket med på morens idé og har nu ansvaret for hjemmesiden og de sociale medier. Byg Din Business blev Lines mentor og rådgiver i at finde det rigtige retning for Considershop’s online tilstedeværelse. 

 

Navn: Line, considershop.dk

Alder: 26 år

Nuværende beskæftigelse: Studerer kandidat i antropologi

 

Hvem er du?
Jeg er pt. i gang med en kandidat i antropologi, hvoraf jeg kun har specialeskrivningen tilbage. Derudover har jeg gået et halvt år på designhøjskole og studeret grafisk design, og har altid synes at design går hånd i hånd med antropologisk viden om de mennesker man designer til. Så selvom jeg har valgt at gå den akademiske vej, har jeg aldrig set det som et fravalg af grafik og design.

 

Under min bachelor tog jeg på udveksling i det sydlige Japan. Her skrev jeg også min bachelor om japanske hostessclubs og opdagede det smukke japanske papir washi, som udgjorde grundlaget for min første virksomhed. Jeg tog nemlig 17 kg papir med hjem i baggagen og oprettede webshoppen washi.dk. Inde i østerlandsk tehus ved Nørreport kan man købe tedåser beklædt med papir, som jeg har haft med hjem – det synes jeg er lidt sjovt! Webshoppen eksisterer stadig (lidt endnu i hvert fald), men jeg fandt ud af undervejs, at projektet ikke var helt idealistisk nok – jeg følte et behov for, at det jeg lavede på en eller anden måde i højere grad bidrager til en positiv (samfundsmæssig) udvikling. Og så kom Considershop, som er en bæredygtig gaveshop, langsomt på banen, som jeg nu driver sammen med min seje mor.

 

Hvordan opstod ideen til en bæredygtig gaveshop?
Som næsten færdig antropolog tør jeg godt sige, at gaver er en ret essentiel del af mange kulturer verden over, herunder også den danske. Gennem udvekslingen af gaver markerer og styrker man ofte sine relationer, og gaver er derfor også underlagt mange uskrevne regler. Tit giver man jo faktisk gaver til nogen som egentlig ikke mangler noget, så derfor køber vi endnu en skjorte, endnu en vase eller lignende – for det er ikke nødvendigvis gaven i sig selv, men tanken som tæller (det har vi vidst alle hørt). Måske har vi alle haft en gave som vi egentlig blev glade for, men som endte ubrugt i bunden af skabet?

 

Det er ofte ikke særlig bæredygtigt, da det bedste jo er, at vi har ting, som vi er glade for, som vi bruger og passer godt på, sådan at vi ikke bare køber og smider ud.

 

Men det var faktisk min mor som startede det hele. Hun har selv haft en butik, hvor hun solgte brugte barnevogne ud fra tanken om, at det skal være lettere at træffe de bæredygtige valg. I den forbindelse oplevede hun også hvor meget ubrugt børnetøj, der er i omløb – for det er jo nuttet, så som nybagt forældre får man en hel masse i gave, men de vokser så hurtigt ud af det. Generelt er der meget forbrug forbundet med børn, så hun begyndte at tænke at det må kunne gøres bedre – både for planeten og for børn og forældre. Derfor begyndte hun at tænke over, hvordan man kan gøre det nemt for folk at købe en barselsgave, som er brugbar, bæredygtig og holdbar så tingene kan gives videre når de små vokser sig store.

 

Hvordan udviklede det sig fra idé til koncept?
Mens min mor havde sin butik, lavede vi sammen en lille række barselsgaver i genbrugelig emballage og kun med bæredygtige og brugbare produkter. Det var en bibeskæftigelse ift. salg af brugte barnevogne og det måtte derfor nedprioriteres i sidste ende, men det var noget som lå og summede i min mors’ baghoved. Så en dag kom hun og sagde “Hvis nu du laver en flot hjemmeside og styrer de sociale medier, så skal jeg nok stå for alt det praktiske”. Jeg vidste godt, at hun gik og plottede en bæredygtig gaveshop, og på det tidspunkt havde jeg lige hørt om Byg Din Business, så jeg gik faktisk og overvejede, om jeg skulle bruge det kursus til at hjælpe med opstarten – så det blev det! Vi brainstormede op til, og selvom tanken er, at Considershop skal udvikle sig til en generel gaveshop, så startede vi med barselsgaver for at trække på de erfaringer og forbindelser som min mor allerede havde, men det betød også, at vi skulle udvikle et koncept og visuelt univers som kunne favne både barselsgaver og det som kommer.

Considershop er tænkt som en hjælp til dem, der gerne vil handle i overensstemmelse med deres principper, og det at jeg ved, at vi gennem Considershop er del af udviklingen mod bedre forbrug – det er bare fedt.

 

Hvad var din tanker om at blive iværksætter?
Efter jeg kom hjem fra udveksling i Japan imellem min bachelor og kandidat arbejdede jeg i en periode fuldtid. Og selvom jeg godt kunne lide mit job, blev jeg trist og anspændt af at skulle være klar hver dag fra 8-4, nogen gange synes jeg nærmest jeg havde tømmermænd, hvis bare jeg havde arbejdet to dage i træk. Jeg tænkte længe, at det var mig som måtte være en ekstra nuance af svag, for det fungerer jo for så mange mennesker. Det var faktisk også lidt svært at snakke om, fordi mange jo netop ikke havde det på den måde.

 

Men på et tidspunkt tænkte jeg, at det ikke kan være rigtigt, at man skal gå at være trist – der bliver nødt til at være en anden løsning, og så besluttede jeg at prøve noget andet.

 

Da jeg startede på min kandidat sprang jeg ud i det med washi.dk– jeg havde heldigvis en dejlig veninde, som blev selvstændig før mig, hvilket inspirerede mig meget, også fordi jeg kunne se at det var meget muligt! Jeg gjorde det ikke med tanken om, at nu skal jeg være den næste Panduro eller Amazon, i stedet var det mere et forsøg på at skabe mit eget studiejob.

 

Hvordan har Byg Din Business hjulpet dig på vej med dine iværksætterdrømme?
Det er en kæmpe hjælp, at man får en smule struktur i sine fremskridt. Der er SÅ mange ting man skal lære fra bunden og sætte sig ind i når man starter, og selvom noget af det jeg nyder er det problemløsende aspekt, der ligger i den læring, så er det altså rart at der er nogen som siger “idag starter vi med at gøre det her..”, bare for at få lidt retning i alle de beslutninger og refleksioner man skal tage og gøre hele tiden.

 

Det er nemlig fedt at føle, at man har nogle værktøjer allerede fra starten. Man kan sagtens gøre det helt selv, men det er altså lidt sjovere at gøre det sammen med nogle andre og bygge videre på deres erfaringer. Derfor er det også dejligt at lave Considershop sammen med min mor, fordi jeg har nogen at diskutere med, men jeg har faktisk også brugt de andre deltagere på Byg Din Businesspå lidt samme måde – vi har givet feedback til hinandens projekter og har kunne vise og snakke om vores fremskridt (eller mangel på samme, som var mit tilfælde i en periode) i processen.

 

Som jeg også nævnte tidligere, så er det, at man kan se at andre ligesom en selv (for mig var det kvinder som ikke er uddannet indenfor business eller web) gøre det samme også en kæmpe katalysator. Det er inspirerende, og det spreder sig som ringe i vandet, når man begynder at tage sig selv og sine små projekter seriøst.

 

Byg Din Business og den gruppe personer det samler er levende bevis på at iværksætteri ikke behøver at handle om jakkesæt, spidse albuer, 70 timers arbejdsuger, konkurrence og vindermentalitet.

 

Hvad er dit bedste outcome fra Byg Din Business-forløbet?
I starten af forløbet skal man arbejde med det visuelle koncept og fx definere en række brand-farver – dem har jeg godt nok været glade for i det efterfølgende arbejde! Det er bare så nemt når man fra starten får truffet nogle ordentlige beslutninger omkring den slags essentielle ting så man ikke hele tiden skal overveje, hvad man skal gøre.

 

Derudover synes jeg, det er uvurderligt at være med i gruppen af businessbyggere. Jeg har en fornemmelse af, at hvis jeg i fremtiden skal finde fx en cool samarbejdspartner til en kampagne eller lignende, så starter jeg da med at spørge der.

 

Hvordan har du tænkt dig at brug redskaberne fra Byg Din Business fremadrettet?
Jeg har i forløbet truffet en masse gode beslutninger omkring hele Considershops fundament, og jeg føler mig sikker i, at det er noget jeg kan arbejde videre med, også når det hele udvikler sig og forhåbentligt vokser.

 

Hele den process man går igennem, har jeg også efterfølgende brug i en “mikro variant” fx til spørgsmål omkring mindre dele af virksomheden. Eftersom Considershop laver sammensatte gaveæsker, har der fx også skulle være en process med at definere, hvordan de skulle designes og se ud – hvilket farver, materialer og stil de skulle have – og selvom det jo ikke er en hjemmeside, så er processen med at finde den bedste løsning.

 

Hvad er næste skridt på rejsen?
Min mor og jeg har snakket om, at vi gerne vil vokse med Considershop. Planen er at det skal blive større sådan at vi kan blive ved med at produktudvikle og inspirere til flere bæredygtige gaver. Vi vil have bedre forbrug, ikke mere forbrug. Sådan helt nøgtern vil vi først have det til at løbe rundt, derefter udbetale løn og derefter begynde at udlicitere opgaver. Vi føler os begge meget investerede i projektet, da det udspringer af nogle værdier omkring bæredygtighed som vi synes er vigtige. Derfor er vi heller ikke helt tilfredse med hvis det blot bliver et hyggeprojekt – det skal gerne bidrage og skabe værdi for dem der gerne vil det bæredygtige!

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *