Det er næsten magisk at være vidne til

Kirstine Fabricius er en erfaren facilitator, underviser og forfatter, og i efteråret 2016 faciliterede hun to netværksforløb i Ladies First København for hhv. iværksættere og ansatte. I foråret 2017 lægger vi endnu et par forløb oven i hatten, når vi deler iværksættergruppen op i hhv. de nye start-ups og de mere erfarne selvstændige og også tilføjer barselsnetværket til Kirstines liste. Her kan du læse lidt om hendes tanker om, og forventninger til, netværksforløbene.

Foto: Sune Høegh

Hvad er din baggrund for at facilitere forårets netværksforløb i København?
For mig handler det om at skabe et fællesskab som er uafhængigt af venskaber, familiære eller arbejdsmæssige relationer. En samling af mennesker, der ønsker at dele ud af egen viden og erfaringer, og tage imod forslag, idéer, opmuntring og hjælp.

Jeg har oplevet i utallige sammenhænge og uanset næsten hvad jeg har undervist i, at det folk fik mest ud af, det var at tale sammen i kaffepausen, over frokosten eller tapas’en eller til de ofte alt for korte sessions jeg og andre facilitatorer lægger ind i programmet til ’fri snak’. Det er guld værd at få lov at erfaringsudveksle. Det fede ved Ladies First’s netværksforløb er, at det er præcis det vi gør hele tiden, hver måned i 5 måneder. Gennem de sidste 4 år har jeg mere eller mindre på fuld tid faciliteret og undervist på bl.a. personaledage, workshops, længerevarende uddannelsesforløb i regi af dels Deltager Danmark og tænketanken Cevea og i regi af mit eget firma ’Styrk dig’.

På netværksforløbene bliver der hurtigt skabt et fortroligt rum, hvor det er muligt at drøfte både drømme, udfordringer og bekymringer – og det er næsten magisk at være vidne til den store åbenhed, interesse og opbakning folk viser hinanden.

Jeg er uddannet cand.comm i kommunikation og psykologi fra RUC, har en idræts- og en yogalæreruddannelse og er derfor trænet i at undervise og facilitere mange mennesker med fokus dels på kommunikation, læring og det fysiske aspekt. I efteråret faciliterede jeg netværksforløbetne for ansatte og for iværksættere i København og det var rigtig fedt at følge de seje kvinders udvikling – og stadig gøre det, både online og offline.

Hvilke forventninger har du til det/de kommende forløb?
Det er yderst værdifuldt, især i dag, at have en gruppe eller forsamling man mødes med, hvor datoen er fastlagt og hvor øvelserne er planlagt og man bare skal være til stede med det man nu kan give.

Jeg forventer og håber at deltagerne på forårets netværkforløb virkelig udnytter, at der er et særligt rum skabt til dem for at drøfte hvad der nu bliver spillet ind med.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til at høre alle historierne, de personlige fortællinger om, hvorfor deltagerne er hvor de er i dag, hvad der motiverer dem og hvad de ønsker sig af nutiden og fremtiden. Det er tydeligt, at der på netværksforløbene hurtigt bliver skabt et fortroligt rum hvor det er muligt at drøfte både drømme, udfordringer og bekymringer om alt fra at stille sig op foran de andre og præsentere sig selv eller er på vej ud i jobskifte, oprette egen virksomhed eller rive teltpløkkerne op og rykke tværs over landet – og det er næsten magisk at være vidne til den store åbenhed, interesse og opbakning folk viser hinanden.

Læs mere om netværksforløbene, og tilmeld dig her:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *