Netværk – en ny erkendelse rigere!

Siden jeg blev ledig for 13 måneder siden, går der ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på, hvordan netværk fungerer. For andre, for mig selv, for dem jeg holder af. Netværk kommer i mange former som vi også var mange, i forsamlingen den 18. januar i Aarhus hos Culture Workspace, der blev enige om. Vi blev også enige om at netværk virkelig er et stykke arbejde der kræver at man gør op med sig selv; hvilke grænser man vil trække, og hvilke grænser man vil overskride.

Indlægget er skrevet af Cecilia Marini og billeder er taget af Kristine Bjerre

IMG_8675

En kvinde synes det var for meget, når nye bekendte eller fremmede mennesker ville netværke over Facebook; hun holder det helst til LinkedIn. Mange nikkede, men vi har alle vores forskellige opfattelser af hvordan vi arbejder med relationer og andre menneskers tilstedeværelse i vores liv.

Selv synes jeg at alle de 13 måneder jeg har brugt på at gruble over begrebet netværk (jeg er mere en grubler end én der handler, hvilket har vist sig at gøre min ledighedsperiode meget langstrakt), ikke har båret meget klogskab af sig, så derfor så jeg meget frem til denne aften med Ladies First med titlen ”Netværk – et spadestik dybere”. En aften der lovede at give os nogle nye takes på det at netværke, og muligheden for at møde nogle kvinder der har brugt deres netværk til at få job, nye stillinger, eller bare har udviklet deres egen netværksforståelse.

Denne blog bliver ikke et referat af aftenen, så lad mig hurtigt fortælle, at alt dette blev indfriet.

I stedet for minutiøst at gennemgå de forskellige oplæg, netværksøvelser og løse snakke, vil jeg gerne fortælle hvilke tanker hele aftenen og alle de fremragende kvinder, der var mødt op, satte gang i for mig.

Der er én pointe som jeg ikke kan ryste af mig fra aftenen, og det er at man skal stoppe med at bilde sig ind at man ikke er god til at netværke, at der findes en rigtig måde at netværke på, og som Katja Meyer sagde: at man i en netværksforsamling føler at man ikke har lige så meget at byde på, som alle de andre i rummet. Selvom andre måske har jobs, gode stillinger osv., er man lige så meget værd, som det de kommer med. Det er forskelligheden i forsamlingen der gør netværksseancen god.

FullSizeRender (2)

Det undrer mig egentlig at jeg ikke har tænkt de tanker før; jeg er ellers en type, der i disse tiders kulørte debatter går meget op i, at alle har ret til at være kvinder, mænd, homoseksuelle, feminister eller mødre på hver deres måde. Hvordan kan jeg ikke havde tænkt det samme om min position som ledig? Nemlig at jeg har min helt egen måde at være ledig på, min egen måde at netværke på, og at den ikke er dårligere end alle andres, bare fordi de andre måske kan finde ud af at gøre det på den måde, de fortæller om på a-kassens kurser?

Jeg er nemlig ikke så meget den udadvendte skal-vi-drikke-kaffe-jeg-er-kæk-på-LinkedIn-typen.

Den dag det gik op for mig at alle kurser og workshops beder mig om at være det, følte jeg det enormt uretfærdigt, at universitetet/min mor/min psykolog ikke havde lært mig, at man kun får et job ved at være udadvendt! Hvor uretfærdigt!

Efter denne netværksaften vil jeg nu i stedet prøve at finde frem til hvad det helt præcist er JEG kan.

  • Hvad er mine værdier?
  • Hvad giver mig drive?
  • Hvordan har jeg lyst til at møde andre mennesker?

– Og så derudfra udarbejde min egen måde at netværke på! Altså ikke at det bliver lettere at være ledig nu, men det bliver helt klart en sjovere proces for mig.

Ps: Astrid og Thilde fra Konsulenthuset Leben hev os alle igennem verdens mest inspirerende oplæg, sjove, skøre og nyskabende netværksøvelser, og har min kæmpe anbefaling, hvis du eller din virksomhed vil blive klogere på dig selv om dine professionelle omgivelser. Du kan også læse et interview vi lavede med dem i foråret 2016, lige her!

Pps: Katja Meyer er netværksfacilitattor hos Ladies First og Chief Operation Officer på Culture Workspace, og hvis du vil se byens mest inspirerende kontorfællesskaber, så skal du besøge dem nede på havnen.

IMG_8649

IMG_8697

IMG_8677

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *