#NeverWithoutHer

Fokus på kvindelige mentorer til Startup Weekend Aarhus

Igennem Ladies First fik lead organizer af Startup Weekend Aarhus, Katja Meyer, og Pernille Hjortkjær fra PE3A BusinessAntropologi etableret kontakt. Pernille Hjortkjær er blevet den fjerde kvindelige mentor under årets Startup Weekend Aarhus der afholdes d. 4.-6. november på Navitas i Aarhus.

Det handler ikke om køn over faglighed, men der findes også mange dygtige kvinder, som man kan invitere til at være med. Det kræver bare, at dem, der kan påvirke det kigger en ekstra gang i netværket.

– For nyligt var jeg til et hackathon hvor facilitatoren, alle mentorerne og alle dommerne var rigtig dygtige. De var også alle sammen mænd. Jeg vil gerne se flere kvindelige mentorer, dommere og iværksættere. Derfor valgte vi også at have det for øje, da vi inviterede mentorer og dommere til Startup Weekend Aarhus, fortæller Lead organizer Katja Meyer

Lige nu diskuteres ligestilling i debatter og paneler internationalt under hashtagget #NeverWithoutHer. I Danmark er diskussionen blevet sparket i gang af Alternativet, der har meldt ud, at de ikke længere deltager i paneldebatter hvor begge køn ikke er repræsenteret.

– Det handler ikke om køn over faglighed, men der findes også mange dygtige kvinder som man kan invitere til at være med. Det kræver bare, at dem, der kan påvirke det kigger en ekstra gang i netværket. Derfor var Ladies First også et helt naturligt sted at smide fiskesnøren ud, forsætter Katja Meyer.

De ni kvinder, der deltog i debatten på Facebookgruppen Ladies First X Aarhus kom hurtigt op med femten gode forslag til potentielle mentorer. En af dem var Pernille Hjortkjær, der ejer og driver PE3A BusinessAntropologi. Hun smed janteloven ud af vinduet og sine egne kompetencer i puljen;

– Jeg er passioneret omkring to ting: at få flere kvinder til at tage springet som iværksættere – og at få flere virksomheder til at klare sig ud over de første fem år. Derfor gav det rigtig god mening for mig at engagere mig frivilligt som mentor i Startup Weekend Aarhus, fortæller Pernille Hjortkjær.

Katja Meyer tilføjer, at Pernille Hjortkjærs kompetencer indenfor bl.a. kunde- og forretningsvalidering bliver en spændende tilføjelse til den store diversitet af kompetencer som mentorerne allerede repræsenterer.

Pernille Hjortkjær bliver den fjerde kvindelige mentor ud af 11 mentorer i alt. Udover Pernille kan du til årets Startup Weekend Aarhus møde disse fantastisk kvinder som mentorer:

  • Sussi Bianco, CEO Konsulenthuset Sussi Bianco, Medlem af Nordic Tech Advocates og formand for WeLoveStartups bestyrelse.
  • Gyde Bay, Innovationschef Future Food Innovation
  • Serena Leka, Regional Manager Venture Cup

I dommerpanelet sidder superkvinderne Mai Louise Agerskov, direktør for Incuba og Anette Nørgaard fra Microsoft BizSpark, sammen med Michael Eis, crowfunding ekspert, og Mads Frederiksen, CFO Brandtex og Næstformand i DJØF Privat.

Du kan se alle mentorer, program og købe billet på www.swaar.dk

4 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *