Jeg er en lonely rider, der tænker og udvikler bedst alene

Pernille Aalund har skrevet en lang række bøger og i årevis var hun kendt for sine talkshows, Magasinet Q og en række andre initiativer med kvinder som omdrejningspunktet. Senere blev hun direktør i Aller koncernen. Først for alle deres magasiner, derefter med ansvaret for deres globale og digitale innovation. I dag arbejder hun med værdibaseret formidling og skriver sine tekster og bøger fra sit hjem i Ledøje.Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvinde-portrætter inden for emnet arbejdsliv. Dette portræt er af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet – læs med her. 


Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Jeg skriver løbende filosofiske tekster om livet, men mest af alt er jeg optaget af en roman, jeg har gået og barslet med i en årrække. Derudover har jeg sat en smykkeserie i søen og arbejder sammen med Zen Luxury Travels om at skabe rejser der ændre menneskers liv.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

At holde op med at arbejde og derefter kun beskæftige mig med ting jeg virkelig brændte for og som kunne/kan gøre en forskel i andre menneskers liv. Jeg øver mig så på, også at gøre mit nye liv til en levevej og det viser sig Gudskelov at være en farbar størrelse.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Jeg er ret lystbetonet, så det hele flyder sammen, det har det altid gjort. Der er ingen skel; jeg ’arbejder’ altid lidt. Og historisk set kan jeg også se, at de bedste løsninger på en problematik eller de mest geniale koncepter – de er ikke kommet til mig i et kontorlokale, men i sofaen, i badet eller på en gåtur. Så ingen opdeling i mit liv.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Ha ha ha… Det er et umuligt spørgsmål at svare på. Jeg har jo altid levet af at håndterer udfordringer og så har jeg gennem årene udviklet rigtig mange koncepter der har klaret sig så fint. Mere konkret kan jeg ikke blive. Jeg har ikke lyst til at fremhæve noget mere end andet – jeg har nået så meget.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Jeg har aldrig søgt fællesskabet. Jeg er uden tvivl bedst alene. Jeg føler mig ofte låst af for mange alliancer. Det kan også gøre blind. Man skal kunne søge bredt, hvis man skal finde den bedste til en opgave og ikke være for bundet af et netværk.

Men først og fremmest så er jeg en ’lonely rider’. Jeg tænker bedst alene og jeg udvikler bedst alene. Sådan er vi så forskellige.

Jeg har meldt mig ud af de netværk jeg har været en del af og har nu blot en håndfuld stærke venner (deraf nogle fundet i et netværk) som jeg mødes med og sparre lidt med, men vi hygger os nu mest bare. Det er svært at bruge mig som et eksempel for jeg er meget asocial og meget oppe i mit hoved. Jeg bliver drænet af for mange mennesker.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At jeg skal være mere ubekymret!

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Jeg har mest selv sparket dørene ind – i hvert fald når det kommer til nye udfordringer. Jeg har ingen grænser! Jeg søger, tager telefonen og giver ikke op før jeg har den rigtige i røret. Jeg har aldrig rigtig benyttet mig af kontakter. Jo måske til at finde de rigtige navne, men de få gang hvor jeg har fået anbefalet at ringe til en person og vedkommende har taget samtalen på grund af en alliance. Jeg syntes ikke det fungerer for mig.

Jeg bryder mig ikke om at ’få en chance’ eller være en del af en tjeneste og sådan har det altid været.

Om der er undtagelser- jo et par stykker i de helt unge år, her er jeg blevet kontaktet på baggrund af anbefalinger og måske skal jeg afslutningsvis sige, at dem der har hjulpet har været ’nysgerrige’ på mit drive og mine ideer og pga. af det har de givet mig en chance. Så tak til alle de ’nysgerrige’ ledere derude.

 Stil dig selv et valgfrit spørgsmål, som er vigtigt for dig at stille og svare på

Jeg er helt blank… måske, hvad begrænser dig? Det spørgsmål får jeg ofte og det er begrænsende i sig selv. Mit svar er, at vi ofte begrænser os selv med forudindtagede holdninger til hvad der er muligt og hvad der skal til.

Vi burde bruge mere fokus på mulighederne, for de er talrige, men ofte er det de få begrænsninger der får lov til at sætte en dagsorden.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg har et par gode veninder som er ekstremt dygtige karrierekvinder. En af dem er Jannie Kluge der sammen med sin mand driver KLUGE A/S hun har en spirituel holistisk indgang til rigtig meget her i livet, men driver på samme tid en dybt professionel og succesfuld virksomhed med fokus på ledelse.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *