Jeg valgte at forlade den trygge advokatverden

Pernille Kruse Madsen er 39 år, advokat og ny direktør i Human Practice Foundation, der har som mission at bygge bro mellem Vestens rigdom og knowhow og udviklingslandenes fattige, men dedikerede ildsjæle – et samarbejde som aktivt engagerer både givere og modtagere. Pernille droppede en lovende karriere på Københavns store advokatkontorer for at finde mere mening i sin tilværelse.Ladies First vil skabe og fremvise flere alsidige, kloge og inspirerende kvindelige portrætter inden for emnet arbejdsliv. Derfor er dette portræt af en kvinde, som fællesskabet i Ladies First selv har nomineret og fremhævet – læs med her. 


Hvad optager dig lige nu inden for dit arbejdsliv?

Lige nu er jeg meget optaget af vores nye danske projekt “Indre Styrke”, som vi lige har sat i gang på Humlebæk Skole. Projektet er vores første projekt i Danmark. Det har fokus på sårbare danske folkeskoleelever. Det er et super spændende projekt, hvor vi i samarbejde med Foreningen for Børns Livskundskab, danske folkeskoler og Bikubenfonden har oprettet et nyt valgfag som løber over 12 uger. Her kommer de mest sårbare elever igennem forskellige øvelser og samvær med andre, hvor de arbejder på at styrke deres selvværd. Vi har lige afholdt vores første camp ud af to, hvor børnene over en weekend lavede mad over bål, legede i naturen og fik friheden til at tale om de svære ting i livet.

Det var helt fantastisk at være en del af og se hvor meget børnene åbnede sig op og styrkede hinanden.

Et andet projekt, som jeg har fokus på lige nu, er et nyt skoleprojekt, som vi er ved at starte op i et af Kenyas største slumområder kaldet Kibera. På skolen går der lige nu 4700 elever, men de har virkelig dårlige forhold, ingen bøger og meget dårlige undervisningslokaler. Det vil vi gerne lave om på, så vi kan sikre børnene de bedst mulige forudsætninger for en god uddannelse.

Hvilke betydningsfulde valg har du truffet i dit arbejdsliv?

Inden jeg startede Human Practice Foundation valgte jeg at forlade den trygge advokatverden, for at se hvilke andre muligheder der var for mig i livet. Det førte til en rejse rundt i verden, hvor jeg på egen krop oplevede hvor barsk og brutal verdenen kan være.

Efter med egne øjne at have set de forfærdelig vilkår som udsatte og sårbare børn lever under, valgte jeg at starte Human Practice Foundation for gøre en forskel for netop disse børn, som ingen muligheder har. Det er et valg som har ledt mig ud på en inspirerende og lærerig rejse, som jeg aldrig ville have været foruden.

Hvad betyder balance mellem arbejds- og familie/privatliv for dig?

Jeg arbejder utrolig meget og er næsten altid på farten for at besøge vores projekter i Nepal eller Kenya eller afsted for at besøge vores donorer i Zurich, Stockholm, London eller Oslo. Mine gode venner og familie betyder utroligt meget for mig, selvom jeg ikke altid får dem prioriteret nok.

Hvilke konkrete succeser og udfordringer har du haft i dit arbejdsliv?

Jeg er helt utrolig glad for at have skabt Human Practice Foundation.

På bare 5 år har vi formået at bygge 50 skoler i Nepal og Kenya for 20.000 børn.

Vi har udviklet kvalitets uddannelsesprogrammer og opstartet te-og kaffeprojekter for at støtte op om lokalsamfundet – og rejsen er ikke slut endnu.

Hvad har netværk og fællesskaber bidraget med i dit liv, både arbejdsmæssigt og privat?

Det har været helt afgørende for at skabe Human Practice Foundation, som i dag består af en masse fantastiske mennesker i både Danmark og udlandet.

Det havde aldrig kunne lade sig gøre uden alle dem som hjælper og støtter HPF.

Blandt andet gør vores gruppe af Founding Fathers det muligt for os at sikre, at alle donationer går ubeskåret til vores projektarbejde. Det er en kæmpe gave, som betyder at vi har mulighed for at investere hver en doneret krone i at gøre en forskel for udsatte børn.

Hvis du vidste, hvad du i dag ved om arbejdslivet, hvad havde du så fortalt dig selv, da du var helt grøn?

At det er utrolig vigtigt at være sand overfor sig selv og følge sit hjerte. Det er der drivkraften og passionen ligger, som jeg tror er de skjulte skatte. Samtidig at ens styrke ofte ligger lige bag ens svaghed – når man giver slip på frygten for at være anderledes – ser man sine egentlige styrker.

Hvem har åbnet døre for dig og muliggjort, hvor du er i dag?

Der er utrolig mange at takke i denne rejse. Jeg var heldig at møde mine Founding Fathers meget tidligt i processen, uden dem ville jeg ikke være hvor jeg er i dag. Blandt andet har Ole Andersen, tidligere bestyrelsesformand i Danske Bank, og vores bestyrelsesformand Lars Förberg spillet en meget stor rolle, og de har begge været en kæmpe støtte. Samtidig har de gamle og værdibaserede familier som Foss og Topsøe-familien været en utrolig stor støtte. Min gamle arbejdsplads advokatkontoret Gorrissen Federspiel, har være en helt utrolig stor hjælper – det er jeg meget taknemmelig og glad for.

Hvad har du lært af at skabe Human Practice Foundation?

Jeg har lært betydningen og vigtigheden af at samarbejde med forskellige mennesker og at tro på sig selv.

Man kan utroligt meget mere end man selv tror, og sammen kan vi endnu mere.

Hvilken kvinde i dit netværk vil du åbne døren for og lade portrættere på Ladies Firsts blog?

Jeg vil gerne nominere Joan Thygesen fra Odsherred Zoo Rescue Center. Hun er en ildsjæl som gør et KÆMPE arbejde med at give forsøgsdyr et godt liv. Hun mistede sin mand – men kæmper videre alene.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *