Podcast: Hvordan bliver jeg mere modig?

For et par måneder siden introducerede vi Nikoline Nybo her på bloggen. Dengang – helt præcist 27. februar 2018 – sendte vi nemlig Nikoline ud i verden med en diktafon for at blive mere modig. Og nu er hun kommet tilbage med en podcast-serie i 4 afsnit, der udkommer første gang onsdag 2. maj, men allerede nu kan du høre en teaser af serien på vores helt nye podcast-kanal Ladies First Podcast.*

*Den nye kanal er et supplement vores eksisterende podcast-kanal Ladies:Talk, som du stadig kan finde og lytte til i din podcast app!

I den anledning har vi stillet Nikoline et par opfølgende spørgsmål – og så skal der hermed lyde en kæmpe opfordring til at finde Ladies First Podcast i din podcast app og trykke “subscribe”, så du får besked, når første afsnit udkommer onsdag 2. maj!

Hvorfor ville du gerne være mere modig?
At være modig kan betyde så mange ting – og hvad, der er modigt for mig, er måske ikke modigt for andre. Men jeg kunne godt tænke mig at være modig, fordi jeg nu har fundet ud af, at det giver mig muligheden for at være nysgerrig på dét, der virker ukendt for mig.

Det giver mig muligheden for at gå det ukendte i møde med kikkert og lygte i hånden og en stor madpakke, termokande og gummistøvler i tasken.

Det at blive modig er for mig blevet en (måske evig) ekspedition, hvor jeg kan udforske og være nysgerrig mig selv.

Hvem er podcasten lavet til?
Podcasten ’Mod’ er lavet til dem, der er nysgerrige på, hvad det egentligt vil sige at være modig, og hvorfor vi snakker om vigtigheden i at være modig i dag. Og ikke mindst til den eventyrlystne, der har lyst til at komme med på en rejse for at blive mere modige – eller i hvert fald få lysten til selv at udforske det ukendte.

Hvad har været den største udfordring?
Den største udfordring har for mig været at skulle finde mit eget mod. For jeg har jo fundet ud af, begrebet ’mod’ er virkeligt kringlet, snørklet og finurlig samt ofte betyder noget forskelligt for den enkelte.

Så for mig har det været vigtigt selv at finde ud af, hvad jeg egentligt synes er modigt – og ikke bare påtage mig andres definitioner af mod.

Derudover, så er mine tekniske færdigheder også blevet sat på prøve, da podcastmediet er nyt for mig. Så der har da været tidspunkter, hvor jeg har siddet i redigeringsprogrammet og trykket ’fortryd’, ’fortryd’, ’fortryd’, fordi jeg fejlagtigt har trykket på de forkerte taster.

Men jeg har set det som en fantastisk mulighed for at lære, og har hele vejen også nydt at kunne skabe et helt univers, som andre kan dykke med ned i.

Hvad har du lært?
Wow, jeg har lært så mange ting! Jeg føler mig på samme tid meget klogere og meget mere forvirret end før. Men jeg har virkeligt lært at elske forvirringen.

Det er i blandingen af forvirring, lærevillighed og nysgerrighed, at jeg føler mig allerbedst tilpas og at tingene virkeligt begynder at give mening for mig.

Er der noget i processen, der har overrasket dig?
Det her lyder underligt; men det har overrasket mig, hvor mange tanker jeg har inde i mit hoved – og hvor meget jeg føler. Det er jo hele tiden!

Det kører bare rundt til tider og jeg føler nogle gange, at jeg har brug for en GPS med en blid (og lettere irriterende) stemme til at vise vej og finde rundt i mit hoved.

Derudover blev jeg overrasket over, hvor lidt jeg faktisk vidste om ’mod’: Hvor kommer vores opfattelse af, hvad der er modigt fra? Hvem har haft indflydelse på det? Hvad betyder mod for andre end mig selv? Hvordan bliver man egentligt mere modig? Og vil jeg nogensinde nå slutmålet i min ekspedition mod at blive modig?

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig så meget til at dele min rejse med jer alle. Det har været helt fantastisk, udfordrende og spændende for mig – og jeg håber sådan, at kunne inspirere andre til at tage samme rejse.

 

Skynd dig ind og abonnér på kanalen, så får du direkte besked, når første afsnit udgives onsdag 2. maj!

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *