Skal vi lege sammen?

Der var leg og kreativitet på programmet, da Ladies First i Aarhus var samlet i PlayHubs kontorfællesskab på Aarhus Havn 4. oktober 2017.  Aftenen startede med en netværksøvelse med en papirflyver samt sandheder og falske ord om karrieren, og dernæst fortalte Stine Rathcke Jørgensen fra Playground Marketing, hvordan hun som projektleder bruger leg og kreativitet i hverdagen.

Jeg synes leg er genialt, og alle brancher kan overveje det. Folk vil ikke have reklamer helt op i ansigtet i dag, men de vil påvirkes med et smil på læben. Leg bringer dig tættere på dine kunder, og det kan ændre adfærd.

Sådan forklarede Stine Rathcke Jørgensen, som kom med flere bud på, hvordan de hos Playground Marketing har arbejdet med interaktivitet hos blandt andet Bruuns Galleri og Ikea.

Hun opfordrede også publikum til at lege på kontoret, hvis der skal findes nye vinkler eller arbejdsmiljøet skal styrkes, men samtidig understregede Stine Rathcke Jørgensen, at det også er vigtigt med rammer for kreativiteten.

Hvis det hele er åbent, når du sjældent i mål. Du kan for eksempel bruge kreative metoder som Struktureret Brainstorming eller Bad Ideas, hvor alle leger med og tør være skøre.

 

Spørgelyst og netværk

Aftenens anden foredragsholder var Sisse Degner, som oprindelig er uddannet maskiningeniør, men har arbejdet med alt fra betonskulpturer til legepladser og LEGO klodser. Hun snakkede både om leg, kreativitet og hjernens forunderlige verden

”Evnen til at være kreativ er ikke svær, men den er medfødt. Det handler om at associationsevne, spørgelyst, iagttagelsesevne, lysten til at eksperimentere og kunsten at netværke med folk, som er anderledes end dig selv,” forklarede Sisse Degner, som i dag driver sin egen virksomhed og underviser på Aarhus Universitet i innovation, frihåndstegning, materialelære og industriel design.

Hun opfordrer publikum til at lege i børnehøjde, når der skal tænkes kreativt og ud af boksen.

Det er fedt at være voksen, men vi kan lære meget af børnene.

Næste event hos Ladies First Aarhus er 30. oktober, hvor Ladies First har inviteret 3 af Aarhus’ lokalpolitiske frontkvinder til at gøre os lidt klogere på deres egne valg og overvejelser i forbindelse med at gøre politisk karriere.

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *