En slags mødregruppe vol. 2.0,
der handler om dig!

Kristine Vestergaard Bjerre er oplevelsesøkonom, og selv netop kommet tilbage fra barsel til et liv som freelancer og selvstændig – og nu også som netværksfacilitator for vores nyoprettede barselsforløb i Aarhus. Her fortæller hun lidt om sine egne oplevelser med barsel, karriere og det at blive mor, og om hendes forventninger til barselsnetværket.

Hvad er din baggrund for at facilitere netværksforløbet?
Jeg har selv lige været på barsel, så jeg ved hvordan det er – for mig. Jeg har nemlig fundet ud af at alles barselsperioder er forskellige. Det lyder måske ikke som den vilde opdagelse, men det overraskede faktisk mig, hvor lidt jeg vidste om det at være på barsel, før jeg pludselig stod midt i det.

Det var en kæmpe udfordring for mig, at skulle rive mig selv helt væk fra mit arbejde som selvstændig, sætte mine egne behov til side, og samtidig finde mig til rette i den nye rolle som mor.

Under min barsel savnede jeg et andet alternativ til mødregruppen, hvor det hele ikke handlede om vores babyer, men om os og hvad der skal ske efter barsel – en slags mødregruppe 2.0. Så jeg glæder mig meget til at starte barselsnetværket op, med de erfaringer jeg tager med mig fra min egen barsel, men også fra før min barsel, hvor jeg arbejdede i mit enkeltmandsfirma og som freelance projektkoordinator.

Hvorfor faldt du oprindelig for Ladies First – og hvad er det netværket kan?
Jeg husker stadig da jeg var med til Ladies Firsts allerførste event! Det var simpelthen så inspirerende at være blandt så mange foretagsomme kvinder. Jeg er aldrig gået tomhændet derfra og det syntes jeg egentlig er det, der gør Ladies First som netværk og organisation til en succes. Jeg har også været medlem af netværksforløbet for selvstændige, hvor jeg kunne dele frustrationer og få feedback på ideer, ny viden og ikke mindst nye dejlige bekendtskaber.

Det giver bare så god mening at kunne dele og sparre med folk ”i samme båd”, fordi man kan springe over en masse udenomssnak og gå direkte til der, hvor det rykker. Det samme håber jeg vil gøre sig gældende i barselsnetværket.

Hvad glæder du dig mest til ved forløbet?
Jeg glæder mig først og fremmest til at høre om andre mødres barselserfaringer, deres drømme og ideer, så vi kan berige og hjælpe hinanden midt i barselshverdagens trummerum. Jeg har en ide om, at uanset om man var selvstændig, lønmodtager, ledig eller studerende, inden man gik på barsel, så kommer vi alle til at stille os selv nogle ret eksistentielle spørgsmål undervejs i barslen, når et nyt lille menneske bliver så stor en del af vores liv. F.eks.

Hvornår er jeg mor og hvornår er jeg bare mig? Kan jeg være begge dele på samme tid? Hvor meget skal arbejde fylde i mit liv efter barsel? Hvordan kan jeg tilrettelægge familieliv og arbejdsliv efter mine nye prioriteter?

Derfor syntes jeg også at det er vigtigt, at det bliver et netværk, hvor alle føler at de kan være 100 % ærlige, at man kommer, som man er (det samme gælder baby), og bruger det som et frirum til at lufte tænkerne omkring livet før/under/efter barsel. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste til, at det bliver et rart og givende sted at være.

Halvdelen af pladserne på det første forløb, der starter 12. september 2016, er allerede væk – læs mere om forløb, datoer og meget mere her!

P.S. Der findes også et barselsforløb i København – læs mere her!

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *