Sommerkonkurrence! Vind bogen:
Hvad kvinder bør vide om selvtillid

Så er sommeren endelig kommet og vi har en bogkonkurrence mere.

Denne gang er det bogen “Hvad kvinder bør vide om selvtillid” af psykologerne og forfatterne Katty Kay og Claire Shipman.

Bogen er en del af serien “Dit Arbejdsliv” fra Dansk Psykologisk Forlag.

Kender du til det at tvivle på dig selv? I så fald er du ikke alene og i så fald, skal du ikke lade dig stoppe, hvilket denne bog giver gode eksempler på. Bogen kombinerer banebrydende forskning i bl.a. neurovidenskab, genetik, køn og adfærd med eksempler fra succesrige kvinder, på at finde årsagen til mange kvinders tvivl på sig selv.

Forfatterne besøger verdens førende psykologer, de interviewer kvindelige politiske ledere, idrætsudøvere på eliteniveau samt kvindelige ledere fra militæret og kunstens verden og undersøger, hvordan mangel på selvtillid påvirker vores lederskab og succes – og hvad vi kan gøre, for at udrydde denne tvivl.

Sådan deltager du
I Ladies First går vi ind for at dele erfaringer, gode som dårlige, så skriv i kommentarfeltet, hvad din bedste erfaring/råd til at overvinde lav selvtillid er.

Vi trækker to vindere lørdag d. 30. juli og de får direkte besked pr. mail.

Held og lykke og fortsat god sommer.

 

14 Comments

 • Sandra siger:

  Jeg starter hver dag med at stille mig foran spejlet og kigger mig selv i øjnene mens jeg siger højt “jeg elsker mig selv og jeg slipper behovet for at sammenligne mig med andre”. Det tager tid før man tror på det, men den dag i dag får jeg sommerfugle i maven når jeg siger det. Dét er selvtillid.

 • Pernille Sindberg siger:

  Mit gode råd er, at man bare skal kaste sig ud i ting og prøve det. Også de ting, der på forhånd giver bløde knæ, svedige håndflader, hjertebanken og tanker som “jeg falder totalt til jorden blandt de her mennesker – de andre er jo meget dygtigere/sjovere/bedre/klogere/har mere erfaring/osv. end mig”. Oftest bliver ens bekymringer manet fuldstændigt i jorden, da det viser sig, at ens egne tanker om/forventninger til sig selv er sat alt for lavt. Og så har man i virkeligheden bare spildt en masse tid på dumme og dårlige tanker 🙂

 • Mit bedste råd er, at jeg anerkender mig selv, frem for at søge anerkendelsen hos andre. Jeg lytter til mig selv og accepterer det, jeg har behov for. Det lykkedes ikke altid, men når det gør, kan jeg mærke jeg står stærkere – og min selvtillid er højere.

 • Kristina siger:

  Når jeg en gang i mellem ryger helt i bund på selvtillidskontoen, så tager en meget sur og ond stemme over inde i mit hovede, som fortæller mig, at jeg er tyk og dum og grim og åndssvag – i lidt forskellige variationer fra gang til gang. Det hjælper mig at forestille mig, at ‘stemmen i mit hovede’ taler til mig selv som 4-årig. Så ville jeg jo aldrig nogensinde være så hård eller fx sige ‘ej, du er blevet lidt tyk i det, så du kan du i hvert fald ikke lykkes med at lære at cykle’ eller hvad man nu kan forestille sig. Og så seje rollemodeller. Den slags, som tør stå ved at jorden også nogle gange brænder under dem og at de ikke er perfekte..

 • Malene Høyer siger:

  Jeg spørger mig selv: “hvad er egentlig det værste der kan ske?” Når man først har forestillet sig det, så virker det hele knap så farligt.
  Et andet tip er at prøve at se sin egen situation fra en andens øjne. Hvad ville jeg synes, hvis en anden fortalte en historie magen til min? Så lyder det pludselig meget cool at skulle holde det der foredrag, finde ud af hvordan man laver der regnskab, eller lige kunne multi-tasker mellem børn og arbejde.
  Ting vi selv synes er små, når det handler om os selv, tillægger vi ofte mere værdi når andre gør/kan præcis det samme.

 • Ida Christine siger:

  Jeg forsøger, at have mit heppekor i baghovedet og huske, hvad de har sagt af vigtige ting, når det kommer til mig. Deres ord virker ofte bedre på min selvtillid, end mine egne. Men jeg øver mig i at blive bedre til at lytte til min egen anerkendelse i stedet for andres. Ikke sammenligne mig med andre hele tiden.

 • Louise siger:

  Selv har jeg meget lidt tillid til mig selv – men er igang med en proces hvor jeg øver mig i at elske mig selv. Men det kan jeg ikke uden hjælp, så derfor har jeg blandt andet fundet to ret inspirerende (og meget forskellige) youtubere: den første er Carla Mickelborg som er ung frisk og klar på at gå ind i kampen om at kunne elske sig selv med sit motto: “jeg elsker mig selv og giver slip i behovet for at sammenligne mig selv med andre” – det er så motiverende at høre hendes ord og se en så smuk, også have de samme probemer og se hvordan hun håndtere dem.
  Den anden youruber der motiverer mig til at overvinde lav selvtillid er Christina Wedel. Hun er ægte kvinde og mindst lige så inspirerende. Det er det jeg gør. Finder inspiration ved stærke kvinder og dem som har samme problemer som jeg! 🙂

 • Louise siger:

  Retter ryggen og minder mig selv om at jeg er et godt menneske…

 • Nanna L. siger:

  Hver gang der er noget jeg er nervøs for, men ved jeg godt kan, tager jeg en hurtig beslutning. Som da jeg fandt ud af, at jeg ville gå på en musikskole i NYC og flyttede derover (som 21-årig) i tre måneder. MOD MOD MOD! Jeg får ALTID så meget ud af det – desuden ser jeg mange Ted Talks især med kvinder der fortæller om karriere. De kvinder jeg elsker at se interviews med er: Sheryl Sandberg, Anne Skare Nielsen, Soulaima Gourani, Beyoncé, Michelle Obama, ladies first blog og mange flere… Jeg leder efter kvinder som taler til mit hjerte hurtigt og får mig til at handle.

 • Rie Storgaard siger:

  Jeg prøver at lytte mere til mig selv og mine behov frem for hvad jeg tror “der kræves af mig” således at de ting jeg gør er for mig og ikke andre. Prøver også at huske på at brænder jeg for noget/er noget rigtigt for mig så er det det vigtigste frem for hvad andre måtte tænke 🙂

 • Filippa siger:

  Det er en god ide at omgive sig med mennesker der tænker positivt om dig. Det smitter af og giver mere mod på livet.

 • Sommer siger:

  Vil gerne kunne give rådet der virker, men føler selv jeg har prøvet et utal uden den store effekt. Jeg har forsøgt mig med at skrive positive ting ned omkring mig selv/min dag, spurgt bekendte hvad de synes jeg gør godt, set mig selv i spejlet, men intet af det har desværre rigtig virket.

 • På vej siger:

  Efter 8 måneders fuldtidssygemelding pga stress/depression sidste år og efterfølgende fyring, er jeg stolt af at jeg står ved, hvad mine følelser fortæller mig. Jeg styrer mit liv på min måde og ikke udfra hvad andre fortæller mig (kommune, jobcenter, jobvejleder) Samtidig fortæller jeg mit spejlbillede, at jeg er stærk og at jeg kan. Og jeg øver mig i at “pjække” fra flinkeskolen ved at sige fra. Er meget spændt på “mit nye liv”

 • Marie Olofsen siger:

  Tak til alle jer, der deltog, det er så skønt at få gode tricks fra så mange seje damer. Vi har nu fundet et par vindere – Malene Høyer og Kristina – tillykke, I har vundet 🙂
  Og fortsat god sommer til alle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *