Tag et valg, hvis tanken bliver ved med at dukke op i dit hoved

Skrevet af Bettina Sønderskov Kjeldgaard, Verdenskvinde.dk.

I aftes var jeg til mit allerførste møde i et karrierenetværk ved navn Ladies First.

I dag undrer jeg mig over, at jeg skulle blive 38 år, før jeg gik til et møde med andre kvinder for at diskutere noget, der fylder så meget i mit liv og betyder så meget for mig som mit arbejde.
Jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste, som har kørt på autopilot i mit arbejdsliv lidt for længe uden at spekulere på, hvad jeg ellers kunne bruge mine talenter på og hvad jeg SELV brænder for. Derfor vil jeg fortælle jer om et par af de kvinder, som fortalte deres historier om vejen til selvstændighed, imens jeg sad med en lille klump i halsen og en kop kaffe i hånden.

Anne Pernille Fischer havde det hele. Et højtbetalt job i entreprenørbranchen, som hun mestrede til perfektion. En sød chef og fleksible arbejdsvilkår. Alligevel lå hun flere gange om ugen i sin seng og tudede, før hun efterlod halvdelen af Pernille derhjemme, tog facaden på og løste sine opgaver på arbejdet.

“Folk sagde ofte; Hvor må det være spændende og hvor er du heldig, at have sådan et job. Jeg tænkte; Gid jeg også havde det sådan. Men det havde jeg ikke. Jeg var ligeglad med de resultater, jeg opnåede. De betød ikke noget for mig. Jeg ville have et job, der gav mening for mig,” fortalte Anne Pernille Fischer.

Problemet var bare, at hun ikke anede, hvad hun så ville beskæftige sig med.

“I 2007 lånte jeg en bog, der hedder find din passion på fire uger. Det kan man ikke. Jeg brugte to år på at tage den frem og lægge den fra med mig jævne mellemrum. Problemet med bogen var, at der ikke var nogen garantier for, at jeg ville få succes, hvis jeg bare fandt frem til min passion. Der var heller ingen, der tog mig i hånden, eller lovede mig, at jeg bare kunne gå tilbage til mit gamle liv, hvis jeg fejlede. Det gjorde mig nervøs og usikker. Det var jo hele mit image og min identitet, der var på spil.”

Til sidst blev hun så frustreret over, at de samme tanker dukkede op i hovedet, uden at hun formåede at gøre noget ved dem, at hun gik til en coach for at få professionel hjælp.

“Her fandt jeg ud af, at jeg faktisk brændte for ufattelig mange ting. Det var bare ikke nogen af de ting, jeg arbejdede med i mit daværende job. Jeg fik at vide af mig selv, at jeg skulle sige mit job op, selvom jeg ikke vidste, hvad jeg så skulle. Jeg prøvede en masse mærkelige ting af og fandt til sidst ud af, at jeg ville tage en coach-uddannelse. I dag har jeg min egen virksomhed Caretogrow.dk, hvor jeg beskæftiger mig med alle de ting, jeg elsker. Mit bedste råd til andre er, at tage et valg, hvis den samme tanke bliver ved med at dukke op i hovedet. Ellers skal du tage et valg om at droppe den tanke. Alt andet bliver man ulykkelig og frustreret af,”  advarede Anne Pernille Fischer.

Jeg ved ikke med jer, men jeg har selv haft utroligt svært ved at træffe et valg. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg været på jobindex med jævne mellemrum for at tjekke, om der skulle være en ledig stilling, som tilfældigvis matcher mine ønsker til mit arbejdsliv, siden jeg besluttede mig for at blive selvstændig. Bare for at slippe for den forbandede frygt og usikkerhed, som er forbundet med, at jeg ikke ved, om jeg kan finde ud af at være min egen arbejdsgiver. På den anden side, så kan jeg ikke blive ved med at snyde mig selv. Min passion for at fortælle historier om kvinder, der leder efter nøglen til det gode live eller allerede har fundet den, bor i mig. Og jeg kan godt lide at bestemme selv. Det kan Tine Dambo, som stod for en del af underholdningen under mødet i Ladies First, også.

“Jeg vil selv bestemme, og der er ingen, der skal sige hold kæft til mig,” proklamerede indehaveren af markedsføringsvirksomheden, Tinedambo.dk.

Hun forlod faktisk sin stilling som marketingschef og blev selvstændig, fordi hun fik at vide, at hun skulle holde sin kæft.

“Der var så koldt på toppen, at jeg fik en følelse af fysisk ubehag, og jeg ved ikke, hvad der var sket med mig, hvis jeg ikke var stået af selv,” sagde Tine Dambo.

I dag lever hun af at rådgive virksomheder om markedsføring.

“Det føles som om, at jeg endelig er kommet hjem. Jeg føler faktisk lidt, at jeg pjækker fra det virkelige liv. Sommetider venter jeg på, at der kommer nogen og siger; Hov, hov Tine, nu kan du altså godt komme tilbage til hverdagen.”

De to kvinders historie blev efterfulgt af tre gange 3 minutes of fame, hvor tre kvinder fra salen fortalte om, hvad man gør, hvis man er ved at blive sindssyg af at sidde derhjemme med sin symaskine for at spare penge i opstartsfasen, hvordan unge iværksættere og Trendsales er gået i gang med at udvikle et nyt og spændende koncept og hvorfor en nørdet datalog, har kvittet jobbet hos IBM for at blive agility-coach. De historier kunne jeg godt finde på, at underholde med en anden dag, men lige nu skal jeg have gennemført det mål,  som jeg satte mig på mødet i går, om at få Verdenskvinde.dk ud af den anonyme tilværelse, som den har levet i indtil i dag.

Læs flere blogindlæg af Bettina Sønderskov på hendes hjemmeside Verdenskvinde.dk

 

4 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *